Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.12.2019 19:11 | Šport | Hokej

O Spenglerov pohár zabojujú aj štyria Slováci, kanadský dres si oblečie hviezda Nitry

 Tradičný hokejový turnaj o Spenglerov pohár vo švajčiarskom Davose napíše od 26. do 31. decembra už 93. kapitolu. Na prestížnom podujatí, kde sa môžu predstaviť jednotlivé tímy iba na pozvánky, nebudú chýbať ani slovenskí hráči.

Na súpiske českého Třinca figurujú hneď štyria. Okrem "oceliarov" si pod Alpami zahrajú aj domáci Davos, švajčiarska Ambri-Piotta, ruský Salavat Julajev Ufa, fínsky TPS Turku a výber Kanady.

Vlani sa z celkového prvenstva tešil fínsky klub KalPa Kuopio, ktorému vychytal finálové víťazstvo 2:1 po samostatných nájazdoch nad Kanadou reprezentačný brankár Denis Godla. Tentoraz budú slovenský hokej zastupovať obranca Martin Gernát s útočníkmi Vladimírom Draveckým, Tomášom Marcinkom a Patrikom Hrehorčákom. Všetci sa nachádzajú v kádri českého šampióna z Třinca. Zaujímavosťou je, že stopu na Spenglerovom pohári bude mať aj Tipsport liga.

Na tohtoročnej edícii Spenglerovho pohára sa predstaví šesť tímov rozdelených do dvoch trojčlenných skupín. V Torrianiho skupine budú Ambri-Piotta, TPS Turku a Salavat Julajev Ufa. V Cattiniho skupine si zmerajú sily domáci Davos, Kanada a Třinec. Víťazi skupín si zabezpečia priamy postup do semifinále, zvyšné tímy čakajú štvrťfinálové súboje. Podujatie vyvrcholí finálovou konfrontáciou na Silvestra o 12.00 h.

 

"Pre nás ako tím je to ďalšia šanca ukázať sa v tomto hokejovom meste. Je to zážitok, ktorý počas kariéry nezažije každý. V Davose vládne vždy výborná atmosféra. Na tribúnach vidíte fanúšikov, ktorí sa dobre bavia. Davos vždy tlačia priaznivci vpred a je to silné mužstvo. Kanada má mix hráčov z rôznych líg a je to tiež náročný súper. Musíme sa pozerať na našu hru, pretože vieme, že sme schopní dodržiavať taktiku v každom stretnutí. Môžem sľúbiť, že v každom zápase urobíme maximum," povedal Tomáš Marcinko v rozhovore pre oficiálny web turnaja.

Historicky najúspešnejšími účastníkmi Spenglerovho pohára sú HC Davos a tím Kanady s pätnástimi trofejami. Na treťom mieste v historických tabuľkách sa nachádza LTC Praha so siedmimi víťazstvami a štvrtá je Dukla Jihlava s piatimi prvenstvami. Turnaj v minulosti trikrát ovládol aj Slovan Bratislava.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Je to tu, Trump priznal, čo by zrušil po nástupe do funkcie: Biden bude peniť od zlosti
(ilustračné foto)
Hrozivá nehoda v blízkosti Senice: Auto sa zrazilo s motocyklom! Na ceste vyhasol ľudský život
(ilustračné foto).
Tragédia počas splavu: Muž († 57) vypadol z kajaku, lekári mu už nevedeli pomôcť
Foto
Tréner Craig Ramsay vníma Slafkovského ako lídra: Z Juraja sme nadšení
Cena projektu sa pritom odhaduje na stovku miliárd dolárov.
Foto
Hanba na tri zimy! Postavili most, ktorý nikam nevedie: Šialené, koľko peňazí naň minuli
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu
USA pohrozili Izraelu, odkaz Netanjahua je jasný: Ostaneme v boji sami, ak budeme musieť!
Izzy problémy s menštruáciou značne komplikujú život.
Foto
Menštruácia jej robí zo života PEKLO: Lekári si nevedia rady! Jej slová zabolia aj vás
Čínsky prezident Si Ťin-pching (vľavo) a maďarský premiér Viktor Orbán sa vítajú na letisku v Budapešti.
Maďarsko hostí čínskeho prezidenta: Reč bude aj o jadrovom priemysle
(ilustračné foto)
Na Slovensku udrie v noci neobvyklý meteorologický jav: V tomto ročnom období je mimoriadne zriedkavý
Na snímke minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD) počas mimoriadnej 13. schôdze Národnej rady SR.
Koalícia sa zastala ministerky zdravotníctva: Podrží ju počas náročného odvolávania? Raši prezradil viac
Donald Trump s manželkou Melaniou a synom Barronom.
Najmladšieho Trumpovho syna čaká ťažká úloha: Prekvapujúce, do čoho ho otec navliekol
TK ministerky zdravotníctva SR Zuzany Dolinkovej k aktuálnej situácii v súvislosti s výstavbou novej Univerzitnej nemocnice v Martine.
Dolinková sa stala terčom ostrej kritiky: Opozícia jej vyčíta viacero krokov! Aha, čo o nej povedal jeden z poslancov