Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.01.2020 11:20 | Šport | Šport mix
FotoVideo

Vlhová strhla aj televízneho komentátora: Takto si užíval jej druhú jazdu

Nielen fanúšikovia si v utorok večer užívali vystúpenie slovenskej lyžiarskej hviezdy Petry Vlhovej (24) v rakúskom Flachau.

Tak ako v chorvátskom Záhrebe ani vo Flachau nenašla rodáčka z Liptova v pretekoch slalomu v rámci Svetového pohára premožiteľku. Jej druhé kolo prežíval emotívne aj komentátor televízie Eurosport, ktorý si Vlhovej bravúrnu jazdu užíval dokonale.

Fotogaléria
11
fotiek v galérii

Vlhová sa vďaka dvom triumfom vo Svetovom pohári vrátila do hry o malý glóbus v slalome. Náskok Shiffrinovej na konci minulého roka stiahla na 80 bodov.

"Petra ukázala v Záhrebe aj Flachau, že sa učí zdolávať Mikaelu. Zlepšila sa v slalome a vzhľadom na momentálnu situáciu je do konca sezóny ešte možné všetko. Mikaela sa zasa presvedčila, že jedna dobrá jazda jej už na víťazstvo nebude stačiť," uviedla niekdajšia skvelá rakúska slalomárka Marlies Schildová, v súčasnosti lyžiarska expertka televízie ORF.

 

"Boj o ženský slalomový glóbus je otvorený a môže byť ešte zaujímavý. Samozrejme, teraz príde na rad prestávka v slalome a počas nej sa toho môže zmeniť veľa. Petra a Mikaela určite urobia všetko pre to, aby ich súboj pokračoval až do konca sezóny," doplnila 38-ročná Schildová.

Vlhová je druhá za Shiffrinovou aj v celkovom hodnotení Svetového pohára. Na líderku stráca Petra 273 bodov.

Celkové poradie vo Svetovom pohári (po 16 z 39 pretekov):

1. Mikaela Shiffrinová (USA) 886 bodov, 2. Petra Vlhová (SR) 613, 3. Federica Brignoneová (Tal.) 565, 4. Wendy Holdenerová 417, 5. Michelle Gisinová (obe Švaj.) 390, 6. Viktoria Rebensburgová (Nem.) 337...

Poradie v hodnotení slalomu v SP (po 5 z 9 pretekov):

1. Mikaela Shiffrinová (USA) 440 bodov, 2. Petra Vlhová (SR) 360, 3. Anna Swennová-Larssonová (Švéd.) 235, 4. Katharina Liensbergerová (Rak.) 231, 5. Wendy Holdenerová a Michelle Gisinová (obe Švaj.) - obe po 180...

Tisícky pred obrazovkami

Utorňajšie preteky Svetového pohára alpských lyžiarok vo Flachau videlo v priamom prenose Dvojky v najsledovanejšej minúte 720.000 televíznych divákov. V nej Petra Vlhová prišla do cieľa za svojím druhým slalomovým víťazstvom po Novom roku. Informovala o tom RTVS v tlačovej správe.

Druhé kolo sledovalo v priemere 529.000 divákov a program sa stal najsledovanejšou nespravodajskou reláciou utorka, s podielom na trhu 24,1 % v cieľovej skupine 12+. Prvé kolo, v ktorom Vlhová dištancovala konkurenciu, si pozrelo 277.000 divákov.

Víťazný výkon vo Flachau bola Vlhovej historicky najsledovanejšou súťažou. Na druhom mieste sledovanosti je tiež slalom vo Flachau, v roku 2019 si ho tiež pri víťazstve slovenskej zjazdárky pozrelo 461.000 divákov. Na treťom mieste sledovanosti je triumfálne druhé kolo Petry Vlhovej zo Záhrebu, ktoré 4. januára 2020 odsledovalo 449.000 divákov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA, juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ilustračné foto
Držte si klobúky, na západe výrazne zafúka: Týka sa to týchto slovenských okresov
Ilustračné foto
NAJTEMNEJŠIE ostrovy na svete: Smrtiace kmene alebo cintorín lodí! SEM by ste rozhodne vstúpiť nechceli
(ilustračné foto)
Ako v skutočnosti funguje režim inkognito? Nie ste až tak v bezpečí, ako si myslíte!
ilustračné foto
Hlavný ukrajinský veliteľ: Situácia na fronte je ZLÁ! Obsadili Rusi ďalšie územia? Desivé slová o eskalácii
Tréner Francesco Calzona na lavičke SSC Neapol.
Neapol sa dohodol s trénerským esom: Môže Calzona baliť?
Svadba Williama a Kate z roku 2011.
Foto
TAJNÉ detaily zo svadby Williama a Kate, ktoré vám unikli: Skryté ODKAZY a... To ste určite nevedeli!
(ilustračné foto)
Veľká tragédia na vojenskej základni: Výbuch munície zabil niekoľko vojakov!
Ilustračné foto
Ľahko prehliadnuteľné príznaky tichého zabijaka: Ak pociťujete TOTO, ihneď bežte k doktorovi
Útok na Crocus City Hall sa odohral večer 22. marca. Jeho obeťami sa stalo viac ako 140 ľudí a ďalších vyše 500 ich bolo zranených.
Novinky o teroristickom útoku v Moskve: Ďalší podozrivý?! Súd vydal jasné rozhodnutie
Ilustračné foto
KVÍZ Máte dobrý všeobecný prehľad? Otestujte sa! 10 otázok preverí vaše znalosti
(ilustračné foto)
Napätie na Západnom brehu Jordánu: Izraelské sily zabili Palestínčanov! Sila, čo urobili potom
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Jana Kirschner o nepríjemnom zážitku: Obrovská HANBA! Krik a urážky kvôli... To vážne?