Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.01.2020 05:00 | Správy | Domáce správy

Zúfalí autodopravcovia sa rozhodli pre radikálny krok: Zablokujeme dôležité hraničné priechody!

Vodičov čaká blokáda, aká tu nebola od roku 1989. Štrajkujúci kamionisti neplánujú poľaviť a od nedele od 22.00 hodiny naplánovali po celom Slovensku začiatok generálneho štrajku. Hraničné priechody aj niektoré mestá sa tak pre nákladné vozidlá majú stať neprejazdné.

Autodopravcovia štrajkujú podľa ich vyhlásení už niekoľko dní aj preto, aby sme sa mali lepšie a za bezpečnejšie cesty. „Rozhodnutie trvá, štrajk vyhlásime o 22.00 hod. Stále však čakáme na ústretovosť vlády,“ prezradil v nedeľu dopoludnia člen predsedníctva Únie autodopravcov Juraj Smrečan a dodal, že štrajkujúci nie sú škodcovia a ani nemajú záujem škodiť. „Tento krok bol posledný po sérii rokovaní, a je to len logické vyvrcholenie. Písali sme všetkým vládnym činiteľom, a stačilo aby prišli, aspoň jeden jediný. Keby 7. januára niekto kompetentný prišiel a povedal - chlapi, nechajte to, poďte ku mne, budeme rokovať, tak by sme sa rozišli,“ pokračoval a zároveň dodal, že sa objavili správy o tom, že štrajk by mali potlačiť silou.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Vystupujú jednotne

Slovensko by sa tak stalo prvou z európskych krajín, kde by proti štrajkujúcim vodičom išli silou. „Náš štrajk je oproti iným krajinám veľmi mierumilovný a pokojný. Je nám to veľmi ľúto ak niekoho obmedzíme, ale nerobíme to iba pre seba. Je to posledný zúfalý pokus, ako sa domôcť svojich práv!“ uviedol Smrečan a dodal, že v nedeľu večer chcú zablokovať všetky hraničné priechody pre nákladnú dopravu. „Nebudeme brániť prechodu osobnej doprave a aj pri najmenšom náznaku mimoriadnej situácie vyžadujúcej si prejazd vozidiel záchranných zložiek cestu uvoľníme.

 

Každých 12 hodín umožníme aj prejazd nákladnej doprave,“ dodal Smrečan. Podporia ich aj v Trenčianskom okrese. „Sme tu 15 dopravcovia a 11 sa pridá,“ prezradil autodopravca Marián Lapšanský z Nového Mesta nad Váhom. „Blokovať sa bude Žilina, Ružomberok, Nové Mesto nad Váhom, Považská Bystrica a možno aj niektoré ďalšie mestá,“ uzavrel Lapšanský. Podporu majú na východe aj v Bratislave, kde ich dokonca podporia aj taxikári. „Na východe sa to týka Vyšného Komárnika smerom do Poľska, vo Vyšnom Nemeckom na Ukrajinu a do Maďarska v Milhosti,“ vymenoval miesta blokád farmár Patrik Magdoško.

Otvoriť galériu
Ján Majančík
Zdroj: sk

Kamionista Ján Majančík (46) z Turne nad Bodvou: „Štrajk podporujem a čakám ešte na ďalšie inštrukcie. Na riešenie tejto situácie v autodoprave je najvyšší čas.“

Otvoriť galériu
Tomáš
Zdroj: mim

Taxikár Tomáš (33) z Bratislavy: „Štát chce, aby sme využívali elektronické kasy, tým pádom sa nám, ktorí chodíme cez aplikácie, neoplatí jazdiť. Idem to podporiť, pretože je to strašné.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, mim, kz, gal

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu