Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.01.2020 07:27 | Šport | Tenis

Polášek s Dodigom do 2. kola, obhajca titulu ide suverénne ďalej

Slovenský tenista Filip Polášek s Chorvátom Ivanom Dodigom sa prebojovali do 2. kola štvorhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

V úvodnom kole ako nasadené štvorky zdolali domáci pár Blake Ellis, Alexej Popyrin 7:6 (11), 6:3.

V tajbrejku úvodného dejstva nevyužili vedenie 6:1 a v jeho ďalšom priebehu čelili trom setbalom. Dramatickú koncovku však napokon zvládli. Druhý set bol už v réžii vlaňajších wimbledonských semifinalistov, ktorí po brejku vo štvrtom geme odskočili Austrálčanom na 4:1.

Muži - štvorhra - 1. kolo:

Ivan Dodig, Filip POLÁŠEK (4-Chor./SR) - Blake Ellis, Alexej Popyrin (Austr.) 7:6 (11), 6:3.

 

Djokovič suverénne ďalej

Grécky tenista Stefanos Tsitsipas postúpil bez boja do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Šiesty nasadený vlaňajší semifinalista mal v 2. kole čeliť Nemcovi Philippovi Kohlschreiberovi, ktorý však na zápas nenastúpil pre svalové zranenie.
Suverénne ide ďalej obhajca titulu Srb Novak Djokovič. V 2. kole ako nasadená dvojka zvíťazil nad Japoncom Tacumom Itom 6:1, 6:4, 6:2. Ázijský hráč vzdoroval bývalej svetovej jednotke iba na začiatku druhého setu, keď si držal servis.

"Podmienky boli dnes veľmi náročné. Silný vietor vás v priebehu pár minút môže dostať z komfortnej zóny. Chcel by som vystrúhať poklonu môjmu súperovi, ktorý bojoval až do konca," uviedol Djokovič v prvom pozápasovom rozhovore.

Muži - dvojhra - 2. kolo:

Novak Djokovič (2-Srb.) - Tacuma Ito (Jap.) 6:1, 6:4, 6:2, Jošihito Nišioka (Jap.) - Daniel Evans (30-V. Brit.) 6:4, 6:3, 6:4, Diego Sebastian Schwartzman (14-Arg.) - Alejandro Davidovich Fokina (Šp.) 6:1, 6:4, 6:2, Guido Pella (22-Arg.) - Gregoire Barrere (Fr.) 6:1, 6:4, 3:6, 6:3, Sam Querrey (USA) - Ricardas Berankis (Lit.) 7:6 (2), 4:6, 6:4, 6:4, Stefanos Tsitsipas (6-Gr.) - Philipp Kohlschreiber (Nem.) bez boja.

Kvitová  vydrela postup

Japonská tenistka Naomi Osaková sa prebojovala do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Obhajkyňa titulu si v 2. kole ako nasadená trojka poradila s Číňankou Sajsaj Čeng 6:2, 6:4. Jej ďalšou súperkou bude víťazka duelu medzi 15-ročnou Američankou Cori Gauffovou a Rumunkou Soranou Cirsteovou.

V druhom sete prehrávala Osaková 3:4 a Saj Saj Čeng mala brejk k dobru. Japonka si ešte za stavu 1:1 po strate servisu vyliala zlosť na rakete, ktorú najskôr hodila o zem a potom ju v návale frustrácie odkopla. "Potrebovala som si uľaviť. Už som v aréne Margaret Courtovej bola v pozícii, že som v druhom sete prehrávala 3:4 a musela som doťahovať. Bola som odhodlaná bojovať o každú loptičku, za každú cenu som sa chcela vyhnúť tretiemu setu. Som rada, že sa mi to podarilo," uviedla Osaková v pozápasovom rozhovore.

Ďalej ide aj vlańajšia finalistka Češka Petra Kvitová. Nasadená sedmička vydrela postup do 3. kola, Španielku Paulu Badosovú zdolala 7:5, 7:5. "Súperka odohrala dobrý zápas, pre mňa to bolo veľmi náročné. Byť v treťom kole grandslamového turnaja je vždy pekný pocit. Pred rokom to bolo v Melbourne úžasné," citoval slová dvojnásobnej wimbledonskej šampiónky server idnes.cz.

