Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.07.2019 20:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Mladej žene hrozí, že už nikdy nebude môcť mať deti: Bezpečnostný pás mi vzal vaječník

Žena, ktorej po nehode museli vybrať vaječník a vajcovod, má obavy, že už nikdy nebude môcť mať dieťa.

Ashtyn White (22) z kanadského Halifaxu mala v októbri 2017 autonehodu. Bezpečnostný pás, ktorý ju počas nešťastia obopínal, sa pri náraze zasekol a rozdrvil jej cievy v tenkom čreve. V nemocnici jej z čreva museli odstrániť okolo 60 centimetrov. 

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Iba dva mesiace po nehode sa do nemocnice vrátila so silnou infekciou, ktorá jej poškodila vaječník a vajcovod, ktoré jej museli byť následne odstránené. Ashtyn teraz dúfa, že tieto komplikácie neovplyvnili jej plodnosť. Ashtyn a kamarátka, ktorá v osudný deň šoférovala, boli na ceste do McDonaldu, keď sa to stalo. "Jediné, čo som cítila, boli chemikálie z airbagu a poškodeného kovu. Prvá vec, ktorú som skontrolovala, bolo, či je moja kamarátka v poriadku," povedala Ashtyn. "Všimla som si, že ma bolí žalúdok, a to veľmi. Bol to neopakovateľný druh ostrej bolesti. Ako keby ma niekto bodol a zároveň som bola v ohni," dodala.

Keď prišla sanitka, záchranári ju položili na nosidlá a skontroloviali jej životné funkcie. "Z nejakého dôvodu mi povedali, že mám prejsť do druhej sanitky. Keď som poslúchla a presúvala sa, odpadla som," spomínala Ashtyn. Mladá žena bola potom dva dni v kóme. Keď sa prebrala, lekári jej vysvetlili, čo sa stalo. "Krvácala som zvnútra," vysvetlila. "Povedali mi, že ma museli niekoľkokrát oživovať a odstrániť mi 60 centimetrov z tenkého čreva." Ashtyn sa dobre zotavovala až do 20. decembra, kedy sa ráno zobudila s neopísateľnou bolesťou. Ponáhľala sa do nemocnice, kde jej lekári povedali, že má intraabdominálny absces, čo je vlastne hruda hnisu obklopená zápalovým tkanivom v bruchu. Neskôr sa zistilo, že práve toto jej poškodilo vajcovod a vaječník. 

 

Ashtyn White si po nehode ešte viac váži svoj život a pokračujúce zotavovanie dokumentuje na Instagrame pod účtom @seatbeltsurvivor. 

View this post on Instagram

*continued* After I collapsed walking to the ambulance, once they laid me down everything was fine. I thought I was just in shock. I was terrified but I remember saying to the nurse, “if I can still make jokes, it means I’m not dying right?” And she just looked at me with no laughter on her face. We got to the first hospital after I had called my mom while en route, I told her what happened, that I was okay.. and her as well as my friends mom met us at the hospital. They met us there. It was raining now, I remember the rain. It was the last rain I’d feel for awhile, it was almost the last rain I’d have ever felt. Alex’s mom approached me and said, “are you okay?” I told her I was fine. Then something changed, the voices around me sounded far away, I couldn’t focus, I felt like I was underwater. I heard them saying, “Ashtyn can you hear me?” And I could. But I couldn’t respond. I don’t know if I tried to or not. It wasn’t pleasant, I felt myself coming in and out of consciousness, there was no peace. There was no light. And I don’t know if it was because I was losing so much blood and hallucinating or if I was going to Hell, but everything turned red and started melting. All I could think about was how I wasn’t ready for this. My life had barely come together. It wasn’t my time yet. I came to again.. minutes? Hours? later, on a cold table. Again they were trying to talk to me. Asking if I’d had anaesthetic before. I couldn’t respond. Then the voices were talking to others, “a 20 year old female in a motor vehicle collision...” I felt my shirt being cut off. My favourite shirt at the time. “Well that sucks.” I thought. And next, before I went out again, I felt my bowels give out. A warm liquid. Shit or piss, or both. That’s embarrassing, I thought. Then I blacked out again. And when I woke up again, I was still floating. But a different kind of floating. Voices were less distorted. There was beeping. My mom was there. I was in pain. “Am I dead?”

A post shared by Ashtyn (@seatbeltsurvivor) on

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: sic

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


GABIKU si ľudia pamätajú ako speváčku s obrovským hlasovým rozsahom.
Gunčíková sa po SuperStar dostala na svetové pódiá: Porazí Beyoncé aj Justina Timberlaka!
Váš horoskop od veštkyne a liečiteľky ZANY.
HOROSKOP prezradí, čo vás čaká: Problémy vo vzťahu i práci, veľké ZMENY, či lepší život? Na toto sa pripravte
Program Zručnosti pre trh práce sa už začal
Počuli ste o programe Zručnosti pre trh práce? Takto podáte žiadosť: Pozor, na čo úrady prihliadajú
Všimli ste si malé otvory v oknách lietadla? Sú dôležité! Bez nich by nastal na palube veľký problém
(ilustr. foto)
Európska krajina vyzýva občanov, aby z pivníc spravili bunkre: Chystá sa niečo veľké? Nelichotivé slová o Rusku
Šéf americkej diplomacie Antony Blinken.
Šéfa americkej diplomacie čaká návšteva Blízkeho východu: Zvláštne, čo všetko má byť predmetom rokovaní
Emmanuel Macron
Macron má vlastnú vidinu pre európsku obranu: Jadrové zbrane môžeme použiť, keď…
Tornáda v USA za sebou zanechali spúšť.
Foto
Americká Nebraska má za sebou ťažkú noc: Tornádo napáchalo veľké škody! To však nie je všetko…
Cropped detail shot of seismometer printing line
Najviac zaľudnený ostrov na svete zasiahlo silné zemetrasenie: Hrozí príchod smrteľného tsunami?
Ilustračné foto
Neviete sa zbaviť chrápania? 4 jednoduché triky, ktoré vám pomôžu! JEDEN by ste nikdy nečakali
Military combat drone UAV
Jemenským povstalcom sa malo podariť zostreliť americký dron: Aha, čo ponúkli ako dôkaz
Attila Végh a jeho tréner Ilja Škondrič.
Tréner Végha Ilja Škondrič: TAKTO naložil jeho hejterom!