Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.05.2019 12:23 | Šport | Cyklistika

Spoločný šampionát Slovákov a Čechov v Trnave: Uvidia diváci aj Peťa Sagana?

Spoločné majstrovstvá Slovenska a Českej republiky v cestnej cyklistike odštartujú vo štvrtok 27. júna časovkou jednotlivcov vo všetkých kategóriách.

Tohtoročný šampionát sa bude konať v Trnave, preteky vyvrcholia v nedeľu bojmi o tituly v kategórii Elite.

Šampionát odštartujú preteky proti chronometru, situované sú od lokality k výrobným podnikom v okolí Samsungu Voderady. Na pretekárov čaká rovinatá, no technicky náročná trať. Muži, ženy a juniori absolvujú osem otočiek a desať kruhových objazdov, pretekári v kategórii Elite a U23 dvojnásobok. Základná dĺžka trate je 20,5 km, jazdci Elite a U23 idú trasu dvakrát.

Po dni voľna pokračuje šampionát pretekmi s hromadným štartom. Trať je sformovaná do dvoch základných okruhov. Vonkajší povedie smerom k "brtkom" Malých Karpát a pretekári ho pôjdu celkovo dvakrát. Pre cyklistov nie je neznámy, išiel sa už v minulosti počas pretekov Okolo Slovenska 2017, zároveň je jednou z tratí niekoľko dekád fungujúcej Trnavskej cyklistickej ligy. Ponúka niekoľko krátkych a prudších výšľapov a dlhšie stúpanie z Dechtíc k odbočke na Katarínku. Po návrate do Trnavy bude nasledovať niekoľko malých 18-kilometrových okruhov, tie sa pôjdu v protismere.

 

"Snažíme sa spoločne s Čechmi toto podujatie organizovať kvôli atraktivite, ale aj kvalite. Plusom je aj lepšia návšteva. Málokedy sa stáva, že sa mestá a župy stavajú pozitívne k takýmto akciám, preto ďakujem primátorovi a županovi Trnavy. Priazeň cyklistiky v tomto kraji je obrovská. Trnava bola správna voľba," uviedol na štvrtkovej tlačovej konferencii Peter Privara, prezident Slovenského zväzu cyklistiky (SZC).

Najväčšiu pozornosť už tradične priťahujú preteky Elite. Čaká na nich deväť mestských okruhov, celkovo si však prítomní diváci budú môcť tento pohľad vychutnať až osemnásťkrát, keďže jazdci sa budú otáčať na Hlbokej ulici. Trnava sa môže tešiť na viaceré hviezdy, vrátane Petra Sagana. "Tým, že príde Peter Sagan, dostane toto podujatie skvelý náboj. Je to jeden z najlepších športovcov planéty, vie sa podeliť o úspech, jednoducho je to šoumen. To je hlavný motor pretekov. Ale štartová listina sa nám ešte len začína tvoriť. Máme však prísľub viacerých hviezd, príde aj Čech Zdeněk Štybar. Triumf doprajem Petrovi Saganovi, lebo je to krásny pohľad pre každého Slováka," dodal Stanislav Holec, generálny riaditeľ pretekov.

Hlavné fanúšikovské zázemie víkendovej časti pretekov bude situované do zóny pod hradbami na Hlbokej ulici. Fanúšikovia si budú môcť preteky vychutnávať prostredníctvom viacerých obrazoviek, k dispozícii budú bufety a sprievodný program. Fanúšikovia však budú môcť sledovať preteky aj na trávnatej ploche z druhej strany ulice. Záštitu nad majstrovstvami prevzali primátor mesta Trnava Peter Bročka a Jozef Viskupič, predseda Trnavského samosprávneho kraja.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Pre vdovu Majku bola rozlúčka s manželom veľmi bolestná.
Foto
Na Grúňovom († 81) pohrebe chýbala dcéra Renáta: Prečo sa neprišla rozlúčiť s otcom?!
Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.
Grécky premiér s týmto Ukrajine nepomôže: Nezaberie ani nátlak! O čo ide?
Bratislava (ilustračné foto)
Váš Tip
Bratislava má ďalšiu národnú kultúrnu pamiatku: Je ňou TENTO chátrajúci objekt! Mesto ho plánuje obnoviť
Samuel L. Jackson
Foto
Hollywoodska HVIEZDA v Bratislave! Prominentná lekárka Pallová sa pochválila exkluzívnou FOTO
A shot of a young woman standing outdoors with her arms outstretched
Po 10 dňoch prichádza ZMENA: Takéto počasie si pre nás prichystal víkend!
Na archívnej snímke z 8. júla 2018 osobný vlak, ktorý sa vykoľajil v provincii Tekirdag,
Hrozivá nehoda vlaku po sebe zanechala 25 mŕtvych: Dočkajú sa pozostalí spravodlivosti?!
Na archívnej snímke z 12. mája 1986 helikoptéra  rozprašuje chemikálie na elimináciu radiácie.
Výbuch v atómovej elektrárni v Černobyle navždy zmenil svet: Tieto chyby sa už nikdy nesmú opakovať
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj mal na linke významných mužov USA: Okrem vďaky nezabudol ani na dôležitú výzvu
"Gera, Germany - September 29, 2012: empty banana cardboard boxes on a pile. Rest of a fleamarket. In this boxes were books for a fleamarket and now they are empty and on a pile for waste."
V prepravkách s banánmi objavili šokujúci náklad: Zamestnancom supermarketov takmer oči vypadli!
Ilustračné foto
Kyjev získa obrovskú podporu: Krajina sa rozhodla zvýšiť sumu na vojenskú pomoc
Polícia zadržala vnuka obete krátko po čine. Podľa susedov nejde o žiadne neviniatko.
Krvavý kúpeľ v Dlhej nad Váhom: Zabil Marek dedka Ernesta († 67) valčekom na cesto?!
Zviera skrýval pod sakom a počas prejavu ho pustil do rokovacej sály.
Najprv prevážal guľovnicu, teraz vypúšťa holubicu mieru v europarlamente: Odborníci reagujú na Radačovského