Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.02.2020 11:55 | Správy | Politika

Predseda Smeru Fico: Aktuálna schôdza je legitímna, blokovanie opozíciou je bláznovstvo

Aktuálna schôdza Národnej rady SR je podľa predsedu Smeru-SD a poslanca Roberta Fica legitímna. Podľa neho je správanie opozičných nezaradených poslancov, ktorí blokujú jej priebeh, bláznovstvom.

Rokovanie parlamentu je opätovne do štvrtka (20. 2.) do 9. hodiny prerušené. Urobil tak predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS) po tom, ako po jeho niekoľkých výzvach nezaradení poslanci okolo Miroslava Beblavého neuposlúchli výzvu, aby opustili rokovaciu sálu, ktorí už druhý deň nechcú opustiť rečnícky pult.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

"Táto schôdza je absolútne legitímna. Je to veľké sklamanie, to čo predvádzali do rána opoziční poslanci. To, že zneuctievali rečnícky pult, je neakceptovateľné. Sú to čistí blázni," vyhlásil v stredu na tlačovej konferencii Fico. Zároveň uviedol, že parlament bude rokovať o predložených návrhoch na zvýšenie prídavku na dieťa, zavedenie 13. dôchodku a zrušenie diaľničných známok. "Chcem prisľúbiť všetkým dôchodcom a všetkým rodinám, že urobíme všetko pre to, aby legitímnou a dôstojnou cestou sa rokovalo. To, čo je tu dnes, už nemá nič spoločné s demokraciou. Je to jedna obrovská hanba na pleciach celej opozície," tvrdí Fico. Podľa neho je nezmyslom aj to, aby sa Ústavný súd zaoberal aktuálnou schôdzou. "Nič nie je protiústavné," tvrdí Fico.

Podľa jeho slov sú splnené podmienky na rokovanie v skrátenom režime. "Právo na primerané hmotné zabezpečenie v starobe je základné ľudské právo. Ak sú ohrozené práva ľudí, máme právo na takýto postoj," myslí si Fico.

 

Minister práce Ján Richter (Smer-SD) skonštatoval, že sa ocitol v tragikomickej situácii. "Nie je mi dovolené splniť uznesenie vlády, aby som do parlamentu predložil dva zákony. Vždy sme mali záujem robiť vyváženú politiku. Smerom k rodinám aj dôchodcom," podotkol Richter.

Zopakoval, že doterajšie vlády systematicky pristupovali k opatreniam zameraným na dôchodcov aj rodiny. "Rekordne sme zvýšili príspevok pri narodení, od januára sme rapídne zvýšili rodičovský príspevok a dostali sme sa do situácie, že sa musíme zaoberať, čo robiť ďalej," zdôvodnil Richter potrebu prijatia noviel, ktoré sú v parlamente.

Šéf Jednoty dôchodcov na Slovensku Ján Lipiansky podotkol, že "je veľmi smutný z toho, čo sa deje v parlamente". "Privítali by sme akúkoľvek možnosť, aby poslanci diskutovali," dodal Lipiansky.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ruský letecký útok v Kyjeve 25.3.2024
Aktualizované
Poplach v Kyjeve, začínajú evakuovať nemocnice! Strach vyvolalo mrazivé video
(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?
Daniela Peštová
FotoVáš Tip
Peštová spomína na najťažšie obdobie svojho života: Zaspávala som s plačom! Silný odkaz pre fanúšikov
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
(ilustračná foto)
Pozor, TU sa pohybuje medvedica s mladými! Buďte veľmi opatrní
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
(ilustračné foto)
Večerný beh prinesie dopravné obmedzenia! V tomto meste sa pripravte
Ilustračné foto
Biznis s falošnými potvrdeniami? Ukrajinci sa chceli vyhnúť vojne, takto to dopadlo
Police officer with a German shepherd police dog
Obrovský úlovok policajného psa: Otvorili drevené debny z Maroka a nestačili sa diviť
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko malo zasiahnuť vlak so zbraňami zo Západu! Nová taktika Putina?
Šofér ešte také niečo nevidel.
Váš Tip
Vodič v Bratislave okamžite šliapol na brzdu: Aha, kto sa mu vynoril z tmy pred autom!
(ilustračné foto)
Rozhodnuté: Nemecký Bundestag prijal kontroverznú reformu! Kritici upozorňujú