Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.11.2019 08:00 | Správy
Špeciálny projektSponzorované

Paulína Fialková: Fanúšikom chcem vrátiť ich podporu

Naša aktuálna biatlonová jednotka Paulína Fialková sa už naplno pripravuje na začiatok novej sezóny. Počas krátkej pauzy na Slovensku sa rodáčka z Čierneho Balogu stretla v nedeľu aj so svojimi fanúšikmi a porozprávala o tom, čo ju čaká najbližšie mesiace.

Fotogaléria
12
fotiek v galérii

Obľúbená biatlonistka chce v novej sezóne nadviazať na tú predošlú. Počas nej stála až šesťkrát na pódiu víťazov v rámci Svetového pohára, v bojoch o malý krištáľový glóbus skončila vo vytrvalostných pretekoch druhá a v pretekoch s hromadným štartom tretia. Ďalšia séria pohára začína na prelome novembra a decembra vo švédskom Östersunde a Paulína Fialková má v pláne absolvovať jeho kompletný program. Najviac energie však chce venovať hlavne februárovým majstrovstvám sveta v talianskej Anterselve.

„Nechcem mať po poslednej zime veľké oči. Aj keď sa mi darilo, ešte to neznamená, že rovnaké to bude aj v ďalšom období. Bola by som šťastná, ak by som pokračovala v nastúpenom trende a naskočila už v Östersunde na vlnu dobrých výsledkov. Ak sa to nestane, svet sa nezrúti, budem ďalej usilovne trénovať. Do majstrovstiev sveta vo februári je ešte dosť času, a to aj na urobenie prípadného zázraku,“ tvrdí 27-ročná biatlonistka.

Nohami na zemi

Naša biatlonová nádej sa netají tým, že má latku nastavenú poriadne vysoko. Piata žena individuálnych vytrvalostných pretekov z olympijského Pjongčangu 2018 však zostáva na prahu zimy realistka. Nechce mať od seba prehnané očakávania. „Športovec, ktorý neverí sám sebe, nemôže byť nikdy úspešný. K výborným výsledkom patrí istá dávka sebavedomia. Profesionalita sa ale prejavuje aj schopnosťou priznať si svoje zlyhanie – či už bežecké, alebo strelecké. Aj ten najvýkonnejší borec nemá formu non-stop,“ hovorí biatlonová jednotka.

Pripravená zvládať tlak

Paulína Fialková vstupuje do novej sezóny ako líderka slovenskej reprezentácie, čo so sebou prináša aj väčší tlak a očakávania fanúšikov. „Tento druh tlaku vnímam. Nikdy som však nedopustila, aby niekto iný ovplyvňoval počas pretekov moju psychiku. Do hlavy mi nemôže vstúpiť nikto cudzí. Sústredím sa len na svoje výkony,“ hovorí Paulína Fialková a dodáva, že aj práve túto jej schopnosť vysporiadať sa s tlakom v kľúčových momentoch na snehu považuje za jeden z dôležitých faktorov, ktoré jej pomáhajú napredovať.

Otvoriť galériu

Stretnutie s Bystričanmi

Pre našu reprezentantku bolo príjemným spestrením medzi sústredeniami v rakúskom Ramsau a vo švajčiarskom Lenzerheide aj stretnutie so svojimi fanúšikmi v Banskej Bystrici. Zorganizovala ho športová značka 4F, ktorá sa rozhodla spojiť sily s Paulínou Fialkovou ako svojou novou ambasádorkou a podporiť ju počas jej cesty na vrchol svetového biatlonu.

„Takýchto príležitostí stretnúť sa s fanúšikmi nemám veľa, pretože celý rok trénujeme alebo súťažíme v zahraničí a doma som málokedy. Tieto momenty sú však dôležitou časťou nášho športu a aj samotného výkonu. Pre mňa je tiež podstatné, aby ma mohli moji priaznivci naživo vidieť, spoznať. Tým, že ma podporujú, im to chcem aj ja takto vrátiť,“ zhodnotila Paulína Fialková nedeľňajšie stretnutie v banskobystrickom nákupnom centre, počas ktorého rozdávala autogramy a predviedla aj streľbu na simulátore biatlonu, ktorý si mohli vyskúšať aj veľkí a malí návštevníci.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ruský prezident Vladimir Putin.
Americký admirál vyslovil to, čoho sa všetci obávali: Zaútočí Putin na NATO? TOTO by mal byť jeho cieľ
Móda na fialovom koberci Let's Dance.
FotoVáš Tip
Móda na fialovom koberci Let's Dance: Kolárovský po odvykačke, vychudnutá Czoborová a aha, kto vytasil von prsia!
(ilustračné foto)
Veľký projekt neďaleko Košíc! Aha, čo tam má vyrásť: Je sa na čo tešiť
Čínsky prezident Si Ťin-pching a premiér Maďarska Viktor Orbán.
Čínsky prezident mieri do Maďarska: Stretne sa aj s Orbánom! Chcú rozširovať spoluprácu?
Ilustračné foto.
Kontroly colníkov dospeli k prekvapivým odhaleniam: Neuveriteľná prísada v zaistenom tovare!
Priebeh dychovej skúšky (ilustračná foto)
Policajti dali fúkať vodičovi v Bratislave: Neuveriteľné, mohlo to skončiť katastrofou
Here Gérard Depardieu.
Foto
Gérard Depardieu v tom opäť lieta: Väzba za sexuálne obťažovanie! Z detailov vám príde zle
Na snímke Marián Viskupič.
SaS spúšťa petíciu na ochranu druhého piliera: Dôchodky chcú ochrániť tak, že budú neodňateľné
Pri nešťastí sa zranili dve ženy.
Foto
Zmýlil si plyn s brzdou? Vodič na motorke v Bratislave vpálil do reštaurácie a narazil do ľudí!
Foto
Emotívny príbeh Jakuba Voráčka: Prehovoril o ťažkej chorobe blízkeho človeka z rodiny
Škótsky premiér (prvý minister) Humza Yousaf.
Pretras v škótskej politike: Premiér KONČÍ! Vzdal sa aj... Čo sa tam deje?
Vodička v obci Sap nedala prednosť motorkárovi, utrpel vážne zranenia.
Foto
Vážna nehoda v obci: Vodička mala spraviť veľkú chybu, motorkár si to poriadne odniesol