Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.06.2019 22:21 | Šport | Futbal
Foto

V prvom polčase to bolo trápenie: Slovenský gólostroj sa rozbehol až po prestávke

Slovenská futbalová reprezentácia zvíťazila v piatkovom prípravnom zápase v Trnave nad Jordánskom presvedčivo 5:1. Zverenci Pavla Hapala sa najbližšie predstavia v utorok 11. júna o 18.00 SELČ v súboji E-skupiny kvalifikácie EURO 2020 na pôde Azerbajdžanu.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii
Po prvom polčase slovenská reprezentácia zaostávala po presnom zásahu Musu Al Tamariho. O obrat domáceho tímu, ktorý priviedol na trávnik v pozícii kapitána Patrik Hrošovský, sa postarali debutanti Lukáš Haraslín s Martinom Chrienom.

Na 3:1 zvýšil z jedenástky Ján Greguš, ktorý po Hrošovskom prevzal v druhom polčase pásku s "céčkom" a následne sa premiérovým gólom v najcennejšom drese blysli Samuel Mráz a Jaroslav Mihalík. Prvý medzištátny zápas za "áčko" absolvovali okrem Haraslína s Chrienom aj brankár Dominik Greif a útočník Róbert Boženík.

prípravný zápas:
Trnava
SLOVENSKO - Jordánsko 5:1 (0:1)
Góly: 50. Haraslín, 55. Chrien, 71. Greguš (z 11 m), 74. Mráz, 85. Mihalík - 39. Al Tamari. ŽK: Šatka (SR). Rozhodovali: Musial - Borkowski, Wójcik (všetci Poľ.), 3454 divákov
Slovensko: Kozáčik (46. Greif) - Šatka, Niňaj, Štetina, Mazáň - Chrien (73. Mráz), Hrošovský (46. Greguš), Bero (61. Bénes) - Stoch (46. Haraslín), Šafranko (46. Boženík), Mihalík
Jordánsko: Sabbah - Shilbaya, Khattab, Mari, Al Ajalin (64. Haddad) - Bani Attiah, Murjan, Abdullarman (69. Samir) - Al Tamari (85. Hamdouni), Bakhit (78. Abu Zraiq) - Al Rawashdeh

 

Slováci nastúpili v avizovanom improvizovanom zložení, šancu dostali hráči zo širšieho kádra a tí ju v úvode chytili za "pačesy". V 6. minúte sa po kolmici od Šatku dostal do príležitosti Chrien, ale v rozhodujúcom momente mu nevyšla kľučka na brankára. Domáci zvierali súpera, na Hrošovského strieľaný center z pravej strany však nedočiahol Šafranko a po ňom Niňaj. V 17. minúte mohli hostia nečakane udrieť, Al Tamariho strelu však nechtiac zblokoval telom jeho vlastný spoluhráč. V 26. minúte Stochov tečovaný priamy kop narobil problémy Sabbahovi, ktorý v protipohybe vytlačil loptu s námahou na roh. V 31. minúte Jordánci pohrozili šancou ich najlepšieho hráča Al Tamariho, ktorý sa dostal za chrbát slovenskej obrany a rútil sa na Kozáčika, lenže koncovku nezvládol.

Slováci vstúpili do druhého polčasu so štyrmi zmenami a aktivitou na kopačkách. V tutovke sa hneď ocitol nový muž na ihrisku Boženík, ale nedal a po ňom sa nepresadil ani Bero. V 50. minúte sa však už slovenský tím po zlepšenom výkone dočkal vyrovnávajúceho gólu po tom, ako sa Haraslín prehnal šestnástkou a z uhla prestrelil brankára - 1:1. O päť minút sa po centri z ľavej strany najlepšie zorientoval pred malým vápnom Chrien a zblízka nemal problém "upratať" loptu do siete - 2:1. V 67. minúte Boženík vďaka svojej bojovnosti získal loptu v súboji s hosťujúcim obrancom, s jeho pokusom si však Sabbah poradil. V 70. minúte Haraslín po dravom prieniku z pravého krídla vybojoval jedenástku, ktorú chladnokrvne premenil Greguš - 3:1. Onedlho sa po krátkom pobyte na ihrisku presadil aj striedajúci Mráz - 4:1. Slováci v druhom polčase drvili súpera, ich zaslúžený triumf spečatil Mihalík.
  

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva