Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.02.2020 09:50 | Prominenti

Pálffyovci by boli hrdí! Zrekonštruovaný Pezinský zámok bude hostiť svetové HVIEZDY

Viac ako pred 150 rokmi začal otec posledného majiteľa zámku v Pezinku, z rodu Pálffy, stavať rozľahlú sálu – dnes Zlatú sálu Kataríny Pálffy. V tom čase mala nevídané rozmery a mala byť pokrytá zlatom. Po rekonštrukcii súčasným majiteľom sa zámok stal vyhľadávaným kultúrnym miestom, ktoré bude hostiť také mená ako Matt Bianco, David Koller, Olympic, dokonca aj anglickú hviezdu Delegantion.

Zámok v Pezinku je znovu naozajstným centrom výnimočných podujatí, odkedy ho obnovený sprístupnila rodina Šimákovcov. Chýr o koncertoch na zámku sa po jeho otvorení v lete 2019 šíri veľmi rýchlo a obecenstvo si žiada ďalšie koncerty spevákov i hudobných skupín, ale aj divadelné predstavenia. Nápad oživiť zámok vystúpeniami tých, ktorí tu počas socializmu nahrávali LP platne pre štátnu spoločnosť OPUS, sa hneď ujal. Prvým z nich bol pri otvorení Šimák Zámok Pezinok Miro Žbirka, potom Pavol Hammel, ale aj Peter Lipa či Marcela Leiferová.

Otvoriť galériu
Zlatá sála Kataríny Pálffy
Zdroj: Facebook stránka Šimák Zámok Pezinok

Jedinečné miesto dýchajúce históriou dáva podujatiam exkluzívny štýl

Terajší majitelia zamýšľali presne to, čo sa začalo veľmi rýchlo v zámku napĺňať: aby sa stal kultúrnym centrom nielen Pezinka, ale aj Slovenska. Je naozaj jedinečné, že niekoľkokrát do mesiaca sú v zámku výborné umelecké podujatia. Tí, čo už zažili niektorý z koncertov na nádvorí zámku, alebo v Zlatej sále, sa radi vracajú. Dokonca si nevedia vybrať. V Šimák Zámok Pezinok sa chystajú koncerty Richarda Müllera, Lenky Filipovej, Vaša Patejdla, príde aj Adam Ďurica a znovu Pavol Hammel a Peter Lipa. A na nádvorí sa svojou výbornou hudbou a známymi skladbami predstavia hudobné skupiny NO NAME, DESMOD, OLYMPIC, VIDIEK. Zaspieva aj Milan Lasica s HOT SERENADERS, či Cigánski diabli. Naozaj výnimočným koncertom, ktorý už teraz láka záujemcov zo zahraničia je spevák Matt Bianco. Nádvorie určite nebude stačiť nadšencom Davida Kollera zo skupiny LUCIE, ktorý vystúpi v polovici leta. V septembri odohrá špeciálny koncert na zámku dokonca aj anglická funky legenda DELEGATION.

<<< Pozrite si všetky podujatia na Šimák Zámku >>>

Otvoriť galériu
Zdroj: anc

Kapacity nádvoria a Zlatej sály sú obmedzené, preto neodkladajte kúpu vstupeniek na poslednú chvíľu. Podujatia na Šimák Zámku ponúkajú nevídanú atmosféru vďaka historickým a noblesným priestorom. Jedná sa teda o naozaj exkluzívne kultúrne podujatia so špecifickým programom. Noví majitelia zámku tak položili latku naozaj vysoko a originálne.

Otvoriť galériu
Nádvorie Zámku
Zdroj: Facebook stránka Šimák Zámok Pezinok
Na divadelné predstavenia si zvykli nielen Pezinčania, veľa divákov je z Bratislavy a okolia. Ide o známe „kusy“ s príznačnými názvami Podfuk, Lordi, Milenec, s hercami zvučných mien, akými sú Martin Mňahončák, Jozef Vajda, Maroš Kramár, Karin Hajdu.

Kultúra a umenie boli na zámku v Pezinku doslova stovky rokov. Pálffyovci zbierali umelecké predmety, obrazy, nábytok. A zrekonštruovali bývalý vodný hrad na kultivovaný zámok. Podobne tak urobili Šimákovci, keď sa z ruiny stala nádhera plná kultúry a umenia. Návštevníci zámku prídu zvyčajne pred koncertom, či iným predstavením skôr, aby si stihli pozrieť výnimočnú Galériu umeleckého skla, ktorá je zároveň súkromnou zbierkou majiteľa Štefana Šimáka. Prejdú sa nádhernými Pálffyho apartmánmi, kde sú historické predmety, ktoré Šimákovci vytrvalo kupovali na rôznych dražbách, aby do miestností doplnili nábytok, obrazy, plastiky z obdobia Pálffyovcov.

A neľutovali prostriedky ani na to, aby kúpili obraz pezinského rodáka Jána Kupeckého, barokového portrétistu, ktorého diela sú zvyčajne len v renomovaných galériách.

Viac info nájdete na www.zamokpezinok.sk. Vstupenky na kultúrne podujatia na Šimák Zámok nájdete na Predpredaj.sk.

Súvisiace články:
Autor: PR článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Najnovší prieskum Eurobarometra: Má mládež záujem o eurovoľby? Aha, ako dopadli Slováci
Pri nehode pri Veľkej Vsi sa zranili dve osoby.
Foto
Ťažké zranenia, zásah záchranárov: Po vážnej nehode došlo k prekvapivému odhaleniu!
(ilustračné foto)
Seniorka si z auta fotila medveďa, spravila strašnú CHYBU: Šelma zaútočila!
Polícia obvinila muža, ktorý sa vlámal do predajne v Zemianskych Kostoľanoch.
Chlapík si krádežou poriadne prilepšil: Na políciu však bol prikrátky! Aha, ako s ním naložili
vojak
Ukrajina po priznaní úspechu Ruska: Hlási veľké zmeny na fronte! O čo ide?
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Premiér odhalil, čo vláda plánuje: Týka sa to eurofondov
Na snímke maďarský minister zahraničných vecí a obchodu Péter Szijjártó
Tvrdé slová maďarského ministra: Odmieta pomoc Ukrajine? Szijjártó posiela NATO jasný odkaz
Pensioner woman holding in hands wallet with money.
Seniori, dobré správy! Nový plnohodnotný 13. dôchodok vo vyššej sume
(ilustračné foto)
Skončí predaj nelegálnych zákuskov? Ročne pripraví štát o 12 miliónov eur
Ilustračné foto
Zvrátený incident na cintoríne: Páchateľ narušil hrob bývalého vplyvného politika († 81)! Sila, čo si dovolil
Na snímke tunel Bôrik.
Úsek D1 pod Tatrami uzatvoria! Týka sa to aj tunela Bôrik: Kedy sa treba pripraviť?
Škoda na vozidlách z nedeľnej zrážky na D1 odhadujú na 150.000 eur
Foto
Zrážka nákladiakov a auta na D1! Z FOTO vás zamrazí: Z vozidla zostal šrot