Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.08.2019 19:05 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Ženu liečili na banálne prechladnutie: Fatálny omyl! Kvôli skutočnej diagnóze jej museli odrezať prsty

Matka z Anglicka sa rozhodla prehovoriť, aby varovala ostatných pred nebezpečenstvom sepsy. Jej príznaky si lekári totižto pomýlili s bežným prechladnutím.  

Ruth Kent o niekoľko dní nato skončila na jednotke intenzívnej starostlivosti s vážnou infekciou. Stálo ju to prsty na nohách a takmer zomrela! Pre spravodajskú agentúru Kennedy News and Media sa vyjadrila, že spočiatku v novembri mala len zimnicu. Avšak keď začala cítiť bolesť v nohách a mala problémy s inkontineciou, vedela, že bude potrebovať lekársku pomoc, píše portál Fox News.

Fotografie nie sú vhodné pre ľudí s citlivou povahou

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Ruth tvrdí, že život jej zachránil syn v momente, keď zavolal záchranku. Našiel ju ležať na sedačke celú modravú. „Stav sa mi zhoršil veľmi, veľmi rýchlo. Bolo to naozaj strašidelné. Môj syn mi v ten deň zachránil život. Kedy tam nebol, už dávno nežijem,“ opisuje ťažké časy Ruth.

Okamžite ju previezli do nemocnice Northampton General Hospital, kde ju liečili na meningokokovú meningitídu. Infekcia sa však zmenila na sepsu a tá spôsobovala odumieranie orgánov. Nasledujúcich niekoľko týždňov bojovala 53-ročná Ruth o holý život. Lekári varovali jej rodinu, aby sa pripravili na najhoršie.

 

Podľa Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) je sepsa extrémnou reakciou tela na infekciu a považuje sa za život ohrozujúcu núdzovú situáciu. Sepsa sa vyskytuje, keď existujúci stav spôsobuje reťazovú reakciu v celom tele a môže rýchlo spôsobiť poškodenie tkaniva, zlyhanie orgánov alebo dokonca smrť. Sepsa sa môže vyvinúť u každého, ale najviac ohrození su ľudia vo veku 64 a viac a deti do 1 roku alebo pacienti s chronickými zdravotnými problémami a oslabeným imunitným systémom.

Ruth povedala, že o sepse nevedela takmer nič a z dvoch týždňov strávených na jednotke intenzívnej starostlivosti si nepamätá nič iné, len to, ako jej černeli ruky a nohy. Tiež sa obávala, že príde o svoj zrak. „Pamätám si, ako si ľudia nasádzali masky a dávali si ochranný oblek, keď išli za mnou. Videla som ich cez okno. O týždeň nato prišiel môj brat so ženou z New Yorku a pripravovali sa na najhoršie,“ opisuje svoje najťažšie časy Ruth.

Z jednotky intenzívnej starostlivosti sa dostala, avšak ako následok infekcie jej ostali nos a prsty na rukách i nohách úplne čierne. O niekoľko týždňov ju prepustili, avšak sestričky pri prebaľovaní rany objavili na nohách infekciu. „Moje nohy začali smrdieť. V januári 2019, keď mi sestričky prišli prebaliť rany, ich dali dole a moje nohy boli celé zelené s gangrénou. Prišla som o 7 prstov, zostali mi len tri maličké.  Museli mi vyrezať aj časť z boku mojej nohy,“ opisuje svoj zdravotný stav Ruth.

Napriek extrémnym opatreniam z toho Ruth ešte stále nie je vonku. Stále bojuje s únavou a neprejde viac ako pár krokov. Pripojila sa k podporným skupinám, aby sa mohla porozprávať aj s ďalšími pacientmi a varovať ich pred vznikom infekcie. „Nevedela som, že môže ísť o sepsu. Keby som vedela viac, k lekárom by som išla skôr,“ uzavrela Ruth.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Slovensko zažije oteplenie: Na príjemnú zmenu sa môžete tešiť už počas víkendu
Brazílska modelka Gisele Bündchen
Foto
Svetoznáma modelka v slzách: PLAČ pred policajtom! Dôvod vás zarazí
(Zľava) Kristián Fedák (19), Dominik Horváth (21), Mário Horváth (24), Kristína Horváthová (30), Ada Horváthová (23), Tomáš Horváth (33), Miroslav Horváth (31)
FotoVáš Tip
Osem súrodencov rozhádzali po detských domovoch, teraz hľadajú stratenú sestru: Deniska, kde si?!
(ilustračné foto)
Veľké dopravné obmedzenia počas celého víkendu: V tomto úseku dajte radšej nohu dole z plynu
Slovensko neposilnia hráči z KHL na MS v Česku.
Foto
Slovenská reprezentácia obdržala skvelú správu zo zámoria: Ďalšie hviezdne posily?
Na dne jazera našli potápači aj kolobežku.
Foto
Šokujúci nález v Štrkovci: Pozrite, čo odtiaľ vylovili! Nebudete veriť vlastným očiam
(ilustračné foto).
Šialené! Na Slovensku padla výhra v hodnote 5,3 milióna eur, šťastlivec však peniaze nikdy neuvidí
Šéfkuchár Massimo bol so Samuelovej návštevy nadšený.
Foto
Samuel L. Jackson tajne na Slovensku! Šéfkuchár Massimo povedal pravdu: Takýto je hviezdny herec naozaj
Na snímke tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Foto
TOTO spravil nahnevaný Ramsay počas zápasu s Českom: Je to neakceptovateľné!
Na snímke tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Foto
Nahnevaný Ramsay spravil počas zápasu s Českom neobvyklú vec: Je to neakceptovateľné!
Kengura - albín je vzácna, často sa nevyskytuje.
Foto
Nová atrakcia v Stropkove: V najmenšej zoo majú kenguru albína! Rozkošné FOTO
Nešťastný koniec zábavy
Mládež si zvolila nebezpečnú zábavu: Mali obrovské šťastie! Policajti sú v pozore