Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.09.2008 14:00 | Prominenti

More detských sĺz... Markíza, stojí to za to?!

BRATISLAVA - Tak to bolo naozaj kruté! Nová televízna šou Slovensko má talent priniesla divákom nielen sľubovanú zábavu.

Slovensko má talent štartovalo v nedeľu večer na Markíze zostrihom z bratislavského kastingu. Ako v každej šou, aj tu museli kati z poroty menej šikovných účastníkov napokon vylúčiť. Najhoršie však dopadli deti, ktoré sa po verdiktoch poroty občas doslova zadúšali od plaču. A to Markíza ani zďaleka neukázala všetky...

Ak chceš byť televíznou hviezdou, musíš byť pripravený na všetko! Aj na to, že ťa strápnia a ponížia pred stovkami ľudí v sále a miliónom televíznych divákov.

Nová markizácka šou Slovensko má talent v tomto ani náhodou nezaostáva! Celá situácia je však o to komplikovanejšia, že veková hranica tu nie je ničím obmedzená. Na markizácke kastingy sa tak dostavili aj škôlkari a maloletí. Ani tých však porota príliš nešetrila. Nedojímalo ich ani to, že niektorí maloletí sa po vyrieknutí ortieľa poroty, ktorý znamenal stop v súťaži, usedavo rozplakali a dlho ich nedokázali utíšiť ani vlastní rodičia. Samotní porotcovia si celú absurdnosť situácie uvedomili až neskôr a v zákulisí začali rozoberať, kde sa končí súcit s deťmi a kde je súcit už na škodu...

„Neviem, kto si vezme na svedomie, že zničí dieťaťu sebavedomie za cenu televíznej súťaže,“ rozmýšľal nahlas Jan Kraus. Televízia sa však nazdáva, že ona chybu neurobila: „Rozhodne nemáme záujem narúšať sebavedomie maloletých účastníkov šou. V prípade detí bola voľba o účasti v súťaži na ich rodičoch,“ vysvetlila hovorkyňa Markízy Oľga Dúbravská a dodala, že nielen deti, ale aj dospelí znášajú v niektorých prípadoch kritiku a vypadnutie zo súťaže ťažšie.

„Po prihlásení a následnom verejnom vystúpení museli počítať aj s takouto možnosťou,“ uzavrela Dúbravská. Televízia Markíza však už raz na zahrávanie sa s emóciami v sledovanej zábavnej šou doplatila. V tretej sérii SuperStar vystresovala maloletých finalistov tým, že ich v priamom prenose konfrontovala s príbehmi smrteľne chorých, postihnutých a trpiacich detí. A to medzi televíznymi divákmi vyvolalo búrlivé emócie... Podobne ako teraz.

ČO NA TO PSYCHOLOGIČKA?

„Ak je dieťa v podobnej súťaži neúspešné, treba nájsť citlivý spôsob, ako mu to oznámiť. Aj neúspešné dieťa treba nejakým spôsobom pochváliť a podporiť. Deti totiž kritiku vnímajú citlivejšie ako dospelých. Dokonca nadané deti sú omnoho senzitívnejšie ako iné, a tie by z negatívneho hodnotenia mohli mať traumatizujúci zážitok. Nehovoriac o tom, že všetci to vidia a deti v škole by sa im mohli posmievať,“ zhodnotila Eva Jaššová.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Vedci sú v strehu, toto sa ešte nestalo: Výsledky testov odhalili vážnu hrozbu
Medzi Christine Haycox a Hamzom Dridimom je až 34-ročný rozdiel!
Babička má muža mladšieho ako jej syn: Poviem vám, čo robíme spolu v posteli
László Solymos
Sólymos kritizuje rozhodnutie ministerstva: Kvôli čomu sa naťahujú s Tarabom? V ohrození je naša voda!
(ilustračné foto)
Strach narastá: Nakazili sa ľudia ZOMBIE vírusom?! Znepokojivé zistenia
Ilustračné foto
Expríslušník nemeckej armády sa priznal k špionáži pre Rusko: Hrozivé, k čomu mal prístup
Český prezident Petr Pavel.
Český prezident: Strely Taurus pre Ukrajinu význam majú, ale...
beautiful lonely sand beach during sunset.
Nech sa páči, toto sú najkrajšie pláže na svete: Európa sa môže pochváliť suverénnymi prvenstvami
Matka sa vydala za svoju dcéru (ilustračné foto).
Veľké zmeny v Česku: Homosexuálne partnerstvá dostanú väčšinu manželských práv
Orava
Na Orave namerali niečo zvláštne: Je toto normálne?! Extrémna zmena
Jurajov syn Jerguško má po predčasnom narodení poškodený mozog.
Vdovcovi Valachovi praskli nervy: Ničíte mi súkromný život, vyse*te si oko!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Šiestačka bodla nožom spolužiačku: Hrozivé, čo 12-ročné dievča chystalo ďalej
Na snímke ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Úbohé politikárčenie a zúfalstvo poslancov? Dolinkovú chcú odvolávať, ministerka reaguje