Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.09.2019 20:00 | Správy | Zahraničné správy
FotoVideo

Matka troch detí obľubovala e-cigarety, svoj zvyk veľmi trpko oľutovala: Skončila v kóme

Matka troch detí, ktorá si zvykla vychutnávať e-cigaretu teraz obviňuje samú seba. Záhadné ochorenie pľúc, ktoré ju priviedlo až do kómy, považuje za následok vdychovania dymu z elektronickej cigarety.  

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Sheire Canada z Texasu tvrdí, že cíti „vinu a pocit hanby“ po tom, čo jej lekári objavili v pľúcach tekutinu a krvné zrazeniny. Je presvedčená, že si to spôsobila vlastným konaním, uvádza portál The Sun. Matka troch detí sa vyjadrila, že tri aj pol roka dozadu si myslela, že fajčenie elektronických cigariet je bezpečnejšie, ako klasická cigareta. 

Tento rok začala Sheire pociťovať bolesť na hrudníku, bez príčiny chudla a mala silný kašeľ. Pred niekoľkými mesiacmi sa jej príznaky zhoršili. Rozhodla sa ísť na pohotovosť v meste Abilene, pretože začala mať problémy aj s dýchaním. V nemocnici jej oznámili, že má zápal v pľúcnom tkanive, predpísali jej antibiotiká a prepustili ju.

Nanešťastie, bolesť na hrudníku zosilnenia natoľko, že sa na druhý deň musela opäť vrátiť do nemocnice. Zistili, že má v pľúcach krvné zrazeniny a tekutinu. Šesť dní po prijatí na jednotku intenzívnej starostlivosti bola Sheire uvedená pod dohľadom lekárov do kómy. Tí tvrdia, že najpravdepodobnejšou príčinou jej kritického stavu je inhalovanie e-cigariet. 

Sheire sa vyjadrila, že to bol pre ňu „strašidelný“ zážitok a pred uvedením do kómy sa modlila a dúfala, že sa prebudí. Teraz, keď sa jej zdravotný stav zlepšil, prehovorila o svojej hrozivej trojtýždňovej hospitalizácii. Všetkých varuje a tvrdí, že inhalovanie dymu z e-cigariet môže byť nebezpečné.

 

Matka troch detí sa cíti vinná najmä preto, že na jednotke intenzívnej starostlivosti bola práve v čase, keď jej prostredný syn oslavoval 13. narodeniny a ďalší syn 15. narodeniny. „Spôsobila som si to sama,“ hovorí zronená Sheire.

Podľa Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) v Amerike bolo v 36 amerických štátoch nahlásených spolu 380 prípadov ochorenia pľúc. „Zo šiestich štátov bolo nahlásených 6 úmrtí. Všetky nahlásené prípady používali elektronické cigarety alebo inhalovali,“ uvádza CDC. E-cigarety fungujú na princípe zohrievania kvapaliny, aby vytvorili aerosól, ktorý používatelia vdychujú do pľúc. Kvapalina môže obsahovať nikotín, tetrahydrokanabinol (THC) a kanabinoidné (CBD) oleje a ďalšie látky a prísady.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí