Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Video

Požiar skladu dezinfekčnej chémie v Trnave vystrašil obyvateľov: Bol tu hrozný zápach, deti pišťali od strachu

Mohlo prísť ku katastrofe! V stredu podvečer v areáli bývalého podniku Trnavských automobilových závodov vypukol veľký požiar. Nastal v sklade bazénovej a dezinfekčnej chémie, a preto Trnavčanom odporučili, aby zatvorili okná a zdržiavali sa čo najďalej od postihnutého miesta.

Na mieste zasahovali profesionálni hasiči zo všetkých okolitých miest, ktorí robili maximum, aby sa do ovzdušia nedostali chemikálie a nechytili sa okolité budovy. Hustý dym sprevádzal zápach, ktorý vyplašil najmä rodiny v blízkom okolí - aj Annu (39) so 14 deťmi.

Pri požiari skladu bazénovej a dezinfekčnej chémie v Trnave zasahovalo 60 profesionálnych a dobrovoľných hasičov, ktorí okrem cisterien využili aj jeden evakuačný autobus. Našťastie sa nik nezranil. Lokalizovať epicentrum sa podarilo takmer po 12 hodinách. „Veliteľ zásahu vyhlásil lokalizáciu požiaru pred pol šiestou hodinou ráno,“ uviedlo Prezídium HaZZ na facebookovej stránke.

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Na mieste sa uskutočňovali i kontrolné merania chemického laboratória. „Nenamerali žiadne hodnoty, ktoré by ohrozovali život, a preto evakuácia obyvateľstva nebola potrebná,“ povedal veliteľ zásahu Zoltán Takáč. Mesto Trnava malo podľa tlačového oddelenia na mieste vlastný krízový štáb, policajti megafónmi vyzývali obyvateľov, aby pozatvárali okná a nevychádzali von. Podľa trnavskej krajskej policajnej hovorkyne Martiny Kredatusovej polícia začala trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia. „Polícia poskytla súčinnosť pre hasičov a obyvateľstvo. Zasahovalo asi 40 policajtov,“ doplnila.

 

Skončili v telocvični

Nový Čas vo štvrtok zisťoval, ako to vyzerá na mieste po požiari. Externá firma dávala preč sutiny a hasiči hasili tlejúce zvyšky. Podľa veliteľa zásahu prebehne ešte jedno meranie, či v ovzduší naozaj nie sú chemikálie. Budovy, ktoré boli naokolo, sa podarilo od požiaru, a teda ďalšej možnej katastrofy, uchrániť. Čo sa týka ľudí, ktorých v čase požiaru na tri hodiny presunuli do telocvične, všetci už boli doma alebo v práci.

„Trochu ma bolí hlava a mám nádchu. Dcéra je tehotná a je jej rovnako. Báli sme sa o život, tak sme odišli len tak,“ povedala obyvateľka Coburgovej ulice. Jej suseda Anna Petrovičová (39) z domu musela rovnako narýchlo odísť. „Sme šestnásťčlenná rodina. Mysleli sme, že deti sa hrali a zapálili nejaký kábel. Netušili sme, že je to vážne. Zobrať nás prišli asi po hodine. Smrad bol hrozný a deti pišťali, lebo boli vyplašené kvôli dymu, ktorý sme tu mali,“ povedala s tým, že teraz už sú doma a všetko je v starých koľajach.

Otvoriť galériu
Ľudia z vedľajšej ulice však strach nemali. „Vnučka mi zavolala, či som doma. Povedala, čo sa stalo, ale nás to ani nezaujímalo, pozerali sme telenovely,“ prezradila dôchodkyňa Jana (75).

Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru vo štvrtok večer informovala, že na mieste sa ešte stále nachádzajú skryté ohniská a o ďalšej taktike mal rozhodnúť krízový štáb.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, sla, gh

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva