Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.08.2019 16:00 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Billie Eilish na koncerte v Prahe: Speváčka sa pred Čechmi a Slovákmi neubránila slzám

Sedemnásťročná americká speváčka predviedla nezabudnuteľnú show v Prahe, kde zahrala piesne z debutového albumu.

Diváci, väčšina z nich rovnako ako Eilish z generácie Z, vedia, že pred nimi stojí interpret, ktorý tvoril piesne už od 13 rokov.

View this post on Instagram

if i’m not here to love you what am i here for

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish) on

Začiatok jej kariéry bol mimoriadne nečakaný. Jej učiteľka tanca navrhla súrodencom Billie a Finneasa, aby napísali hudbu pre tanečnú choreografiu. „Môj brat za mnou prišiel s Ocean Eyes, (s piesňou) ktorá originálne mala patriť ich hudobnej skupine. Povedal, že by znela veľmi dobre s mojím hlasom.“ Vysvetlila pre Teen Vogue. Sama vytvárala texty už od jedenástich, ale o spievaní pred živým publikom len snívala. Jej starší brat Finneas, bol už v tej dobe členom skupiny The Slightlys, ktorá mala úspech najmä v ich rodnej Los Angeles.

 

Po tom, čo uverejnili Ocean Eyes na stránku Soundcloud, aby si ju mohla stiahnuť ich učiteľka, sa o talente Billie dozvedel celý svet, a už za jedinú noc bola senzáciou. Oslovil ju manažér Finneasa a začala pracovať na jej EP Don’t smile at me. Ešte skôr než vydala jej prvý album, kvôli ktorému je teraz na celosvetovom turné, sa jej koncertné haly vypredávali v priebehu niekoľkých minút.

V Prahe malo byť vystúpenie pôvodne v priestore Forum Karlín, ktorý má kapacitu 3000 ľudí. Lístky sa ale vypredali za menej ako 5 minút. Neskôr sa teda spolu s jej tímom rozhodli presunúť podujatie do O2 arény a po utorkovom vystúpení je jasné, že nikto zo zúčastnených, vrátane samotnej Billie, na pražský koncert len tak rýchlo nezabudne.

Oddaní fanúšikovia kempovali pred halou už od skorého rána aj napriek nepriaznivému počasiu. Davy sa rýchlo zväčšovali spolu s pribúdajúcim daždom a už v tomto bode bolo cítiť pocit jednoty. Skoro všetci boli oblečení v rôznych outfitoch pripomínajúci štýl Eilish – neónové čiapky, široké nohavice a tričká z jej turné kolekcie. Billie bola v aréne kvôli zvukovej skúške.

Za predskokanku si vybrala Jgrrey, ktorá už ako prvá chválila povzbudivý dav a priznala, ako veľmi pre ňu znamená, že pre nich môže vystupovať.

Billie odštartovala koncert piesňou Bad Guy, ktorá sa deň predtým umiestnila na prvom mieste v rebríčku Billboard Hot 100. Nasledoval mix hitov z debutového albumu a EP. Nemohli chýbať aj dva moshpity a nečakané backflipy odvážlivca. Dav sa ani na sekundu nezastavil, spieval s ňou každé jedno slovo a Billie otvorene chválila magickú atmosféru ktorá vznikla. Pred poslednými dvoma piesňami si sadla na stoličku a s plačom poďakovala fanúšikom za to že jej umožňujú žiť si svoj sen. Tí skandovali jej meno a dovolili jej naplno si užiť  moment, o ktorom snívala od svojho útleho detstva. Tak ako na každom koncerte, aj teraz pred piesňou When the party’s over poprosila divákov, aby sa snažili žiť tu a teraz.

Za toto turné odohrala už 44 koncertov, ale Praha bola prvá, ktorá dostala prídavok. Eilish zahrala úvodnú pieseň Bad Guy ešte raz a zakončila tak splnený sen, ktorý tam všetkých tak veľmi zjednotil.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Čas.sk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Večerný beh prinesie dopravné obmedzenia! V tomto meste sa pripravte
Ilustračné foto
Biznis s falošnými potvrdeniami? Ukrajinci sa chceli vyhnúť vojne, takto to dopadlo
Police officer with a German shepherd police dog
Obrovský úlovok policajného psa: Otvorili drevené debny z Maroka a nestačili sa diviť
predseda českého Senátu Miloš Vystrčil
Predseda českého Senátu Vystrčil: Štáty V4 kedysi v EÚ trucovali, Česko sa zmenilo
Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Zasahovanie do nezávislej súdnej moci? Opozícia žiada zasadnutie výboru: Ide o vážnu vec
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko malo zasiahnuť vlak so zbraňami zo Západu! Nová taktika Putina?
Šofér ešte také niečo nevidel.
Váš Tip
Vodič v Bratislave okamžite šliapol na brzdu: Aha, kto sa mu vynoril z tmy pred autom!
Judge holding gavel in courtroom
Ukrajinského ministra zavreli za mreže: Nečakaný zvrat po pár hodinách!
(ilustračné foto)
Rozhodnuté: Nemecký Bundestag prijal kontroverznú reformu! Kritici upozorňujú
(ilustračné foto)
Čo sa stalo? Propalestínski aktivisti dostali stopku: Zásah 150 policajtov
Po nehode troch vozidiel na diaľnici zostalo auto prevrátené.
Foto
Hromadná zrážka na D1: Auto ostalo prevrátené na streche! Hasiči sa zapotili
Obec Krivá
FotoVáš Tip
Mrazivý príbeh zázračnej dediny na Orave: Okolité obce cez vojnu vypálili, v Krivej nik nezomrel! Ako spomínajú preživší?