Ženy - dvojhra - 2. kolo:

Cori Gauffová (USA) - Sorana Cirsteová (Rum.) 4:6, 6:3, 7:5, Jelena Rybakinová (29-Kaz.) - Greet Minnenová (Belg.) 6:3, 6:4, Ashleigh Bartyová (1-Austr.) - Polona Hercogová (Slov.) 6:1, 6:4, Elise Mertensová (16-Belg.) - Danka Koviničová (ČH) 6:2, 6:0, Caroline Wozniacka (Dán.) - Dajana Jastremská (23-Ukr.) 7:5, 7:5, Ons Jabeurová (Tun.) - Caroline Garciová (Fr.) 1:6, 6:2, 6:3, Julia Görgesová (Nem.) - Petra Martičová (13-Chor.) 4:6, 6:3, 7:5, Jekaterina Alexandrovová (25-Rus.) - Barbora Krejčíková (ČR) 6:1, 6:3, Alison Riskeová (18-USA) - Ču Lin (Čína) 6:3, 6:1, Naomi Osaková (3-Jap.) - Sajsaj Čeng (Čína) 6:2, 6:4, Petra Kvitová (7-ČR) - Paula Badosová (Šp.) 7:5, 7:5, Sofia Keninová (14-USA) - Ann Liová (USA) 6:1, 6:3, Šuaj Čang (Čína) - Caty McNallyová (USA) 6:2, 6:4.

Ženy - dvojhra - 1. kolo:

Sara Sorribesová Tormová (Šp.) - Veronika Kudermetovová (Rus.) 2:6, 6:1, 6:1, Carla Suarezová Navarrová (Šp.) - Arina Sobolenková (11-Biel.) 7:6 (6), 7:6 (6), Taylor Townsendová (USA) - Jessica Pegulová (USA) 6:4, 7:6 (5), Heather Watsonová (V. Brit.) - Kristýna Plíšková (ČR) 4:6, 6:3, 6:1, Iga Swiatekocá (Poľ.) - Timea Babosová (Maď.) 6:3, 6:2, Anastasia Pavľučenkovová (30-Rus.) - Nina Stojanovičová (Srb.) 6:1, 7:5, Anett Kontaveitová (28-Est.) - Astra Sharmová (Austr.) 6:0, 6:2.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Orava
Na Orave namerali niečo zvláštne: Je toto normálne?! Extrémna zmena
Jurajov syn Jerguško má po predčasnom narodení poškodený mozog.
Vdovcovi Valachovi praskli nervy: Ničíte mi súkromný život, vyse*te si oko!
S Oľhovou sú dlhoročné priateľky.
Foto
Herečky Eva Pavlíková a Jana Oľhová o dlhoročnom priateľstve: Kamošky už z intráku?!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Šiestačka bodla nožom spolužiačku: Hrozivé, čo 12-ročné dievča chystalo ďalej
Na snímke ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Úbohé politikárčenie a zúfalstvo poslancov? Dolinkovú chcú odvolávať, ministerka reaguje
Teodor zatiaľ ťahal v zárobkoch za kratší koniec.
Foto
Joe Trendy sa pochválil lukratívnym kšeftom! Lobovala za neho v Markíze manželka Simona?
Peter Pellegrini
Pellegrini v hľadáčiku Česka aj Nemecka: Hneď po nástupe ho čaká poriadna výzva
Takto vyzerá po 13 rokoch Červená zóna po jadrovej katastrofe vo Fukušime.
Foto
Miesto, kde sa zastavil čas: Takto to vyzerá v zakázanej zóne Fukušimy po 13 rokoch!
Tréner Craig Ramsay na striedačke slovenskej hokejovej reprezentácie.
Trénerský štáb sa s tým nebabral: V nominácii repre končí hneď pätica hráčov!
Kvôli takým teplotám ani z domu nevyjdete! V krajine padol nový rekord po vyše 50 rokoch
William a Kate sa brali 29. apríla 2011.
Foto
Williamovi a Kate krásne výročie nezničí ani boj s rakovinou: Romantická FOTO, ktorá vás chytí za srdce!
Primátor Matúš Vallo trvá na tom, že nové pracovné miesta priniesli skvalitnenie mestských služieb.
Kedy sa bude stavať električková trať pred SND? Toto je odhadovaný dátum