Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.08.2019 18:26 | Šport | Hokej
Foto

Barani z Bystrice pred Ligou majstrov hromžia: Podmienky sú katastrofálne, nedá sa trénovať!

Slovenský hokejový šampión z ostatných troch sezón HC '05 iClinic Banská Bystrica sa pripravuje nový súťažný ročník v provizórnych podmienkach.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Na zimnom štadióne pod Urpínom prebiehajú rekonštrukčné práce a "barani" trénujú na malom klzisku v hale B, ktoré rozmermi nezodpovedá európskym štandardom. Banskobystričania pritom odštartujú novú sezónu už koncom augusta v Lige majstrov proti švédskemu Färjestadu a na domácom ľade sa prvýkrát predstavia 5. septembra proti nemeckému Mníchovu.

"Už naša hlavná plocha patrí medzi tie menšie v rámci Tipsport Ligy, nehovoriac o tréningovej hale, v ktorej prakticky neexistuje stredné pásmo. Dôsledkom toho je takmer nemožné natrénovať niektoré prvky v systéme hry. Musíme upravovať cvičenia a prispôsobovať ich veľkosti klziska. To nás nemôže adekvátne pripraviť na náročné boje v hokejovej Lige Majstrov, kde štartujeme proti Färjestadu, čo je v podstate jeden z najkvalitnejších tímov ich tamojšej súťaže. Trénovať v hale B môže byť fajn tak raz v mesiaci, kedy si môžeme vyskúšať, ako rýchlejšie reagovať v určitých situáciách. Takto je to však pre nás obrovský hendikep." cituje oficiálna webová stránka slovenského majstra hlavného trénera Dana Cemana.

Kanadského kouča netrápi len veľkosť ľadovej plochy, na ktorej sa jeho zverenci pripravujú. Tréningové jednotky hráčom komplikujú aj ďalšie faktory. "Obrovským problémom je hmla, ktorá sa nám v hale tvorí počas tréningu už po dvadsiatich minútach. V tom momente musíme prerušiť tréning a počkať, kým sa hmla rozplynie. Naši brankári doslova nemajú šancu vidieť ani na bližšiu modrú čiaru. Nemáme profesionálne podmienky. Počas tréningu nám zo strechy padajú kvapky na naše hlavy. Ako trojnásobný šampión ligy, ktorý ide za nemalé peniaze bojovať proti top tímom Európy, nemôžeme adekvátne pripraviť hráčov na ťažké zápasy skupinovej fázy. Častokrát sa stane, že ani my tréneri poriadne nevidíme na to, čo sa deje na ľade. Hráči sa s touto situáciou pasujú statočne, sú to skutoční profesionáli. Je to však frustrujúce. V určitej fáze musíme prerušiť tréning, aby nám rolba vyčistila ľad," pokračoval 46-ročný rodák z ontárijského Windsoru.

 

Problémy v Banskej Bystrici vznikli v dôsledku rekonštrukcie drevenej nosnej konštrukcie haly A. Ešte v máji riaditeľ klubu žiadal akciovú spoločnosť MBB, ktorej akcionárom je mesto, aby bola hala k dispozícii k 24. júlu. "Barani" však museli začať spoločnú prípravu na ľade v hale B a ďalšiu komplikáciu im spôsobilo to, že došlo k reklamácii statického posudku.

Vzhľadom na posun termínu realizácie diela mali byť práce dokončené 11. augusta a chladenie haly A spustené o štyri dni neskôr. Ani tento sľub však nebude dodržaný. "Od mája sa vie, že nastúpime v LM, no napriek tomu sa práce na štadióne nestíhajú dokončiť. Ťažko veriť tomu, že v hokejovej krajine, akou Slovensko bezpochyby je, nestíhajú dokončiť práce včas," dodal Ceman.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Andrej Danko v bratislavskej Dúbravke.
Foto
Andrejovi Dankovi odobrali vodičský preukaz: Líder SNS prišiel upratovať bratislavskú Dúbravku
Lenka prišla pri tragédii o brata.
Foto
Letuška Lenka bojuje s rakovinou: Keď svitla nová nádej, osud jej uštedril ďalšiu tvrdú RANU!
(ilustračné foto).
Súd vzal do väzby ukrajinského ministra poľnohospodárstva: Znepokojivé obvinenia
(ilustračné foto)
Šokujúci krok Japonska kvôli nevychovaným turistom: Zakážu najväčšie lákadlo dovolenkárov!
Thoughtful female high school student sitting at the desk in the classroom and looking away with hand on chin.
Po prvé alebo za prvé? Odpoveď nájdete TU! Pravopis si nemýľte s češtinou
Vďaka role Julesa v Pulp Fiction bol nominovaný na Oscara.
FotoVáš Tip
Do bratislavskej reštaurácie zavítal svetoznámy herec Samuel L. Jackson: Čo si objednal?
Slafkovský nastúpil opäť v prvom útoku Montrealu.
Ako obstál Slafkovský v hodnotení draftových jednotiek? To snáď nemyslia vážne!
Withdraw cash from an ATM.
Neďaleko Bratislavy vykradli bankomat! Na mieste zasahuje polícia
Kolárovského prepustili po troch mesiacoch z psychiatrickej nemocnice v Hronovciach.
Nízlovej ex prepustili z liečenia: Najintímnejšia SPOVEĎ Kolárovského! Padli silné priznania
S Aňou sa dojatý Mário stretol v Piešťanoch.
Mário s leukémiou prišiel o zuby: Onkopacientka Aňa chce mladíkovi vrátiť úsmev!
Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un
Kim Čong-un testoval smrtiacu mašinériu! Pohrozil vojnou: Slová, z ktorých ide strach
Telo muža bolo nájdené 14. apríla.
Brutálna vražda Roberta († 47): Andrea ho mala bodnúť priamo do srdca! Prekvapivé tvrdenia obvinenej