Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.11.2019 18:20 | Správy | Domáce správy

Osem detí zažilo v rodinnom dome v Cíferi zverstvá: Súd rozhodoval o mame tyranke

Sudca rozhodol po troch rokoch! Matku, ktorá dlhodobo týrala svojich 8 detí, poslal za mreže.

Brutálny príbeh Hany (33) a jej druha Patrika Nový Čas uverejnil ešte v apríli 2016. Strašné zaobchádzanie si všimli susedky, ktorým sa deti postupne zverovali. V rodinnom dome v Cíferi (okr. Trnava), kde malí anjelikovia bývali, sa diali zverstva, ktoré sa len ťažko počúvali.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Zúfalý život 8 malých detí - Lívie (12), Vanesky (9), Samka (10), Renka (8), Marisky (7), Lejly (6), Paťka (4) a Emky (3) nedával ich susedom v Cíferi spávať. Nedokázali sa viac pozerať na to, čo súrodenci odmalička prežívali.

Namiesto rodičovskej lásky poznali len každodenný strach, brutálnu bitku a kruté tresty od vlastnej mamy a otca. „Štyri roky znášajú peklo od zverov, ktorí sa, žiaľ, nazývajú rodičmi. Deti chodili dobité s podliatinami, nedostávali jesť, nesmeli sa hrať s hračkami, mohli len sedieť v izbe, a to úplne potichu,“ vraví žena, ktorá si deti občas brávala domov, a tie sa jej postupne zverovali s príšernosťami, ktoré im podľa nich robili otec s matkou.

Museli spávať nahé a pritom im bola v dome zima, pretože sa nekúrilo. Veľakrát boli zamknuté v jednej izbe, kde mama vyskrutkovala žiarovku a potom išla s partnerom do krčmy. V strede izby vždy nechala vedro, do ktorého deti močili a kakali. Keď sa pod vplyvom alkoholu rodičia vrátili domov, otec si vybral jedno dieťa a to bezcitne zbil. V tom čase sa deväťročná Vaneska zverila svojej babičke.

„Prisahala som starším deťom, že nepoviem, čo sa u nich doma deje,“ hovorila stará mama, ktorá bola v šoku z toho, s čím sa jej Vaneska zdôverila. „Babička, vieš, aké to bolo ťažké? Musela som kľačať na tvrdej zemi, mať pred sebou ruky a držať na nich lopár. Keď mi jedna ručička spadla nižšie ako druhá, dostala som lopárom po nechtoch.“ Všetko sa zlomilo, keď Patrik zmlátil Samka (10), ktorému zlomil nohu. Ten sa zdôveril susedke a všetko nabralo rýchly spád.

 

Zasahovala sociálka aj polícia

Sociálne úrady vtedy deti okamžite rodičom odobrali. Polícia oboch rodičov obvinila z týrania detí. Patrik sa ku všetkému priznal a ešte v minulom roku ho sudca odsúdil na 7 rokov. Nedávno si vypočula trest aj matka Hana, ktorú sudca nekompromisne poslal za mreže. ,,Okresný súd Trnava uznal obžalovanú za vinnú zo zločinu týrania blízkej osoby a zverenej osoby spolupáchateľstvom a uložil jej trest odňatia slobody v trvaní 7 rokov so zaradením do ústavu na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia. Rozsudok nie je právoplatný, obžalovaná podala proti nemu odvolanie," informovala hovorkyňa súdu Jana Kondákorová. Aj o deťoch rozhodoval sudca. ,,Tri z detí sú rozhodnutím súdu umiestnené do náhradnej osobnej starostlivosti, z toho dve u príbuzných. Ďalších päť detí rozhodnutím súdu umiestnených do starostlivosti centra pre deti a rodiny, " uzavrela Jana Lukáčová z Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: šiš

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Súd vzal do väzby ukrajinského ministra poľnohospodárstva: Znepokojivé obvinenia
(ilustračné foto)
Šokujúci krok Japonska kvôli nevychovaným turistom: Zakážu najväčšie lákadlo dovolenkárov!
Slafkovský nastúpil opäť v prvom útoku Montrealu.
Ako obstál Slafkovský v hodnotení draftových jednotiek? To snáď nemyslia vážne!
Kolárovského prepustili po troch mesiacoch z psychiatrickej nemocnice v Hronovciach.
Nízlovej ex prepustili z liečenia: Najintímnejšia SPOVEĎ Kolárovského! Padli silné priznania
Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un
Kim Čong-un testoval smrtiacu mašinériu! Pohrozil vojnou: Slová, z ktorých ide strach
Andorra
Extrémny bič na cudzincov: Za neovládanie jazyka dostanú pokutu!
Eva si mala sama zobrať život.
Foto
Krásnu Evu († 22) našli doma obesenú: Smutný nález pri tele! Čo sa dialo pred jej smrťou?
vojak
„Zmrazí“ sa vojna na Ukrajine? Exminister varuje, môže to mať katastrofálne následky!
Belindin partner už má pre Bellu aj dres s číslom 24, teda rok, keď sa narodila.
Benčičovej slovenský snúbenec: Ako to vyzerá so svadbou?
Pre vdovu Majku bola rozlúčka s manželom veľmi bolestná.
Foto
Na Grúňovom († 81) pohrebe chýbala dcéra Renáta: Prečo sa neprišla rozlúčiť s otcom?!
Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.
Grécky premiér s týmto Ukrajine nepomôže: Nezaberie ani nátlak! O čo ide?
Bratislava (ilustračné foto)
Váš Tip
Bratislava má ďalšiu národnú kultúrnu pamiatku: Je ňou TENTO chátrajúci objekt! Mesto ho plánuje obnoviť