Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.12.2019 12:45 | Šport | Šport mix

Florbalistky neudržali sľubný náskok: Slovenky svoje maximum na MS neobhájili!

Slovenské florbalové reprezentantky prehrali v nedeľu vo svojom záverečnom zápase na MS v Neuchateli s Poľkami 4:8 a na šampionáte obsadili konečné šieste miesto.

Zverenky trénera Michala Jedličku tak nedokázali zopakovať piatu priečku spred dvoch rokov v Bratislave, ktorá zostáva ich najlepším umiestnením na MS.

Slovenky po dvoch góloch Denisy Ferenčíkovej a jednom presnom zásahu Paulíny Hudákovej viedli v druhej tretine 3:1, no sľubný náskok neudržali.

MS žien - o 5. miesto:
Poľsko - SLOVENSKO 8:4 (1:2, 3:1, 4:1)
Góly: 2. Z. Krzywaková, 31. J. Krzywaková (tr. strieľanie), 32. Buczeková (Zagorská), 36. J. Szelzchenová (J. Krzywaková), 47. Z. Krzywaková (J. Krzywaková), 47. Timeková-Dziadkowiecová (Buczeková), 53. Buczeková, 58. Timeková-Dziadkowiecová – 6. P. Hudáková (Šponiarová), 13. Ferenčíková (Ďuríková), 27. Ferenčíková (P. Hudáková), 55. Klapitová (K. Hudáková). Rozhodovali: Reichelt, Kostínek (obaja ČR), vylúčené: 2:0, presilovky a oslabenia: 0:0, 1122 divákov.
Poľsko: Kotecká – Drzymalová, Mareková, Nogová, J. Szelzchenová, Kozanecká, Pudziszová – Rogalová, Buczeková, Zagorská – Z. Krzywaková, J. Krzywaková, Plechanová – Timeková-Dziadkowiecová, K. Szelzchenová, Arendarczyková - Borkowská, Pawlowská
SR: Krištofová – Ďuríková, Šponiarová, Robová, Klapitová, Adamcová, Pudišová - K. Hudáková, Ferenčíková, P. Hudáková - V. Grossová, Trošková, Šidlová - Chúpeková, Lenčešová, Papierniková - Belicová, K. Grossová, Gáborová
      
Slovenky v zápase o 5. miesto nezachytili vstup a už od 2. minúty prehrávali po góle Z. Krzywakovej. Postupne sa však dostali do tempa, začali im vychádzať kombinácie a vytvárali si šance. V 5. min P. Hudáková ešte svoju možnosť nevyužila, no o minútu neskôr ju Šponiarová našla voľnú pri zadnej žŕdke a najproduktívnejšia hráčka SR vyrovnala na 1:1. Zverenky Michala Jedličku si aktivitou pýtali fauly, v 13. min. ich tesne po skončení presilovky poslala do vedenia strelou z prvej Ferenčíková.

Tá istá hráčka prakticky z identickej situácie zvýšila na začiatku druhého dejstva na 3:1. Slovenky mali zápas nádejne rozbehnutý, v defenzíve však bránili laxne a ich chyby vedeli Poľky potrestať. Gólmi J. Krzywakovej z trestného strieľania a Buczekovej vyrovnali a v 36. min. dokonala obrat J. Szelzchenová.

 

Slovenky zostali z vývoja zaskočené, prestali sa im dariť prihrávky a iba sporadicky sa dostávali k streľbe. V tretej tretine využili ich nedôsledné bránenie Poľky dvomi gólmi v rozpätí piatich sekúnd. Reprezentantky SR to skúsili už osem minút pred koncom v power play bez brankárky, ale kombinácie im viazli. V 53. min potrestala ich chybu Buczeková gólom do prázdnej bránky - 7:3. Slovenky to nevzdávali, Krištofová zostávala na striedačke a v hre bez brankárky Klapitová z bekhendovej dorážky znížila. To bolo však z ich strany všetko, výsledok na 8:4 pre Poľsko spečatila gólom do prázdnej bránky Timeková-Dziadkowiecová.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Gukeš D sa počas Turnaja kandidátov snažil zachovať si chladnú hlavu.
Mladý Ind môže prepísať históriu šachu: Prefíkaná taktika ho dostala až k vrcholu!
Elle sa živí ako morská víla.
Foto
Kráľovský plat sexi morskej víly: Za jej služby sú ochotní zaplatiť astronomické sumy
Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?