Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Video

Zranený Jakub prehovoril o masakre v Horovciach: Čo sa dialo pred šialenou streľbou?!

Spoveď z nemocnice! Počas zbesilej streľby na zábave v Horovciach (okr. Púchov) boli zranení traja mladí muži. Jakub († 20) a Martin († 22) svojim zraneniam podľahli.

Prežil len ich priateľ Jakub (19), ktorého páchateľ postrelil do brucha. Práve on priamo z nemocničného lôžka prehovoril pre Nový Čas a opísal, čo sa dialo pred šialenou streľbou a počas nej.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Opísal aj to, aký mal vzťah k Martinovi C. (36), ktorého polícia obvinila z obzvlášť závažného zločinu vraždy, sčasti dokonaný a sčasti v štádiu pokusu, a zo zločinu nedovoleného ozbrojovania.

Jakub sa zo zranení zotavuje v trenčianskej nemocnici. O svojich kamarátoch hovorí len s veľkou bolesťou v srdci. „Všetci traja chalani sme z jednej dediny. Veľmi dobre sme sa poznali. Ani nechcem o tom hovoriť, je to pre mňa hrozné,“ prehovoril vo štvrtok mladý muž a po chvíľke odmlky pokračoval: „Nerád by som opisoval, čo sa stalo. Nebol tam žiaden dôvod na to, aby takto vyčíňal. Nie je pravda, že to bolo pre bunkre. Ja ani neviem, že on nejaké mal,“ spochybnil medializovaný motív vyčíňania, o ktorom sa rozpráva v dedine.

Otvoriť galériu

 

Najmladší z trojice obetí sobotňajšej streľby z nemocničného lôžka prezradil aj to, ako k masakre došlo. „Proste on prišiel a z ničoho nič začal strieľať... Jemu preplo. Ja som ho poznal celé štyri roky. Dokonca sme spolu nakrútili aj video (ide o videoparódiu TechnofaKING, pozn. red.), to bola taká hlúposť,“ priznal Jakub so slzami v očiach, ktorý ťažko nesie, že prišiel o dobrých kamarátov - Jakuba († 20) a Martina (†  22). K svojmu zdravotnému stavu len stručne poznamenal: „Vyoperovali mi jednu obličku, ale som inak o. k.“

Otvoriť galériu

Druhého Jakuba pochovali

Známy obvineného strelca Maroš z Kvašova tiež potvrdil, že zranený Jakub (19) účinkoval v zmienenej videoparódii TechnofaKING spolu s obvineným Martinom C. (36). „Podáva noviny a fľašku tomuto chlapovi,“ opisuje zábery paródie David, ktorý pozná oboch mužov. Krátka snímka vznikla ešte pred štyrmi rokmi, dnes však David nechce mať s celou vecou nič spoločné. „Nechcem s tým byť nijako spájaný,“ zdôrazňuje.

Účinkujúcich na trojminútovom videu pozná aj majiteľ baru z Breznice, kam všetky obete streľby rady chodili. „Jakub tam má len 15 rokov, bola to recesia. To by nikto nepovedal, že sa to takto skončí,“ povedal skormútene. Od tragickej soboty sa aj v malej krčmičke zastavil čas a chlapi v nej len smutne posedávajú. Mladí muži, ktorých mal každý rád, budú chýbať navždy... Jakuba († 20) pochovali vo štvrtok na cintoríne v Dolnej Breznici a s Martinom († 22) sa rozlúčia v najbližších dňoch.

Zábery z videa TechnofaKING

Zamaskovaný muž účinkujúci na videu je podľa svedkov Martin C. (36), ktorý je obvinený z vraždy a vraždy v štádiu pokusu.

Úlohy podávača rôznych rekvizít sa zhostil Jakub (19), ktorý bol pri šialenej streľbe na zábave v Horovciach zranený do brucha a momentálne leží v trenčianskej nemocnici.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: šiš, roj

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť