Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Mamičku Antóniu bije osud zo všetkých strán: Deti mi zrazili na priechode, teraz prišla krutá rana

Nechce nič iné, len vidieť rásť svoje deti! Antónia Jakubčáková (43) z Nových Zámkov je matka, ktorá by pre svoju rodinu obetovala aj to posledné.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Žiaľ, osud zasiahol príliš kruto a rakovina jej doslova rozoberá celé telo. Liečbu, ktorá by statočnej žene pomohla, poisťovňa neprepláca, a tak rodina prosí ľudí o pomoc. Aby toho nebolo málo, pred rokom zrazili na priechode pár metrov od domu jej dve 7-ročné deti s babkou. Všetci našťastie prežili, synček Samko však bol v kritickom stave a celý život si ponesie následky poškodenia mozgu.

Tonka (43) bola vitálna žena, keď jej v 38 rokoch diagnostikovali rakovinu na obličke pri preventívnej prehliadke. Obličku jej aj odobrali, všetko dopadlo dobre a matka troch deti zo všetkých síl bojovala, aby videla svoje deti rásť. Po 4,5 roku prišilo desivé zistenie. „Začali sa objavovať metastázy, všetci boli v šoku, nádor na obličke bol malý a ono to začalo metastázovať. Najskôr na stehennej kosti pri operácii všetko vybrali, dali mi štepy, ale tie sa neujali, noha sa zlomila a v bolestiach ma prevážali do Bratislavy, kde bola ďalšia operácia – titánová náhrada kosti a bedrového kĺbu. Učila som sa opäť chodiť a žiť. Môj stav sa počas rekonvalescencie nelepšil, zvracala som,“ opisuje statočná bojovníčka s tým, že jej zistili metastázu na mozgu, ktorá jej ohrozovala život. Nasledovali týždne v nemocnici, silné lieky, operácia a po nich ožarovanie a chemoterapia v tabletkách, ktorá jej telo vysiľovala.

 

Synček bojoval o život

Aby toho nebolo málo, osud sa pred rokom kruto zahral aj s jej najbližšími. Jej mamičku Alžbetu (66), ktorá jej pomáha, ako sa dá, s Tonkinými menšími detičkami Lenkou (7) a Samkom (7) zrazil vodič na priechode pár metrov od domu.

„Samko bol na tom najhoršie, v Bratislave bojoval o život, dávali mu minimum šance že sa preberie z kómy a ak, že ostane bez následkov. Stal sa zázrak, prebral sa, ale trvalé následky z poškodenia mozgu bude mať navždy,“ skormútene hovorí Tonka. Medzitým sa zákerná choroba ozvala znova a pre nešťastnú ženu sa začal dvojitý kolotoč – do nemocnice chodila sama so sebou i za deťmi a mamou.

Otvoriť galériu
V zajatí metastáz

Rok 2019 začal sľubne, zmenšila sa jej metastáza na krížovom stavci, tak musela ísť na operáciu – cementovanie, aby jej vyplnili miesto, aby nedošlo k zlomeniu. Dopadla dobre a celá rodina sa tešila. Predčasne. „V septembri 2019 ma so zakrvácaním do mozgu viezli opäť do nemocnice. Narástla mi ďalšia metastáza a ešte na horšom mieste, ako tá predošlá. Nevedela som normálne rozprávať, dlho zisťovali, čo ďalej,“ opisuje.

Následné vyšetrenie vyrazilo všetkým dych – našli veľké množstvo metastáz. „Šanca je v imunoterapii, experimentálnej liečbe, ktorá ale neprešla schválením poisťovne a liečba stojí 15 000 € na 3 mesiace a tých mesiacov liečby bude viac. Proste to je čiastka, ktorá už na extrémne vyšťavený rozpočet rodiny po všetkých tých úderoch je priveľká a už nie je kde veľmi brať,“ vysvetľuje Tonkina sestra Martina (40). Rodina sa preto obracia s prosbou o pomoc na všetkých dobrých ľudí.

„Chceme, aby Tonička žila, aby videla svoje deti rásť, aby mohla byť bez chemoterapií, zvracania a bolestí a ďalších operácií. Imunoterapia jej to môže dať, ale za cenu, ktorú už nevládzu utiahnuť sami,“ s plačom prosí oddaná sestra.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, mf

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!