Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.11.2019 12:00 | Tip od Vás | Kuriozity
FotoVáš Tip

Lenka spod Tatier vyhrala v Británii jackpot 122,5 miliónov eur: Pozrite si čísla, ktoré jej priniesli šťastie!

Neuveriteľné šťastie! Zo dňa na deň sú bohatší ako herec Daniel Radcliffe zo série Harry Potter!

Slovenka Lenka (41) a jej anglický manžel Steve Thomson (42), ktorí bývajú v Selsey v Západnom Sussexe, vyhrali 122,5 milióna eur. Je to deviaty najvyšší jackpot v histórii britskej verzie lotérie EuroMillions. Slovenka Lenka spoznala Brita Steva pred 17 rokmi, keď pracovala v kempe. Vzali sa o štyri roky neskôr a majú spolu tri deti – dvoch synov (15 a 10) dcéru (8). Lenka pracuje v trafike a jej muž je stavbár. Steve stávkuje už 25 rokov. Výhra prišla až teraz – a veru poriadna!

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Steve bude makať do Vianoc

Rodina momentálne plánuje veľké zmeny. Bývajú v dome v radovej zástavbe za 140-tisíc eur. Ten chcú vymeniť za novú vilku, v ktorej budú mať všetky ich deti vlastné izby, nech sa im podľa vlastných slov „žije harmonickejšie“. Časť výhry chcú venovať miestnej komunite a Steve sľúbil, že všetky svoje dohodnuté práce dokončí do Vianoc, hoci je teraz milionár a nemusel by už pohnúť ani prstom. To však rodičia neplánujú a deti chcú naučiť, že sa musia živiť prácou a keď niečo chcú, musia si to zaslúžiť. Hoci, aj tie už majú svoje želania, čo by si z výhry chceli kúpiť. Jeden zo synov (10) chce auto Tesla a dcéra (8) ružový iPhone. Najstaršiemu synovi (15) bude úplne stačiť, keď bude mať vlastnú izbu.

 

Bohatší ako herecké hviezdy

Pár je teraz bohatší ako spevák Harry Styles alebo herci Daniel Radcliffe či Emma Watson z Harryho Pottera. Steve si výhru uvedomil až tri dni po žrebovaní, keď čakal na odvoz do práce. Skontroloval tiket a skoro dostal infarkt! „Nie som si istý, či som sa vôbec pozrel na prvé dva stĺpce. Ten tretí jednoducho vyskočil a ja som okamžite videl, že všetky čísla sa zhodujú. Celý som sa roztriasol. Vedel som, že to bude veľká výhra, ale nevedel som, čo mám robiť,“ opisuje výherca okamihy nesmierneho šťastia.

Otvoriť galériu

„Vyšiel som zo svojej dodávky a potom som zas vošiel dnu. Myslel som, že zabúcham na dvere susedovi. Vrátil som sa do dodávky. Myslím, že som bol na pokraji infarktu,“ dodal Steve. Jeho rodičia si spočiatku mysleli, že si vymýšľa. „Uveríme, keď to uvidíme,“ povedali mu stručne. „Teraz tomu veria,“ poznamenal s úsmevom Steve, keď si bol včera aj s Lenkou prevziať šek na 105 miliónov libier, čo je v prepočte 122,5 milióna eur.

Dovolenky na Slovensku

Lenka sa najprv pomýlila a myslela si, že vyhrali 105-tisíc. Manžela hneď poprosila, či by z toho časť mohli použiť na zimnú dovolenku. Až potom si uvedomila, že sú milionári! Návštevy príbuzných doma sa teraz stanú omnoho dostupnejšie. „Naša každoročná dovolenka bola za mojou rodinou na Slovensko. Každý rok sme hneď po návrate začali šetriť na to, aby sme mohli ísť aj budúci rok,“ prezradila Lenka. „Nielen že môžem vidieť rodinu častejšie, môžeme sa tešiť aj na iné dovolenky, niekde v teple na pláži,“ dodala šťastná žena.

Najdôležitejšie bude teraz vybrať si nový dom. O nové bývanie sa chcú postarať aj ďalším príbuzným. A Steve rozhodne neplánuje prestať pracovať. „Nie som ten typ človeka, ktorý by len tak sedel. Môj parťák vie, že keď bude potrebovať pomocnú ruku, som tu. Len si po Vianociach už nebudem brať toľko roboty,“ dodal s dôvetkom, že v posledných dňoch má problém jesť a spať. „Narátal som veľa ovečiek,“ podotkol so smiechom.

Otvoriť galériu

Šťastné čísla

● jackpot padol 19. novembra na 25. výročie prvého žrebovania EuroMillions

● vyžrebované čísla boli: 8, 10, 15, 30, 42

●dodatkové čísla: 4, 6

{{ question.text }} *
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, bar

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné