Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.11.2019 12:07 | Šport | Futbal
FotoVideo

Hamšík pochválil Boženíka a potom prezradil, čo očakáva od Írov v baráži

Víťazná kvalifikačná rozlúčka s E-skupinou nepriniesla slovenským futbalovým reprezentantom radosť z postupu na budúcoročné majstrovstvá Európy.

Zverenci trénera Pavla Hapala zdolali hráčov Azerbajdžanu 2:0, ale na Štadióne Antona Malatinského prevládal smútok a domáci futbalisti neunikli ani piskotu z poloprázdnych tribún. Svetlými momentmi dueli boli slovenské góly, o ktoré sa postarali najmladší a najskúsenejší hráč v domácom tíme.

Fotogaléria
13
fotiek v galérii

Necelých osemtisíc divákov rozjasal v 19. min čerstvý dvadsiatnik Róbert Boženík. Útočník MŠK Žilina si pripísal štvrtý reprezentačný zásah v ôsmom zápase za národný tím, pričom skóroval už v treťom dueli za sebou. V závere stretnutia sa k nemu pridal kapitán Marek Hamšík gólom č. 25 v 120. štarte v najcennejšom drese. "Bol to ťažký zápas, pretože Azerbajdžan hrá na súperových ihriskách zo zabezpečenej obrany. Pomohol nám prvý gól, po ktorom museli hostia neskôr otvoriť hru. Po druhom presnom zásahu sme už stretnutie kontrolovali," povedal Boženík.

Výkony rodáka z Terchovej sú azda najväčším pozitívom kvalifikácie v slovenskom tábore. Talentovaný forvard debutoval v reprezentácii iba v júni proti Jordánsku, ale odvtedy dostal priestor vo všetkých šiestich kvalifikačných dueloch a strelil v nich tri góly.

 

"Som rád za miesto v reprezentácii. Beriem to pozitívne a rád by som pokračoval v nastolenom trende. Na druhej strane ma veľmi mrzí, že sme sa priamo neprebojovali na šampionát. Nedokázali sme zvíťaziť v zápasoch proti mužstvám, ktoré postúpili na ME, čo bolo rozhodujúce," uviedol Boženík.

Šikovný mladík má solídne rozbehnutú kariéru a jeho forma neunikla ani kapitánovi Hamšíkovi. Tridsaťdvaročný stredopoliar je historicky najlepším strelcom národného tímu, no mladšiemu krajanovi by doprial, aby ho prekonal. "Prajem mu všetko dobré do budúcnosti, kariéru má ešte pred sebou. Vidím v ňom veľký potenciál a verím, že mu to bude strieľať v reprezentácii aj naďalej a pomôže nám v baráži," hovoril banskobystrický rodák.

Hamšík si zahral s reprezentáciou už na dvoch vrcholných podujatia - MS 2010 a ME 2016. So súčasným výberom je stále v hre o postup na ďalší finálový turnaj. Slováci však musia zvládnuť budúcoročné play-off Ligy národov. V semifinále nastúpia 26. marca doma proti Írom, finále bude na programe 31. marca a v ňom bude "sokolom" hroziť úspešnejší z dvojice Bosna a Hercegovina - Severné Írsko.

"Z kvalifikačných bojov nás najviac mrzí dvojzápas s Walesom. Ukázali sme, že na nich máme. Oba duely sme zvládli po hernej stránke, ale chýbalo nám viac bodov. Íri v baráži budú určite nepríjemní, hrajú typický ostrovný futbal. Odohral som proti nim viacero zápasov a bude to ťažké. Verím, že budú plné tribúny a fanúšikovia nás budú hnať vpred," doplnil Hamšík.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Andrej Danko v bratislavskej Dúbravke.
Foto
Andrejovi Dankovi odobrali vodičský preukaz: Líder SNS prišiel upratovať bratislavskú Dúbravku
Lenka prišla pri tragédii o brata.
Foto
Letuška Lenka bojuje s rakovinou: Keď svitla nová nádej, osud jej uštedril ďalšiu tvrdú RANU!
(ilustračné foto).
Súd vzal do väzby ukrajinského ministra poľnohospodárstva: Znepokojivé obvinenia
(ilustračné foto)
Šokujúci krok Japonska kvôli nevychovaným turistom: Zakážu najväčšie lákadlo dovolenkárov!
Thoughtful female high school student sitting at the desk in the classroom and looking away with hand on chin.
Po prvé alebo za prvé? Odpoveď nájdete TU! Pravopis si nemýľte s češtinou
Vďaka role Julesa v Pulp Fiction bol nominovaný na Oscara.
FotoVáš Tip
Do bratislavskej reštaurácie zavítal svetoznámy herec Samuel L. Jackson: Čo si objednal?
Slafkovský nastúpil opäť v prvom útoku Montrealu.
Ako obstál Slafkovský v hodnotení draftových jednotiek? To snáď nemyslia vážne!
Withdraw cash from an ATM.
Neďaleko Bratislavy vykradli bankomat! Na mieste zasahuje polícia
Kolárovského prepustili po troch mesiacoch z psychiatrickej nemocnice v Hronovciach.
Nízlovej ex prepustili z liečenia: Najintímnejšia SPOVEĎ Kolárovského! Padli silné priznania
S Aňou sa dojatý Mário stretol v Piešťanoch.
Mário s leukémiou prišiel o zuby: Onkopacientka Aňa chce mladíkovi vrátiť úsmev!
Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un
Kim Čong-un testoval smrtiacu mašinériu! Pohrozil vojnou: Slová, z ktorých ide strach
Telo muža bolo nájdené 14. apríla.
Brutálna vražda Roberta († 47): Andrea ho mala bodnúť priamo do srdca! Prekvapivé tvrdenia obvinenej