Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.12.2019 12:37 | Šport | Šport mix

Tucet Slovákov na ME v krátkom bazéne v Glasgowe: Najväčšími nádejami sú Nagy s Klobučníkom

Od stredy do nedele bude v škótskom Glasgowe bojovať aj tucet slovenských reprezentantov v bazénovom plávaní o čo najlepšie umiestnenie na majstrovstvách Európy v krátkom bazéne.

Medzi mužmi sa medzi kontinentálnou elitou predstavia Tomáš Klobučník, Richard Nagy a Adam Rosipal, medzi ženami až deväť pretekárok - Andrea Podmaníková, Nikoleta Trníková, Martina Cibulková, Robin Reindl, Veronika Kolníková, Sabína Kupčová, Zuzana Pavlikovská, Zora Ripková a Miroslava Záborská. Slovenská výprava odcestovala do dejiska šampionátu v pondelok predpoludním, priamo v Glasgowe sa k tímu pripojí Richard Nagy.

"Myslím si, že systém plnenia limitov sme nastavili ideálne. Reprezentanti plnili limity priebežne a aktuálne k danému obdobiu, aj keď si myslím, že reprezentant limity musí plniť z plného tréningu, pokiaľ chce dosiahnuť dobrý výsledok na ME," zhodnotil pred odletom na šampionát tréner reprezentácie Vladimír Železník podľa oficinálneho webu Slovenskej plaveckej federácie (SPF).

Najlepšie výsledky sa z celej výpravy očakávajú od Richarda Nagya. "Je potrebné spomenúť aj Tomáša Klobučníka, Andreu Podmaníkovú či juniorskú hviezdu Nikoletu Trníkovú. Naše ambície na každých vrcholných podujatiach sú vysoké, ale pekným úspechom bude nejaké finále alebo semifinále," podotkol Železník.

 

Dvadsaťšesťročný Richard Nagy bude na ME spokojný, ak dosiahne aspoň jeden dobrý výkon. "Dúfam, že niekde vo mne ešte stále drieme schopnosť zaplávať na úrovni osobáku," poznamenal. Slovákov vrátane R. Nagya teraz čaká dôležité obdobie, keďže je čas na plnenie limitov na OH 2020 v japonskom Tokiu. "Splniť A-limit a kvalifikovať sa je jedna priorita a ak sa to podarí, dôležitejšie bude na samotných OH 2020 v Tokiu kvalitne zaplávať. Úspech v Glasgowe by ma veľmi potešil. V prípade, že sa 'zadarí', vedel by som, že som na dobrej ceste," myslí si Richard Nagy.

Účastník OH 2016 v brazílskom Riu de Janeiro sa už nezaoberá myšlienkami na pekné 9. miesto v polohových pretekoch na 400 metrov. "Nechcem dojiť mŕtvu kravu a žiť zo spomienok. Jediné, čo ma mrzí, je to, že som si to vtedy viac neužíval. Odvtedy som toho zažil v plávaní dosť, bohužiaľ, nie vždy to bolo veselé. Stále však pracujem na tom, aby som ten výsledok z Ria prekonal," dodal.

V Glasgowe počas piatich dní rozdajú rovných 40 medailových kolekcií - po 19 v súťažiach mužov aj žien, dve v zmiešaných disciplínach.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Judge holding gavel in courtroom
Ukrajinského ministra zavreli za mreže: Nečakaný zvrat po pár hodinách!
(ilustračné foto)
Rozhodnuté: Nemecký Bundestag prijal kontroverznú reformu! Kritici upozorňujú
(ilustračné foto)
Čo sa stalo? Propalestínski aktivisti dostali stopku: Zásah 150 policajtov
Po nehode troch vozidiel na diaľnici zostalo auto prevrátené.
Foto
Hromadná zrážka na D1: Auto ostalo prevrátené na streche! Hasiči sa zapotili
Obec Krivá
FotoVáš Tip
Mrazivý príbeh zázračnej dediny na Orave: Okolité obce cez vojnu vypálili, v Krivej nik nezomrel! Ako spomínajú preživší?
Alena Heribanová a Ľuboš Machaj
Foto
Moderátorka Alena Heribanová k situácii v RTVS: Silné slová! Čo si myslí o Machajovi?
Na Akropolu v súčasnosti denne zavíta približne 23 000 ľudí.
Desivý objav Aténach: Podzemný sklad po rokoch odhalil tajomstvá
Adrian Lehmann.
Boj o olympiádu prekazila smrť (†34): Osudnou mu bola jeho láska!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Prezidentka sa vzdialila od hradného kopca Bratislavy: V Košiciach sa stretla s bývalou hlavou štátu
Na archívnej snímke zo 14. marca 2024 nákladné autá s humanitárnou  pomocou pre Pásmo Gazy
Európska únia sa kvôli zhoršujúcej situácii rozhodla konať: Zintenzívňuje svoju pomoc
Ilustračné foto
V Rusku zadržali novinára: O jeho osude bude rozhodovať súd! Za toto mu hrozí basa
Zvolenská nemocnica začína vo svojom areáli s výstavbou nového pavilónu chirurgie.
Ministerka Dolinková zavítala do Zvolena: Miestna nemocnica spustí veľké plány