Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.10.2019 12:00 | Správy | Domáce správy

Margecany sa cez víkend premenili na obrovskú kuchyňu: Takto si pripravíte svetové špeciality

Pochúťky každého druhu pripravovali pred očami návštevníkov! Margecanské fajnoty aj tento rok prilákali stovky maškrtníkov z celého Slovenska.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Na deviatom ročníku najväčšieho gurmánskeho festivalu v Košickom kraji sa predstavili desiatky kuchárov a kuchárok z okolia, ale i rôznych kútov sveta. Chúťky každého návštevníka uspokojili regionálne kuchyne z Dolného Spiša, Šariša, Horehronia či Abova. Veľkým lákadlom boli aj zahraničné kuchyne – česká, poľská, švédska, rumunská, gruzínska, ukrajinská, maďarská, litovská, ale aj kuchyňa Bosny a Hercegoviny.

 

Otvoriť galériu
„Je to naše národné jedlo a mali by sa robiť tak, ako nás to naučili naše matky. Všetko závisí od dobrého cesta z polohrubej a hrubej múky, bryndze a zemiakov. Našu bryndzu máme zo Zvolenskej Slatiny, najstaršej bryndziarne na Slovensku,“ prezradil kuchár Jaromír Majer z Banskej Bystrice s tým, že základom dobrých halušiek sú dobré škvarky. „Môj starý otec múdro hovoril, ku každej haluške na tanieri má byť aj jedna škvarka,“ povedal so smiechom.

 

Otvoriť galériu
Hlavnou prísadou polievky českých rytierov sú zemiaky a cesnak. Olúpané nakrájané zemiaky uvaria v osolenej vode s kmínom. Keď zemiaky zmäknú, vložia varené krúpy a nechajú polievku zovrieť. Následne ju ochutia cesnakom, petržlenovou vňaťou a majoránkou.

 

Otvoriť galériu
Hustá polievka z Rumunska zahreje každého. Vo veľkom kotli uvaria
bravčové mäso bez kosti s cibuľou, pórom, červenou paprikou, vareným
cícerom, šošovicou a slnečnicovým olejom. Polievku varia skoro tri hodiny. Podávajú ju s chlebom a na vrch pridajú čerstvý koriander.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, Patrik Struk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Colony of vibrio cholera seen by electron microscope. Selective Focus. 3D rendering
V časti Francúzska sa šíri nebezpečné ochorenie: Situáciu označili za KRITICKÚ!
Čečenský vodca Ramzan Kadyrov
Vážne rozhodnutie čečenského vodcu: Padne vám sánka, čo má robiť Kadyrov neplnoletý syn!
vojak
Prekvapivé správy: PRÍMERIE medzi Izraelom a Gazou? Všetko smeruje k jednej veci!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Americký admirál vyslovil to, čoho sa všetci obávali: Zaútočí Putin na NATO? TOTO by mal byť jeho cieľ
Móda na fialovom koberci Let's Dance.
FotoVáš Tip
Móda na fialovom koberci Let's Dance: Kolárovský po odvykačke, vychudnutá Czoborová a aha, kto vytasil von prsia!
Čínsky prezident Si Ťin-pching a premiér Maďarska Viktor Orbán.
Čínsky prezident mieri do Maďarska: Stretne sa aj s Orbánom! Chcú rozširovať spoluprácu?
Ilustračné foto.
Kontroly colníkov dospeli k prekvapivým odhaleniam: Neuveriteľná prísada v zaistenom tovare!
Priebeh dychovej skúšky (ilustračná foto)
Policajti dali fúkať vodičovi v Bratislave: Neuveriteľné, mohlo to skončiť katastrofou
Here Gérard Depardieu.
Foto
Gérard Depardieu v tom opäť lieta: Väzba za sexuálne obťažovanie! Z detailov vám príde zle
Na snímke Marián Viskupič.
SaS spúšťa petíciu na ochranu druhého piliera: Dôchodky chcú ochrániť tak, že budú neodňateľné
Pri nešťastí sa zranili dve ženy.
Foto
Zmýlil si plyn s brzdou? Vodič na motorke v Bratislave vpálil do reštaurácie a narazil do ľudí!
Foto
Emotívny príbeh Jakuba Voráčka: Prehovoril o ťažkej chorobe blízkeho človeka z rodiny