Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.07.2019 05:00 | Správy | Politika
Video

O miliónových zmenkách prehovoril ďalší riaditeľ: Záhadné vyjadrenie Repčíka, podržal kamaráta Ruska?

Bývalý spolužiak ho nezradil! Vladimír Repčík (59) bol druhým riaditeľom v histórii televízie Markíza, žezlo prebral po Pavlovi Ruskovi (55), s ktorým sa dodnes pravidelne stretáva a absolvovali spolu aj pár dovoleniek.

Na súde v kauze falšovania zmeniek, v ktorej je obvinený Rusko i Marián Kočner (56) Repčík povedal, že o žiadnych takýchto ceninách nevedel. Nezabudol dodať záhadnú vetu, ktorá čiastočne podporuje Ruskovo tvrdenie. O čo ide?

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Najočakávanejším momentom štvrtého dňa hlavného pojednávania v kauze falšovania miliónových zmeniek Markízy bol výsluch Vladimíra Repčíka. Ten šéfoval Markíze v rokoch 2000 až 2006, teda bezprostredne po tom, ako Kočner s kumpánmi obsadili Markízu v kauze Gamatex. O jeho dosadení do funkcie rozhodoval aj Rusko. Repčík potvrdil, že v čase jeho nástupu do funkcie už bola situácia v televízii stabilizovaná a vysielacia licencia ohrozená už nebola, hoci o detailoch nevedel.

„Markíza bola vo skvelej finančnej kondícii,“ uviedol Repčík. Napriek tomu, že sa takto vyjadril, čo naznačuje, že mal o dianí v televízii prehľad, tvrdí, že o zmenkách vedieť nemusel. „Ja som bol riaditeľom veľkej Markízy, Markízy STS. Tá mala dvoch spolumajiteľov, tzv. malú Markízu a CME. Záväzky týchto spolumajiteľov som ja neriešil, tie sa nás ako veľkej Markízy vôbec netýkali,“ povedal Repčík pred súdom.

Striktne vylúčil, že by o zmenkách niečo vedel, no zároveň čiastočne zopakoval to, čo hovoril na súde Rusko - že o nich vedieť ani nemusel. „Inkriminované zmenky nepoznám, nikdy som o nich nepočul, nevidel, nemám o nich žiadne informácie. Tým, že o zmenkách neviem, nehovorím, že neexistovali, pretože som o nich ani nemusel mať informácie,“ dodal Repčík. Na súde riešili aj jeho priateľstvo s Ruskom, s ktorým sa poznajú od vysokej školy, kde boli spolužiaci.

 

Dodnes sa stretávajú. „S pánom Ruskom sme boli naposledy pred mesiacom, stretnutie som inicioval ja. Predmetom stretnutia bolo, že sme sa dlho nevideli, občas sa stretávame v priebehu dvoch-troch mesiacov úplne nezáväzne,“ dodal Repčík. Potvrdil, že sa rozprávali aj o zmenkách, ale ešte skôr ako na tomto stretnutí. „Naše vzťahy boli vždy korektné a profesionálne, boli sme priatelia, nenavštevovali sme sa, absolvovali sme spolu dovolenky ako viacerí zamestnanci. Naše vzťahy boli skutočne blízke, ale rodinne že by sme navštevovali, sa nedá povedať,“ uzavrel Repčík.

Zemetrasenie v prípade?

Zlom v prípade by mohla spôsobiť konverzácia, ktorú predložil súdu prokurátor Ján Šanta. Malo by ísť o rozhovor medzi Mariánom Kočnerom a nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom. Ten policajti získali pri vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka († 27) z mobilu, ktorý vyšetrovateľovi odovzdal svedok Peter Tóth.

Ten by mal v stredu vypovedať aj v kauze zmeniek. Prokurátor chce, aby sa odovzdaná konverzácia čítala na súde do stredy, kedy má prísť svedčiť aj Jozef Dučák. Práve on mal byť podľa advokáta Markízy Daniela Lipšica v rozhovore medzi Kočnerom a Bödörom spomínaný, i keď obsah rozhovoru špecifikovať nikto nechcel. „Je obvinený v kauze Technopol, ide o pána Dučáka,“ potvrdil Lipšic.

Dučáka podozrievajú z toho, že obžalovaným zháňal atrament, papier a toner z roku 2000, čím mali zmenky pôsobiť uveriteľnejšie. Šanta už raz triumf z rukáva vytiahol. Ruska priamo na pojednávaní konfrontoval s piatou zmenkou, o ktorej sa dovtedy nehovorilo. Ruskov obhajca Marek Para za to podal na Generálnu prokuratúru trestné oznámenie.

 

Čo hovoria na Repčíkovu výpoveď?

Otvoriť galériu

- Nebudem sa k tomu vyjadrovať.

 

Otvoriť galériu

- Ja sa k obsahu výpovede pána Repčíka nechcem vyjadrovať. To je jeho pohľad na vec. Z môjho pohľadu som riešil vtedy, aby sme dokázali byť nezávislí. Faktom ale je, že to obdobie bol divoký západ.

 

Otvoriť galériu
Václav Mika
Zdroj: anc

- Ja viem za seba povedať, že tu sú dva rozdiely, ja som bol narozdiel od neho aj konateľom spoločnosti. Ja som zodpovedal za spoločnosť v plnom rozsahu a tak je logické, že by som mal byť zainteresovaný.

 

Otvoriť galériu

- Myslím si, že pán Repčík sa vyjadril logicky. Riaditeľ, teda manažér, nemusí mať vedomosť o tom, čo robia majitelia.

 

Aké nové dôkazy vytiahol prokurátor Šanta

1. Rozhovor medzi Ághom a Kočnerom - mali sa spoločne rozprávať o Slintošovi, čo by mal byť Rusko.

2. Konverzácia Kočnera s Bödörom - rozprávať sa mali o svedkovi Dučákovi, ktorý mal zháňať starý papier, atrament a toner.

3. Piata zmenka - Šanta Ruskovi počas výsluchu ukázal piatu zmenku, o ktorej sa dovtedy nevedelo.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, dcy

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Príhovor prezidentky Slovenskej filmovej a televíznej akadémie Kataríny Krnáčovej dohnal prezidentku SR Zuzanu Čaputovú k slzám.
Foto
Slzy prezidentky Čaputovej v priamom prenose: Toto sú slová, ktoré ju dojali!
woman holding liver paper cut, hepatitis vaccination, liver cancer treatment, world hepatitis day
Slováci majú problémy s pečeňou: Alkohol za tým nehľadajte! Vinník je jasný
Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného zabili.
Odpoveď, na ktorú všetci čakali: Dal Putin zabiť Navaľného († 47)?! Vyzerá to tak, že...
Judge holding gavel in courtroom
Muž dostal za smrť mladíka podmienku: Zdrvená matka už stratila vieru v spravodlivý proces
Ilustračné foto
Slovensko zažije oteplenie: Na príjemnú zmenu sa môžete tešiť už počas víkendu
Brazílska modelka Gisele Bündchen
Foto
Svetoznáma modelka v slzách: PLAČ pred policajtom! Dôvod vás zarazí
(Zľava) Kristián Fedák (19), Dominik Horváth (21), Mário Horváth (24), Kristína Horváthová (30), Ada Horváthová (23), Tomáš Horváth (33), Miroslav Horváth (31)
FotoVáš Tip
Osem súrodencov rozhádzali po detských domovoch, teraz hľadajú stratenú sestru: Deniska, kde si?!
(ilustračné foto)
Veľké dopravné obmedzenia počas celého víkendu: V tomto úseku dajte radšej nohu dole z plynu
Slovensko neposilnia hráči z KHL na MS v Česku.
Foto
Slovenská reprezentácia obdržala skvelú správu zo zámoria: Ďalšie hviezdne posily?
Na dne jazera našli potápači aj kolobežku.
Foto
Šokujúci nález v Štrkovci: Pozrite, čo odtiaľ vylovili! Nebudete veriť vlastným očiam
(ilustračné foto).
Šialené! Na Slovensku padla výhra v hodnote 5,3 milióna eur, šťastlivec však peniaze nikdy neuvidí
Šéfkuchár Massimo bol so Samuelovej návštevy nadšený.
Foto
Samuel L. Jackson tajne na Slovensku! Šéfkuchár Massimo povedal pravdu: Takýto je hviezdny herec naozaj