Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.02.2020 00:05 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Boss sýkoriek Borbély mieri na slobodu: Pustia ho za svedectvo proti vlastným?!

Stál po boku Mariána Kočnera, robil biznis s drogami, financoval aj výbuch auta člena konkurenčného gangu. Muž označovaný za bossa podskupiny sýkorovcov smeruje na slobodu. František Borbély (49) si neodpykal ani 7-ročný trest, ktorý mu udelil Špecializovaný trestný súd.

Sudcovi Okresného súdu v Trnave sa žiadosť obávaného muža o predčasné prepustenie pozdávala až natoľko, že ho pustil. V ceste za jeho slobodou je teraz už len prokurátor. Policajti zadržali Borbélyho ešte 8. októbra 2014.

Za múrmi väznice v Hrčiarovciach nad Parnou (okr. Trnava) sa v stredu rozhodovalo o prepustení Borbélyho na slobodu. Trnavský sudca po pár minútach posudzovania žiadosti obávaného muža prepustil po odpykaní troch štvrtín trestu na slobodu. Pozdával sa mu najmä sľub vysokopostaveného sýkorovca, že sa po prepustení riadne zamestná a tiež to, že dostal od väznice kladné hodnotenie za správanie. Podľa výkazov bol desaťkrát disciplinárne odmenený, potrestaný nebol ani raz.

Tri dni pre prokurátora

K rozhodnutiu o prepustení doplnil sudca aj podmienky a stanovil bossovi 6-ročnú skúšobnú dobu. Súčasťou je trojročný probačný dohľad, počas ktorého sa musí pravidelne hlásiť u probačného úradníka, nosiť monitorovací náramok a bez povolenia nesmie opustiť Slovensko. Borbély žiadosť o prepustenie zdôvodnil tým, že sa chce starať o rodinu.

Otvoriť galériu
Prokurátor si na rozhodnutie ponechal trojdňovú lehotu s tým, že u odsúdeného nie je záruka, že povedie riadny život a nejde o jeho prvé previnenie voči zákonu. Ak počas troch pracovných dní nepodá sťažnosť voči rozhodnutiu o prepustení, Borbély vypochoduje spoza mreží. V prípade, že sťažnosť podá, o jeho prepustení bude rozhodovať Krajský súd v Trnave. Napokon sa neodvolal a Borbély tak ide na slobodu!

Po boku Kočnera

Dôvodom prepustenia na slobodu môže byť aj úzka spolupráca Borbélyho s orgánmi činnými v trestnom konaní. Ozývajú sa totiž hlasy, že niekdajší sýkorovec začal vypovedať na svojich kumpánov, aj o zločinoch z minulosti. Meno Borbély sa s gangom sýkorovcov spája už viac ako dve desaťročia, patrí k ich zakladateľom. Bolo ho vidieť po boku Mariána Kočnera na záberoch z násilného prevzatia TV Markíza v roku 1998. 

V jeho bezpečnostnej službe DKFB pracoval aj Vladimír Mosnár, ktorého spolu s Alenou Zsuzsovou vinia zo spoluúčasti na vražde primátora Hurbanova Lászlóa Basternáka. Po bossovi piešťanskej vetvy piťovcov Róbertovi Bílom, ktorého predčasne prepustili v júli 2019, sa tak už v priebehu pár dní môže dostať na slobodu aj ďalší vysokopostavený muž slovenského podsvetia.
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, Ivan Mego

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Ľahko prehliadnuteľné príznaky tichého zabijaka: Ak pociťujete TOTO, ihneď bežte k doktorovi
Útok na Crocus City Hall sa odohral večer 22. marca. Jeho obeťami sa stalo viac ako 140 ľudí a ďalších vyše 500 ich bolo zranených.
Novinky o teroristickom útoku v Moskve: Ďalší podozrivý?! Súd vydal jasné rozhodnutie
Ilustračné foto
KVÍZ Máte dobrý všeobecný prehľad? Otestujte sa! 10 otázok preverí vaše znalosti
(ilustračné foto)
Napätie na Západnom brehu Jordánu: Izraelské sily zabili Palestínčanov! Sila, čo urobili potom
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Jana Kirschner o nepríjemnom zážitku: Obrovská HANBA! Krik a urážky kvôli... To vážne?
Novela robí v systéme povolení akúsi hrubú čiernu čiaru
Novela stavebného zákona umožňuje amnestiu: Chcete zlegalizovať čiernu stavbu? Návod ako na to
Profesionálna MMA bojovníčka Melissa Balic.
Chlapi slintajú, ženy závidia: Na scéne nová najkrajšia MMA bojovníčka!
Roman Michelko
Michelko avizuje zmeny: Týkať sa majú tohto návrhu novely zákona! Súvisí to s umením
(ilustračná foto)
Žralok brutálne zmasakroval muža na dovolenke: Uzavreli niekoľko pláží! Mrazivý opis útoku
Tina hovorí, že priateľstvo s tanečníkom Vildom Šírom sa po šou neskončí.
Foto
Tina výrazne ZMENILA vzhľad: Po Let´s Dance je z nej iná žena! FOTO hovoria za všetko
young woman on beach with suntan lotion
Chcete mať pokožku ako čokoláda? Tieto ZLATÉ pravidlá pri opaľovaní musíte dodržať: Je to jednoduché
Monika Babišová a Andrej Babiš boli partnermi 30 rokov.
Babiš prekvapil rozchodom s manželkou: Našiel si už NÁHRADU za Moniku? Má ňou byť TÁTO žena