Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.06.2019 07:55 | Správy | Domáce správy

Syn multimilionára Hatina ml. má problémy so zákonom: Za falšovanie preukazu ZŤP pokuta!

Zavaril si na problém. Syn známeho slovenského milionára Slavomír Hatina ml. (44) má opletačky so zákonom.

Na konci mája tohto roku ho na parkovisku pred obchodným centrom v bratislavskej Petržalke chytili policajti, ako parkuje auto na mieste pre invalidov. Po pár úkonoch zistili, že vlastní falošnú kartičku a preukaz ZŤP, ktorý bol vydaný na jeho meno ešte v roku 2013. Súd sa s prípadom dlho nebabral a zatiaľ neprávoplatne mu naparil vysoký trest. Ako to vysvetľuje podnikateľ?

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Hatina st. je podľa rebríčka Forbes 23. najbohatší Slovák s majetkom 120 miliónov eur. Známym biznismenom sa stal ešte v deväťdesiatych rokoch, ked počas mečiarovskej privatizácie začal ovládať rafinériu Slovnaft. V súčasnosti už podľa týždenníka TREND s podnikateľskými aktivitami pomaly končí a časť z nich ako výrobu fóliových etikiet na potraviny či lyžiarske stredisko Ski Králiky prenecháva svojim synom.

Jedným z nich je Slavomír Hatina ml., ktorý sa doteraz preslávil aj svojím vzťahom s misskou Denisou Mendrejovou. Nový Čas zistil, že syn boháča má na krku opletačky s políciou a súdmi. Koncom mája ho našla policajná hliadka parkovať na mieste pre invalidov pri petržalskom obchodnom centre. Problémom sa stalo, že mladý Hatina mal za oknom falošný preukaz zdravotne ťažko postihnutého. Orgány činné v trestnom konaní v tomto prípade postupovali rýchlo a dva dni na to podali na Hatinu obžalobu pre prečin falšovania a pozmeňovania verejnej listiny a úradnej pečate.

Otvoriť galériu

Na tretí deň už vyniesol verdikt aj súd, ktorý postupoval nekompromisne. „OS Bratislava V dňa 31. 5. 2019 trestným rozkazom uznal obvineného vinným a uložil mu peňažný trest 15 000 €. Súd obvinenému uložil aj trest povinnej práce v rozsahu 100 hodín,“ skonštatoval hovorca Pavol Adamčiak. Ak by Hatina nezaplatil pokutu, súd mu uložil aj náhradný trest, a to pobyt za mrežami na dva mesiace. Všetko však ešte môže byť inak, trestný rozkaz totiž nie je právoplatný a môžu voči nemu podať odpor.

 

Prečo má taký preukaz?

Nový Čas sa zaujímal aj o vysvetlenie u samotného Hatinu. Ten tvrdí, že preukaz ZŤP vydaný v roku 2013 na jeho meno používal z toho dôvodu, že ho považoval za pravý a vydaný v súlade so zákonom. „V danom čase som bol po ťažkej autonehode, ktorú som mal v zahraničí. Po prvotnom liečení v cudzine som bol na ďalšie liečenie prevezený na Slovensko. Vzhľadom na zdravotné následky úrazu, ktoré pociťujem dodnes, som presvedčený, že som mal a stále mám na používanie takéhoto preukazu nárok,“ povedal Hatina.

Otvoriť galériu
Ilustračné foto
Zdroj: anc

K jeho autonehode na Malorke, pri ktorej utrpel aj otras mozgu či viacpočetné zlomeniny, došlo v júni 2013. Podľa informácií Nového Času bol preukaz ZŤP na jeho meno vydaný s dátumom 29. 3. 2013. Hatina prízvukuje, že preukaz si nevybavoval on sám. „Z týchto dôvodov som o pravosti dokladov vydaných na moje meno, ktoré mi vzhľadom na môj zdravotný stav, keď som bol imobilný, vybavovala tretia osoba po tom, ako som vyplnil príslušné tlačivá, odovzdal fotografie a doložil kópie zdravotnej dokumentácie, nemal dôvod pochybovať.

Preto som údaje na preukaze nekontroloval,“ dodal Hatina s tým, že sa necíti byť vinný zo spáchania trestného činu a voči verdiktu súdu podá odpor. „Aby som na hlavnom pojednávaní mohol predložiť dôkazy o tom, že moje konanie nie je trestným činom,“ zakončil.

 

Otvoriť galériu

- syn známeho podnikateľa a jedného z najbohatších Slovákov

- je partnerom missky Denisy Mendrejovej

- v roku 2008 si zlomil hrudnú chrbticu pri jazde na snežnom skútri, v roku 2013 mal autonehodu na Malorke, kde mal otras mozgu

- nedávno sa riešil pokus o jeho likvidáciu z roku 2009, ktorú mal zadať Kočner, ten to však odmietal

- škandál vypukol po tom, čo došlo k fyzickej potýčke medzi ním a jeho svokrom na Donovaloch

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pol, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ilustračné foto
To snáď nie: Irán sa dohodol na bližšej vojenskej spolupráci s TOUTO krajinou!
(ilustračné foto)
Nečakaný krok USA: Sťahujú časť svojich vojakov! Čo sa to deje?
Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?
Ruský letecký útok v Kyjeve 25.3.2024
Aktualizované
Poplach v Kyjeve, začínajú evakuovať nemocnice! Strach vyvolalo mrazivé video
(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?
Daniela Peštová
FotoVáš Tip
Peštová spomína na najťažšie obdobie svojho života: Zaspávala som s plačom! Silný odkaz pre fanúšikov
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
(ilustračné foto)
Večerný beh prinesie dopravné obmedzenia! V tomto meste sa pripravte
Ilustračné foto
Biznis s falošnými potvrdeniami? Ukrajinci sa chceli vyhnúť vojne, takto to dopadlo
Police officer with a German shepherd police dog
Obrovský úlovok policajného psa: Otvorili drevené debny z Maroka a nestačili sa diviť
predseda českého Senátu Miloš Vystrčil
Predseda českého Senátu Vystrčil: Štáty V4 kedysi v EÚ trucovali, Česko sa zmenilo