Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

V Senici pochovali policajta Filipa († 29), ktorý zahynul v studni: Dojemný odkaz do neba

Plakali aj silní muži. Obrovský žiaľ, slzy a nárek bolo počuť v dome smútku v Senici, kde na poslednej ceste prišlo policajta Filipa († 29) odprevadiť asi 500 ľudí.

Mladý otec rodiny zomrel za mimoriadne tragických okolností po tom, čo si chcel vyčistiť vlastnú studňu. V nej sa však, žiaľ, udusil. Na pomoc mu utekala jeho suseda Slávka († 41), ktorej sa toto rozhodnutie rovnako stalo osudným.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Na Filipovom pohrebe odzneli aj slová smerom k nebohej žene. Mamu dvoch detí nazvali obetavou. Neváhala a okamžite pribehla na pomoc. Dojemný odkaz do neba venoval policajtovi aj jeho nadriadený...

„Život si s nimi zahral krutú hru,“ odznelo v smútočnej reči. Mladému policajtovi Filipovi († 29) ostávalo len 15 dní do tridsiatky, ktorej sa, žiaľ, nedožil. Rodina na čele s manželkou Gabikou a dvoma detičkami svojmu manželovi a ocinovi chystali k okrúhlym narodeninám obrovskú oslavu. Bezcitný osud to však zariadil inak a rodina musela vo štvrtok Filipa odprevadiť na poslednú cestu.

Otvoriť galériu
Dojemnú rozlúčku zrejme najťažšie znášali dve ženy jeho života – manželka Gabika a mama Blanka, ktoré sa počas obradu utápali v slzách. V smútočnej reči zazneli na adresu obetavého mladíka len samé superlatívy. „Manželia sa zobrali len pred štyrmi rokmi a tešili sa zo svojich milovaných detičiek Karolínky (4) a Karinky (2). Filip bol neuveriteľne pracovitý, poctivý a heslo pomáhať a chrániť si plnil do bodky. Bol z neho veľký športovec, ktorý mal veľa plánov,“ zaznelo v dome smútku.

 

Pomôcť už nestihol

V osudný deň, keď sa strašná tragédia udiala, mal ísť Filip do studne a jeho manželka Gabika išla uspávať malú Karolínku. Zatiaľ, čo jeho krásna dcérka zaspávala, Filip v studni zomieral. „Filipovi sa okamžite dostala pomoc. Jeho obetavá suseda mu bežala rýchlo na pomoc, no aj ona sama prišla o svoj život,“ čítalo sa ďalej za vzlyku trúchliacich ľudí v miestnosti.

Napokon sa s Filipom rozlúčil aj jeho nadriadený. Obetavého muža na večnosť odprevádzala čestná stráž. „Najradšej by som dal príkaz, aby si sa vrátil, no viem, že to dnes nejde. Uvedomujeme si, že byť s milovaným človekom nie je dnes samozrejmosťou,“ uzavrel riaditeľ senickej polície. Policajti Filipa odprevadili hudbou, výstrelmi i majákmi.

Otvoriť galériu
Aj silní chlapi však mali veľký problém udržať slzy. Filip viedol poctivý život, bol majiteľom bronzovej i striebornej Janského plakety a tiež chcel darovať kostnú dreň. Všetky jeho plány na šťastný život s milovanou rodinou a pomoc iným sa však rozplynuli z minúty na minútu...

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: šiš, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej