Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.12.2019 05:00 | Správy | Politika

OĽaNO ukázalo kandidátku: Kto je neznáma jednotka u Matoviča?

Doteraz sa pasoval najmä s odchodmi jeho najznámejších poslancov, teraz ukázal nové posily.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Igor Matovič (46) počas volebného obdobia pravidelne stráca viacero tvári, ktoré predtým s veľkou pompou doviedol do parlamentu. Odídenci sa sťažujú na nekoncepčné vedenie OĽaNO či chýbajúce štruktúry. Napriek tomu sa Matovičovi podarilo dostať na kandidátku viaceré známe tváre. Dokáže sa vďaka nim odraziť z pásma ohrozenia, ktoré naznačujú prieskumy?

Otvoriť galériu
Mária Šofranko
Zdroj: tasr

Matovič dlhé týždne tajil, kto sa postaví na čelo jeho kandidátky do februárových parlamentných volieb. Po Veronike Remišovej z roku 2016 aj tentoraz stavil na ženu. Líderkou bude pedagogička Mária Šofranko zo Spišskej Novej Vsi. „Nie som politička, som obyčajná žena z východu, ktorá chce pre našu krajinu urobiť viac,“ povedala Šofranko. „Ponuka ma zaskočila. Povedala som si, že buď budem doma a budem si žiť jednoduchý život, alebo sa pokúsim urobiť niečo, aby nám bolo na Slovensku dobre,“ objasnila Šofranko s tým, že sa chce venovať najmä téme školstva, keďže tam celý život pracuje. Zatiaľ netuší, či sa v prípade úspechu presťahuje do Bratislavy. „Poznám ju ako čestnú, dobrú ženu, nepoznám nikoho, kto má voči nej nejakú zášť,“ oznámil Matovič. On sám sa ocitne opäť na konci kandidátky spolu so súčasnými poslancami parlamentu.

Otvoriť galériu

Známe tváre

V prvej dvadsiatke má viacero známych mien, ktoré sa angažovali vo verejnom živote - je tam mama zavraždeného Róberta Remiáša Anna či bývalý vyšetrovateľ Gorily Lukáš Kyselica. „Musí tu ostať niekto, kto chce hájiť orgány činné v trestnom konaní,“ povedal s tým, že sa chce venovať zákonom v súvislosti s bojom proti zločinu. Prekvapivým menom je bývalý moderátor a zabávač Jozef Pročko. „Rozhodol som sa v sobotu večer s tým, že som odmietol 4 politické strany, ale Matoviča vyhodíte oknom, vráti sa komínom.

 

Mňa presvedčila tá nahrávka Počiatek a Trnka a keď minister financií pri nahrávke potvrdzuje korupciu tohto štátu, tak som tu, aby som sa pozrel na prsty tým, ktorí možno budú chcieť kšeftovať,“ vysvetlil Pročko. Matovičovi počas posledných mesiacov prieskumy prisudzovali od 5 do 7 %. Je možné, že po zverejnení kandidátky dokáže osloviť viac voličov? „Vytiahol pomerne známe mená, čo mu naozaj môže pomôcť. Je však otázne, že či ten faktor populárnych osobností pri viacerých ľuďoch dokáže prebiť to, že voliči by od kandidátov očakávali najmä kompetentnosť a pripravenosť na prácu politika, čo sa nie o každom dá povedať,“ myslí si politický analytik Tomáš Koziak.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pol, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
early rush hour scene with lens flares
Vodiči, cez víkend sa pripravte na dopravné obmedzenia: Budú na D2 v tomto úseku
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu