Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.09.2019 09:59 | Správy | Domáce správy

Drsný odkaz mafiánskeho bossa Černáka obžalovanému Ruskovi: Čakám na teba v Leopoldove!

Po rokoch sa stretli zoči-voči. Slovensko šokovalo obvinenie bývalého ministra a riaditeľa Markízy Pavla Ruska (56) z toho, že si v roku 1997 objednal vraždu svojej spoločníčky.

Sylvia Klaus Volzová (67) sa po predvolaní dostavila na bratislavský súd, kde ju niekoľko hodín vypočúvali. Pred senátom oznámila, že Rusko sa jej v tom čase vystatoval, že na Slovensku je jednoduché zbaviť sa niekoho aj za pár tisíc mariek.

Celý prípad sa týka objednávky vraždy Volzovej z roku 1997, ktorú mal vykonať Mikuláš Černák spolu s Róbertom Lališom a Milošom Kaštanom. Rusko podľa obžaloby šiel do Banskej Bystrice za Černákom a ponúkol 20 miliónov korún za likvidáciu Volzovej. Čin priznáva Černák aj Kaštan, Rusko a Lališ odmietajú. Rusko sa bránil tým, že u Černáka sa len išiel informovať o svojej vražde. Dlho sa čakalo na výpoveď samotnej Volzovej, ktorá žije v Nemecku a bojí sa o svoju bezpečnosť.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

„Od konca 2017, odkedy som vypovedala, sa cítim opäť veľmi neisto a jednoznačne ohrozená a veľmi nepríjemne. V Nemecku som tiež požiadala policajné orgány o pomoc pri ochrane zdravia a života,“ povedala na úvod Volzová. „Najpravdepodobnejší dôvod na to, prečo sa na mňa tak rozzúril, bol ten, že sme v roku 1996 mali dôležitý súdny spor. Ja som zvolala valné zhromaždenie spoločnosti Markíza-Slovakia a prebiehalo v troch častiach – bolo vždy odročené. Pavol Rusko bol prítomný na prvom, na druhom, na treťom už nie. A vtedy bol odvolaný ako konateľ. Od toho momentu, si myslím, že ma chcel dostať preč odtiaľto, zo Slovenska,“ rozprávala Volzová.

Náznaky vraždy

 

Rusko jej mal dávať aj náznaky týkajúce sa jej likvidácie. „Už predtým sa mi vystatoval, že je veľmi jednoduché na Slovensku sa zbaviť niekoho za dvetisíc mariek. A vravel mi, že on chce, aby som odtiaľto odišla a prenechala televíziu jemu, aby som odtiaľto zmizla,“ uviedla pred súdom. Pozornosť prítomných zaujal aj výrok súdu, ktorý musel upozorniť Ruska na to, aby sa na Volzovú neuškŕňal pri každej jej odpovedi. „Obžalovaný má posunky v tvári a poprosím, keby boli rešpektované jej práva. Keby som to začal zveličovať, tak to je vyhrážanie sa poškodenej,“ povedal Volzovej advokát Roman Kvasnica.

Na pojednávaní sa zúčastnili aj ďalší Ruskovi spoluobvinení. Zaujala najmä výpoveď Černáka tým, že sa Volzovej ospravedlnil. „Pani poškodená, ja keď som sa rozhodol vyšetrovateľom porozprávať o tejto skutočnosti, tak som nepredpokladal, že sa tu stretneme. Chcem sa vám teraz takto ospravedlniť, že sme prijali takúto objednávku,“ povedal Černák. Zároveň skonštatoval, že výpoveď Lališa, ktorý odmieta, že by takúto objednávku na vraždu prijali, je účelová. „Má spoločných advokátov s pánom Ruskom a Kočnerom. Aj pán Rusko sa môže brániť, ako uzná za vhodné. Až na niektoré invektívy, ktoré predvádza. Dúfam, že príde do Leopoldova na dlhší čas a bude sa môcť popracovať na jeho resocializácii,“ zakončil Černák. Súd napokon odročil pojednávanie na december s tým, že ku kauze by mal prísť vypovedať aj Marián Kočner.

Čo povedala Volzová

- Od zamestnancov televízie Markíza som sa dozvedela, že som ohrozená, to bolo v roku 1997, a oni mi odporúčali, aby som sa na Slovensku málo zdržiavala, že je na mňa objednávka a niekto ma chce dať odstrániť. Neodvážili sa mi povedať, kto to bol.

- Rusko sa mi vystatoval, že je veľmi jednoduché na Slovensku sa zbaviť niekoho za dvetisíc mariek. A vravel mi, že on chce, aby som odtiaľto odišla a prenechala televíziu jemu, aby som odtiaľto zmizla.

- Pamätám si, raz mi pán Rusko povedal, aby som poslúchala, lebo je veľmi ľahké dať taký biely prášok niekomu pod auto.

- Cítim sa veľmi nepríjemne, opäť ohrozená, v Nemecku som požiadala orgány o ochranu bezpečnosti.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, mač

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Čokoládová nafukovačka  v tvare plameniaka
Foto
Nenechajte sa oklamať: Prídu vám tieto výtvory reálne? Neuhádnete, aké tajomstvo skrývajú!
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!