Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Brutálne dobitý Maťko (4) sa zotavuje z rán na tele aj duši: Ako oslovuje milovanú babku, vháňa slzy do očí

Chce sa o neho s láskou starať. Malý Martinko (4) z Hronca (okr. Brezno), ktorého podľa polície jeho otec Marek (30) takmer dobil na smrť, sa pomaličky zotavuje z najhoršieho. Babka Jana z Čierneho Baloga Novému Času s úľavou prezradila, že chlapček jej už bol zverený do predbežnej starostlivosti.

S vnúčikom v nemocnici v Banskej Bystrici trávi každý jeden deň a pomáha mu postaviť sa na nožičky. Obetavá žena je pripravená urobiť všetko na svete, aby bol šťastný. Otec štyroch detí Marek (30) mal podľa polície pred 3 týždňami v dome v Hronci dobiť takmer na smrť synčeka Maťka (4), pričom chlapček skončil s vážnymi zraneniami po celom tele v nemocnici, kde bojovali o jeho život.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Otec skončil vo väzbe, vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví a neskôr aj z týrania blízkej a zverenej osoby. Smutné je, že mama Monika svojho synčeka ešte nebola navštíviť ani raz. Stará sa o neho jeho babka Jana, ktorá požiadala súd o zverenie do opatery hneď po tom, čo jej milovaný vnúčik skončil v detskej nemocnici. „V piatok som dostala rozhodnutie súdu, že Maťko bol predbežne zverený do mojej starostlivosti. Dovtedy som ho nemohla ísť bez súhlasu rodičov navštíviť, teraz som s ním každý deň,“ vysvetľuje Monikina mama Jana.

Sviatky v nemocnici?

Chlapček musí po operácii hlavičky nosiť ochrannú prilbu. Na príchod babky zareagoval veľmi dobre. „Hneď ma spoznal. Jeho zdravotný stav sa zo dňa na deň zlepšuje. Veľmi mu pomáhajú rehabilitácie. Dúfam, že všetko dobre dopadne a nebude mať žiadne trvalé následky,“ vraví babka s tým, že Martinko mal najskôr problémy s rečou, ale odkedy k nemu prišla a venuje sa mu, začína rozprávať.

 

„Ešte nechodí a jednu rúčku má takú slabšiu. Už sa pekne aj pozdraví a pýta si papať. Rozumie mi a sám odpovedá. Na vlastnú mamu sa vôbec nepýtal. Mňa volá mama,“ ozrejmuje babka Jana, ktorej sa ozvala dcéra s tým, že by chcela vidieť Martinka. Mala prísť v piatok, no napokon sa tak nestalo. Stará mama si myslí, že s vnúčikom strávi v nemocnici aj vianočné sviatky. „Lekári ho chcú dostať na nožičky a aby vedel sám pekne sedieť. Teraz ho ešte musím držať ja, no pre neho by som urobila všetko. Dôležité je, aby všetko dobre dopadlo,“ uviedla starostlivá starká. Tá si praje najviac na svete, aby sa Martinkov zdravotný stav zlepšil a mohla si ho zobrať domov.

Policajti znova prehľadávali okolie domu

V piatok dopoludnia mala v Detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici navštíviť malého Maťka jeho matka Monika (24). Chlapček sa však návštevy nedočkal. „Do Bystrice sa nedostala. Prišla po ňu kriminálka a išla s nimi do Hronca. Znovu prekopávali aj miesto za psou búdou. Vraj Monika porodila, alebo potratila doma a novorodenca skryli niekde v okolí domu. Policajti a hasiči tu boli aj pred 2 týždňami. Vtedy hľadali v žumpe,“ povedal náš zdroj. Monika sa nedávno pre Nový Čas vyjadrila, že potratila, ale bolo to v nemocnici a existuje o tom aj záznam.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, kil, den

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Zástupcovia Muska ani platformy X, v minulosti známej ako Twitter, vyjadrenie Bieleho domu zatiaľ nekomentovali.
Muskova spoločnosť implantovala pacientovi čip do mozgu: Po prelomovom zákroku nastali problémy!
vojak
Minister vyhlásil, že iba Amerika a Európa ubránia Západ pred Ruskom: Takto sa vyjadril k brannej povinnosti
Foto
Projekt Lintnera nemá na MS páru! Privíta viacero hviezd: Slovenský dom nám môžu závidieť
Flag of Israel on the tank
Prekročil Izrael všetky hranice? K podobnej hrozbe od USA sa pridáva ďalšia krajina
Na snímke vodné dielo Liptovská Mara.
Desivý nález na Liptovskej Mare: Rybári si na hladine všimli telo! Naplnil sa najhorší scenár
Hasiči hasia požiar po útoku ruskej armády na mesto Charkov na východe Ukrajiny (ilustračné foto).
Charkov sa opäť stal terčom ruských útokov: V niekoľkých domoch vypukol požiar!
V plameňoch zahynulo 8 obyvateľov paneláka.
Foto
Tragický výbuch bytovky v Prešove: Rozplynie sa sen o novej výstavbe? V čom sa ukrýva najväčší problém
V ZOO Bojnice sa objavila vtáčia chrípka.
Váš Tip
Do bojnickej zoo prišiel vychudnutý a v tele mal niekoľko brokov: Arnolda vypustili do voľnej prírody!
Ruský prezident Vladimir Putin.
V moderných dejinách Ruska sa tento krok udeje prvýkrát: Ako k tomu prispeje návrh od samotného Putina?
Americký prezident Joe Biden.
Joe Biden nemá ružové vyhliadky do budúcnosti: Zásadný krok Izraela neprispeje k vytúženému cieľu
(ilustračné foto).
Hrozivý incident: Zadržaný muž sa zmocnil zbrane! Postrelil dvoch policajtov, ich stav je vážny
Šimkovičová má ťažké srdce na herca Ľuboša Kostelného.
Útok Kostelného na Martinu Šimkovičovú?! Ako reaguje SND a TOTO tvrdia diváci po predstavení