Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.06.2019 10:27 | Šport | Hokej
Foto

Kohút už nebude prezidentom SZĽH: Prezradil, koho navrhne za seba!

Martin Kohút nebude na kongrese 26. júna opäť kandidovať na post prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Svoju doterajšiu prácu a poznatky by chcel odovzdať Miroslavovi Šatanovi, ktorý si zobral pár dní na rozmyslenie. Súčasný prezident SZĽH to oznámil v stredu na brífingu v Bratislave.

Kohút zasadol do kresla pre šéfa slovenského hokeja v júni 2016. "Zanechal som po sebe veľa dobrej práce. Mnohému som sa naučil. Veľa vecí je rozrobených a idú dobrou cestou. Zväz je vo veľmi dobrej kondícii, aj finančnej. Rád by som zanechal tieto veci človeku, ktorého som počas troch rokov spoznal po všetkých stránkach. Je to Miroslav Šatan. Ak bude mať záujem, bol by som rád, aby viedol slovenský hokej on," povedal Kohút. Hovorca zväzu Peter Jánošík následne informoval, že Šatan si vzal pár dní na rozmyslenie.

SZĽH bude od nadchádzajúcej sezóny riadiť najvyššiu hokejovú súťaž – Tipsport Ligu. Zriadi trojčlennú Ligovú radu, ktorá bude riadiacim orgánom súťaže. Novinkou je tiež dohoda s účastníkmi súťaže o dodržiavaní limitu zahraničných hráčov a nové pravidla v nasadzovaní juniorov v majstrovských zápasoch.

 

"Od môjho nástupu na pozíciu prezidenta SZĽH, sme všetky kroky v hokejovom hnutí riešili spoločne za jedným stolom. Som rád, že aj teraz sme si so zástupcom všetkých účastníkov najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Pro-hokejom a.s. sadli a dohodli na zmene, ktorá má posunúť slovenský hokej o ďalší krok dopredu," objasnil Kohút a dodal: "Ligová rada SZĽH bude pozostávať z troch členov – prezidenta SZĽH, jedného zástupcu Pro-hokeja a.s. a jedného zástupcu SZĽH menovaného prezidentom zväzu. Všetky náležitosti, kroky a zmena sa tak budú diať konsenzom po rozhovore."

Marketing, komunikáciu s partnermi, vysielacie práva a podobne, bude mať na starosti zástupca účastníkov súťaže, teda spoločnosť Pro-hokej a.s. Organizáciu jednotlivých zápasov budú mať v rukách, tak ako doteraz, jednotlivé kluby. "Som rád, že sme spoločne so SZĽH našli po niekoľkých mesiacoch intenzívnej komunikácie riešenie, ktoré je v prospech celého hokejového hnutia. Zároveň sme tak vyslali pre tipsportligové kluby, ale aj pre hráčov a fanúšikov silný signál, že naša najvyššia hokejová liga bude nasledujúce roky právne zastabilizovaná. Ďakujem vedeniu SZĽH za konštruktívny prístup a tešíme sa na vzájomnú spoluprácu v prospech rozvoja slovenského hokeja," povedal Richard Lintner, riaditeľ Tipsport Ligy.

Slovenský zväz ľadového hokeja a zástupca klubov sa dohodli aj na limitoch zahraničných hráčov a na nových pravidlách v nasadzovaní juniorov v majstrovských zápasoch. "V nasledujúcej sezóne bude môcť v každom tíme nastúpiť v jednom súťažnom zápase Tipsport Ligy maximálne sedem hráčov bez slovenského pasu. Ambíciou zväzu je každým rokom tento počet znižovať. Zároveň budú kluby motivované za každého hráča do 20 rokov, ktorý bude pravidelne nastupovať v Tipsport Lige s priemerným mesačným icetimom nad 10 minút za zápas," ozrejmil nové pravidlá prezident SZĽH Martin Kohút.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Neobyčajná záchrana: Muži si v priehrade všimli uviaznuté zviera. S týmto však nerátali
Muži si v priehrade všimli uviaznutého psíka: Keď podišli bližšie, nastalo prekvapenie! Ako mu pomohli?
Dnešní zlodeji sú veľmi kreatívni.
Zlodej našiel vynaliezavý spôsob, ako kradnúť: Bizarnosť zachytila kamera!
 Americký minister obrany Lloyd Austin
Amerika pozastavila dodávku bômb: Vážne obavy! Čo sa deje?
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár.
Blanár odišiel na pracovnú cestu na Cyprus: S kým sa tam stretne?
(ilustračné foto).
Počasie sa bude opäť blázniť: Čakajú Slovensko znova mrazy?!
Close-up Focus on Person's Hands Typing on the Desktop Computer Keyboard. Screens Show Coding Language User Interface. Software Engineer Create Innovative e-Commerce App. Program Development
Poľsko oznámilo nové hekerské útoky skupiny spojenej s Ruskom
Britský minister zahraničných vecí James Cleverly.
Británia vyhostí ruského úradníka: Tvrdí, že je nedeklarovaným dôstojníkom vojenskej rozviedky
Kto mu dal vodičák? Šofér chcel obehnúť auto sprava, no doplatil na to. Mal šťastie, že prežil
Vodič sa chcel vyhnúť kolóne nevyberaným spôsobom: Uvidíte, ako skončil, nebudete ho ľutovať!
Milan Majerský - predseda KDH
Majerský ku Dňu víťazstva nad fašizmom: Násilie a nenávisť mať v našej spoločnosti miesto
Ray Houghton
Foto
65-ročný kulturista si nechal potetovať celé svoje telo: Nechal si začierniť aj ... Penis?!
Európsky parlament v Štrasburgu
Vzdala to! Jedna kandidátka odstúpila z boja o europarlament
Švédska klimatická aktivistka Greta Thunbergová.
Švédska aktivistkaThunbergová má opäť opletačky s políciou: Čoho sa tentokrát dopustila?