Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.01.2020 11:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Ples v opere 2020: Medzi účinkujúcimi chýbala jedna veľká hviezda

Aj tento rok zabávali 300 pozvaných párov v historickej budove Slovenského národného divadla (SND) hviezdy hudobného neba. Medzi účinkujúcimi bola aj skupina Hex, ktorá už v minulosti na tomto prestížnom plese vystupovala.

Fotogaléria
34
fotiek v galérii

Vtedy ešte so svojím, žiaľ, už zosnulým spevákom Petrom Ďuďom Dudákom († 46), s ktorým na konci uplynulého roka oslavovali významné jubileum - 30 rokov na scéne.

 

Z minulosti majú Hexáci na účinkovanie na prominentnom bále len príjemné spomienky. „Pred pár rokmi sme na Plese v opere hrali a bola to jedna skvelá akcia. V krásnom prostredí SND nehrávame každý deň a o to viac si vážime pozvanie. Z týchto priestorov dýcha história a my sme radi, že budeme môcť aj v roku 2020 zabaviť návštevníkov našimi pesničkami,” tešili sa na vystúpenie chalani z Hexu, ktorí tam v sobotu prvýkrát vystúpili bez svojho dlhoročného parťáka Ďuďa, ktorý zomrel na rakovinu pankreasu. K smutnej udalosti, ktorá šokovala nielen umelcových priateľov a rodinu, ale otriasla celým šoubiznisom, došlo v auguste minulého roka.

Otvoriť galériu

Povinnosť pomáhať

Kapela prijala ponuku vystúpiť aj preto, aby mohla podporiť dobročinný charakter plesu. „Je našou povinnosťou pomáhať, pretože o tom je dnešný život v tejto rýchlej dobe. Niekomu pánboh pridal, niekomu ubral a treba to vyvážiť. O tom je aj inkluzívne vzdelávanie - treba, aby každý človek na svete mal rovnaké šance už na začiatku svojho vzdelávania,“ zhodli sa hudobníci. Ich dlhoročný parťák a milovaný kamarát Ďuďo, ktorý sa vystúpenia na 20. ročníku plesu nedožil, dohliadal na svojich chlapcov už len z neba...

Otvoriť galériu

Hviezdy zabávali hviezdy

Bolo veselo! Jubilejný 20. dobročinný Ples v opere okrem 300 prominentných párov hostil aj známe tváre z hudobného šoubiznisu. Každoročne sa na tomto prestížnom podujatí zúčastnia spevácke či hudobné esá, na ktorých hity sa bavia všetci hostia divadla až do neskorých ranných hodín.

Okrem tradičných stálic nebola núdza ani o novinky. Tento rok zabával prítomných nielen B-Side Band, ale v ich spoločnosti zaspievali aj české hviezdy Vojtěch Dyk, Tereza Černochová a Matěj Ruppert. Nechýbal ani Orchester Gustava Broma. Neboli však jediní, kto hral zabávajúcej sa smotánke. Svoje hity okrem kapely Hex zaspieval aj Richard Müller. „No už len skutočnosť, že je to 20. ročník, ma veľmi teší a oveľa väčšiu radosť mám z toho, že na aký účel, alebo na aké účely pôjdu peniaze z tejto akcie,“ vyjadril sa spevák.

Ako už tradične, veselá a odviazaná zábava bola aj v suteréne historickej budovy SND. Hostí tam zabávalo po prvýkrát zoskupenie Cimbal Brothers, ktoré predviedlo svetové hity v umeleckom podaní cimbalu a huslí. S hudobníkmi sa mala predstaviť aj speváčka Svetlana Rymarenko, avšak pre zdravotné problémy sa na plese nemohla zúčastniť. Na poslednú chvíľu ju preto musela nahradiť Katarína Ščevlíková.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, mimi

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Novým francúzskym ministrom zahraničných vecí sa stal 38-ročný Stéphane Séjourné.
Šéf francúzskej diplomacie prišiel s novým návrhom: Posilniť by sa mala spolupráca v oblasti európskej obrany
Martin Pospíšil je v kontakte so šéfom zväzu Šatanom.
Craig Ramsay: Pospíšil? Má sa na čo tešiť!
Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!
ilustračné foto
Foto
Desivá predpoveď brazílskeho Nostradama na rok 2024: Svet sa má ponoriť do... To neznie dobre!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!