Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.02.2020 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Neurológ Traubner po nečakaných vážnych zdravotných problémoch: Môj život po amputácii!

Nevzdáva to! Neurológ Pavel Traubner (78) je nielen uznávanou kapacitou vo svojom odbore, ale zároveň aj priateľom mnohých známych osobností, z ktorých viacerým pomohol.

Uplynulé Vianoce však pre obľúbeného lekára znamenali obrovský zlom v jeho živote. Práve Štedrý deň sa totiž zmenil na boj o prežitie, keď mu v ružinovskej nemocnici museli v priebehu pár hodín amputovať nohu. Tento drastický zákrok, po ktorom už nebude nič ako predtým, však uznávaného profesora neodradil od toho, aby si aj naďalej užíval život a čelil trpkému osudu so vztýčenou hlavou.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Pavel Traubner sa už pred Vianocami necítil dobre a pre problém s nohou sa dal hospitalizovať v bratislavskej Univerzitnej nemocnici na Mickiewiczovej ulici, kde aj pracoval. Na Štedrý deň sa však jeho zdravotný stav zhoršil natoľko, že ho museli okamžite previezť do ružinovskej nemocnice. V jeho prípade rozhodovali hodiny a práve tu musel podstúpiť zákrok, ktorý mu radikálne zmenil, ale v prvom rade zachránil život.

Traubnerovi lekári amputovali pravú dolnú končatinu od kolena. Nebyť tejto drastickej, no nevyhnutnej operácie, všetko mohlo skončiť tragicky. Táto udalosť otriasla najmä jeho najbližšou rodinou, ktorá je mu po celý čas obrovskou oporou. Po boku uznávaného neurológa verne stoja v dobrom i v zlom manželka Katarína, dcéry Roni a Wanda a tri vnúčatá.

 

Aj vďaka nim sa lekár rozhodol nepodľahnúť ťažkému údelu osudu, ale hrdo mu čeliť, napríklad aj návštevou galavečera, kde sa odovzdávajú ocenenia osobnostiam z umenia, športu, hospodárstva, medicíny a vedy, a ktorého sa zúčastňuje so železnou pravidelnosťou. A preto tak ako po minulé roky, aj uplynulú nedeľu prišiel elegantne nahodený spolu s manželkou na viac než dvojhodinový priamy prenos a mohol sa tak zvítať s mnohými priateľmi.

Návrat do života

Do spoločnosti napriek nepriazni osudu ochotne zavítal aj týždeň predtým, keď sa zúčastnil na tajnej oslave osemdesiatky herca Milana Lasicu v jeho divadle. Markizácka Smotánka odvysielala dojemný moment, keď profesor sedel na vozíku a jeho vnučka ho veľmi silno vyobjímala. Je nepochybné, že práve milujúca rodina je pre známeho lekára zdrojom energie a optimizmu, ktoré teraz nevyhnutne potrebuje.

„Vážení priatelia, som šťastný, že som opäť doma, a ďakujem všetkým tým stovkám ľudí, ktorí ma v mojej tragédii podporili. Som síce jednonohý, ale odhodlaný bojovať a vrátiť sa do normálneho života, i keď s hendikepom. Všetkých srdečne pozdravujem a prajem vám najmä veľa zdravia,“ napísal Traubner pred pár dňami na sociálnej sieti, kde pravidelne komunikuje so svojimi fanúšikmi.

„Znášam to zle aj psychicky. Ja som bol na tom fyzicky dobre, ešte som pracoval... Ale rozhodol som sa bojovať a verím, že sa ešte vrátim do normálneho života,“ povedal Novému Času krátko po zákroku, ktorý mu radikálne zmenil život. Napriek tomu však zmobilizoval všetky sily a snaží sa vyťažiť zo života to najkrajšie, čo mu ponúka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ole (vľavo) tvrdí, že v jadre sme všetci dobrí a je potrebné sa navzájom počúvať. Anders Behring Breivik (vpravo) zavraždil dokopy 77 mladých ľudí.
Ole na Slovensku prehovoril o tom, ako prežil besnenie Breivika: Rodičom volal, že zomrie!
U prezidenta. Na schôdzku so Zelenským zvolila prezidentka oblečenie v biznis štýle
Foto
Zuzana Čaputová si na rozlúčku so Zelenským vybrala 2 outfity: Ako ju zhodnotila odborníčka?
Ward pracuje ako operátor výroby vo firme East Midlands Pharma už 18 rokov.
Foto
98-ročný senior Ivor stále rád chodí do práce: Celý deň sedieť doma je smrteľné!
(ilustračné foto).
Vo Veľkom Krtíši sa dialo slávnostné oceňovanie: Oceňovaní boli hasiči!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Boje na Ukrajine sa zintenzívnili, Rusko spustilo ofenzívu: Zelenskyj odhalil, ako to je na fronte
Foto
Totálny výbuch Juraja Slafkovského: Takéto slová by nechcel nikto počuť!
(ilustračné foto)
Ukrajinu čakajú ťažké časy: To, čo ju podľa USA čaká, vôbec neznie dobre
Foto
Česká expertka si rýpla do Slafkovského: Riešite ho, akoby neexistovali iní hráči!
Medzi bratmi Harrym a Williamom vládnu napäté vzťahy.
Karol zasadil Harrymu ďalšiu ranu: To, čo William dostal od kráľa, brat ťažko predýcha
Prezidentka navštívila Ukrajinu: Vyzdvihla pomoc Slovákov a nezlomnosť Ukrajincov
Ruský prezident Vladimir Putin
Putinov prejav odhalil aj to, čo chcel ukryť: Stačil malý detail a ľudia spozorneli
Foto
Hnev slovenských hráčov po prehre s Nemeckom, Hudáček: Takýto zápas už nemôžeme odohrať!