Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.02.2020 09:15 | Správy | Domáce správy

Vyšli posledné predvolebné prieskumy: Sledujte tie veľké rozdiely!

Dve agentúry zverejnili predvolebné prieskumy, sledujte ten rozdiel v číslach pre stranu Smer.

Prieskum agentúry MVK

Ak by sa voľby do Národnej rady SR konali v prvej polovici februára, vyhral by ich Smer-SD so ziskom 21,6 percenta, druhé by bolo OĽaNO, ktoré by volilo 12,3 percenta respondentov, na treťom mieste by skončila ĽSNS so ziskom 11,5 percenta hlasov. Vyplýva to z prieskumu volebných preferencií, ktoré zrealizovala Agentúra MVK v dňoch 5. - 10. februára 2020 na vzorke 1143 respondentov.

Po prvej trojici strán by sa do parlamentu dostala na štvrtom mieste koalícia PS-Spolu so ziskom 8 percent, na piatom mieste by sa umiestnila strana Za ľudí so 7,1 percenta. Šieste miesto by obsadilo so 6,6 percenta hnutie Sme rodina, zatiaľ čo siedmou stranou v parlamente by bolo KDH (6,5 percenta). Do parlamentu by sa dostala aj SNS so ziskom 5,3 percenta. Poslednou parlamentnou stranou by bola SaS, ktorá by získala 5,1 percenta hlasov.

 

Mimo NR SR by ostala Maďarská komunitná spolupatričnosť MKO-MKS (4,5 percenta), Dobrá voľba (4,3 percenta). Do parlamentu by sa tiež nedostali Most-Híd (3,3 percenta), Vlasť (1,6 percenta). Pod jedno percento by dostala strana Máme toho dosť! (0,9 percenta). Ostatné strany či hnutia by získali 1,4 percenta hlasov.

Volebná účasť by podľa prieskumu bola 57,4 percenta oprávnených voličov. Ak by voľby dopadli presne v súlade s preferenciami, zistenými v prieskume, strana Smer by získala 39 mandátov, OĽaNO by disponovalo 22 poslaneckými miestami, ĽSNS by obsadila 20 kresiel, voliči koalície PS-Spolu by do parlamentu delegovali 14 zákonodarcov, 13 zástupcov občanov by mal klub strany Za ľudí, po 12 členov parlamentu by hájilo farby hnutia Sme rodina a KDH a v NR SR by pôsobilo aj po deväť nominantov strán SNS a SaS.

Prieskum agentúry Polis

Voľby do Národnej rady SR by aj vo februári vyhrala vládna strana Smer-sociálna demokracia (Smer-SD), ktorú by volilo 16,9 percenta respondentov. Druhé by skončilo hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), ktorému by svoj hlas odovzdalo 13,1 percenta voličov. Na treťom mieste sa udržali Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) so ziskom 11,8 percenta. Stranu Za ľudí by volilo 9,6 percenta, koalíciu Progresívne Slovensko (PS)/Spolu 9,4 percenta opýtaných. Do parlamentu by sa dostali aj hnutie Sme rodina, Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) a tesne aj strany Sloboda a solidarita (SaS) ako aj Slovenská národná strana (SNS). Pod hranicou zvoliteľnosti zostávajú strany Most-Híd, Dobrá voľba či Vlasť. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu agentúry Polis pre stranu Most-Híd, ktorý sa uskutočnil v dňoch 5. až 8. februára na vzorke 1 130 respondentov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Let’s Dance sa teší veľkej diváckej obľube.
To tu ešte nebolo: Let’s Dance vyrazí na TURNÉ! Tancujúce hviezdy aj vo vašom meste
Lenka prišla pri tragédii o brata.
Foto
Letuška Lenka bojuje s rakovinou: Keď svitla nová nádej, osud jej uštedril ďalšiu tvrdú RANU!
(ilustračné foto).
Súd vzal do väzby ukrajinského ministra poľnohospodárstva: Znepokojivé obvinenia
(ilustračné foto)
Šokujúci krok Japonska kvôli nevychovaným turistom: Zakážu najväčšie lákadlo dovolenkárov!
Slafkovský nastúpil opäť v prvom útoku Montrealu.
Ako obstál Slafkovský v hodnotení draftových jednotiek? To snáď nemyslia vážne!
Kolárovského prepustili po troch mesiacoch z psychiatrickej nemocnice v Hronovciach.
Nízlovej ex prepustili z liečenia: Najintímnejšia SPOVEĎ Kolárovského! Padli silné priznania
Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un
Kim Čong-un testoval smrtiacu mašinériu! Pohrozil vojnou: Slová, z ktorých ide strach
Telo muža bolo nájdené 14. apríla.
Brutálna vražda Roberta († 47): Andrea ho mala bodnúť priamo do srdca! Prekvapivé tvrdenia obvinenej
Andorra
Extrémny bič na cudzincov: Za neovládanie jazyka dostanú pokutu!
Eva si mala sama zobrať život.
Foto
Krásnu Evu († 22) našli doma obesenú: Smutný nález pri tele! Čo sa dialo pred jej smrťou?
vojak
„Zmrazí“ sa vojna na Ukrajine? Exminister varuje, môže to mať katastrofálne následky!