Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.10.2019 20:29 | Správy | Domáce správy

Kočnerov obhajca bude Threemu ako dôkaz namietať, podľa Lipšica obžalovaných usvedčuje

Obhajca obžalovaných Marek Para bude namietať pripustenie údajnej komunikácie z aplikácie Threema ako dôkaz pred súdom v kauze televíznych zmeniek. Podľa obhajcu Markízy Daniela Lipšica komunikácia medzi Marianom Kočnerom a viacerými osobami vrátane Pavla Ruska obžalovaných usvedčuje.

"Predpokladáme, že dôkaz nebude spôsobilý na vykonanie," uviedol Para. Podľa obhajcu obžalovaných dochádza k výrazným rozporom vo vzťahu k zaisteniu dôkazu. Ten mal odovzdať polícii exsiskár Peter Tóth, ktorý v súčasnosti proti Marianovi Kočnerovi svedčí.

Čo sa týka štvrtkovej výpovede Jána Kováčika, ktorý mal v Markíze vlastnícky podiel, si Pavol Rusko myslí, že potvrdila jeho verziu. Na súde totiž uviedol, že mal od Pavla Ruska informácie o záväzkoch, ktoré riešil s už nebohým advokátom Ernestom Valkom. Pavol Rusko tvrdí, že v prípravnom konaní Kováčik aj špecifikoval, že išlo o osobný záväzok voči Marianovi Kočnerovi a Štefanovi Aghovi. "O čom inom som mohol hovoriť v prípade dlhu voči Marianovi Kočnerovi a Štefanovi Aghovi, ktorý riešim cez Valka," pýtal sa novinárov Pavol Rusko.

Kováčik však tiež vo svojej svedeckej výpovedi skonštatoval, že keby vedel o zmenkách v hodnote 500 miliónov korún, tak by nikdy do Markízy nevstupoval.

 

Na pojednávaní vypovedala aj exmanželka obžalovaného Pavla Ruska Viera Rusková. Tá tvrdí, že o zmenkách vedela, ale nikdy ich nevidela. Dlh z nich mal uhradiť podľa nej Kováčik, ktorý to neskôr na súde poprel. Rusková taktiež potvrdila verziu obhajoby, že s nápadom na zmenky prišiel Valko.

Jozef D., ktorý je obvinený v kauze Technopol Servis, odmietol, že by pre obžalovaných zháňal staré tlačiarne, tonery, atrament a pero. Poprel tak verziu Petra Tótha.

Pojednávanie v kauze zmenky bude pokračovať 28. októbra. Vtedy je naplánovaná svedecká výpoveď Sylvie Klaus-Volzovej. Z objednávky jej vraždy je Pavol Rusko obžalovaný v samostatnom konaní.

Obžalovaní Marian Kočner a Pavol Rusko podľa obžaloby prokurátora po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom Aghom, ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky. Mali ich predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov. Marian Kočner je obvinený aj z objednávky vraždy Jána Kuciaka († 27) a obžalovaný v kauze spoločnosti Gatex z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81).
Foto
Emotívna FOTO z pohrebu Dušana Grúňa († 81): Zdrvenú vdovu Majku utešovali Golonka s manželkou
Piran, Slovenia. Beautiful aerial view on Piran town, ancient buildings with red roofs and Adriatic sea in southwestern Slovenia
Krajinu si mýlia so Slovenskom: Veľký príval turistov ich môže zahriať pri srdci!
Negotiation between Hungary and European Union. Hungarian and European flags in background.
Je demokracia Maďarov v ohrození? Europoslanci po obavách začali konať
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
Juraj Loj bojoval s démonmi podobne ako Ján Kroner.
Foto
Juraja Loja práca takmer pripravila o rozum: Bojoval s démonmi ako Kroner! Kto mu pomohol v najťažších chvíľach?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí