Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Spoje v Banskobystrickom kraji dočasne premávajú: Ukončí vojnu stretnutie župana s vedením SAD Zvolen?!

Vydýchli si, no dokedy? Cestujúci zo všetkých 9 okresov Banskobystrického kraja sa v pondelok bez problémov dostali do práce, k lekárovi či žiaci do škôl.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Po víkende totiž opäť začali premávať prímestské spoje podľa grafikonu. Takáto bezproblémová situácia je však zatiaľ iba dočasná. Keď sa Banskobystrický samosprávny kraj nedohodne so spoločnosťou SAD Zvolen, autobusy po pár dňoch opäť prestanú premávať a kríza teda ešte nie je zažehnaná. Pre problémy s dopravou mimoriadne v pondelok zasadli aj krajskí poslanci.

V normálnom režime by mali prímestské linky jazdiť zatiaľ iba zopár dní. Kritickú situáciu dočasne vyriešili individuálne objednávky, ktoré so SAD Zvolen podpísali regionálne združenia miest a obcí. Napríklad okres Banská Bystrica objednal služby za 70-tisíc eur. To je suma, ktorú môže župa použiť v krízovej situácii bez verejného obstarávania. „U nás sa v okrese najazdí denne približne 11-tisíc kilometrov. Čiže suma 70-tisíc eur môže postačovať na obdobie zhruba 5 až 6 dní. Za toto obdobie musí nájsť župa riešenie, aby obyvatelia dostali požadované služby,“ povedal Ján Nosko, primátor Banskej Bystrice.

 

Krajskí poslanci sa v pondelok stret­li na mimoriadnom zastupiteľstve, aby schválili uznesenie, že budú hradiť všetky náklady, ktoré vzniknú združením miest a obcí v súvislosti s touto situáciou. Momentálne riešenie je však iba dočasné. V stredu by malo prísť k stretnutiu zástupcov Banskobystrického samosprávneho kraja a SAD Zvolen, kde by sa mali pokúsiť vyriešiť túto vzniknutú situáciu a dohodnúť sa na konečnom riešení. Situáciu môže vyriešiť aj súd, ak vydá na podnet kraja predbežné opatrenie pred SAD, aby zabezpečila až do správoplatnenia rozsudku dopravu vo verejnom záujme.

Cestujúci: Mali sme obavy

Otvoriť galériu
Lenka
Zdroj: fab

Samozrejme, že človek cez víkend rozmýšľal, ako sa dostane do mesta. Potrebovali sme vybaviť viacero vecí. Som rada, že sa to podarilo zatiaľ vyriešiť. Je to však len dočasné. Dúfam, že to obe strany rýchlo urovnajú.

 

Otvoriť galériu
Denisa
Zdroj: fab

Som veľmi rada, že sa situácia vyriešila. Cestujem z Bratislavy do Banskej Bystrice a odtiaľto do školy do Banskej Štiavnice. Ak by autobusy dnes nepremávali, veľmi by mi to všetko skomplikovalo.

 

Otvoriť galériu
Gabriela
Zdroj: fab

Myslela som, že v pondelok nepôjdu autobusy vôbec a nebudeme sa mať ako dostať k lekárovi či do školy. Potrebujeme cestovať každý deň. Vlakom sa nedostaneme. Ja cestujem do školy a ráno od nás chodia 2 autobusy a oba sú plné.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, kil

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Pre doktora si kolegovia pripravili nádherné prekvapenie
Záchranári sa po 32 rokoch lúčili s kolegom Liborom: Obrovské PREKVAPENIE, nezmohol sa na slovo
Ilustračné foto
Taliansko sa búri: Ostro odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera!
Hanychová krátko po pôrode milionára opustila.
Spor medzi Hanychovou a Soukupom sa vyostruje: Keď TOTO urobíš, vytrhnem ti... Drsné VYHÁŽKY!
Pilot dal vyskúšať svojim deťom riadenie. (Ilustračné foto)
Smrteľný pád lietadla po príšernej chybe pilota: Nechal riadiť deti? Desivé POSLEDNÉ slová a detaily tragédie!
Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie je stanovený na 75 % zo zvýšenia mesačnej splátky, maximálne v sume 150 eur
Zadlžení Slováci špekulujú s hypotékami: Dianie okolo úverov mnohých prekvapí
Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám
Richard Sulík
Sulík sa chce dostať do europarlamentu: Ochraňujme prírodu, ale nezničme si európsky priemysel, tvrdí
vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine