Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.05.2019 21:11 | Šport | Futbal
Foto

Šporar vyrovnal strelecký rekord ligy, Slovan sa rozlúčil s Vittekom

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zakončili majstrovskú sezónu víťazstvom v domácom stretnutí piatkového záverečného 10. kola nadstavbovej skupiny o titul vo Fortuna lige nad ŠKF iClinic Sereď 3:1.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Slovinský útočník Andraž Šporar dal svoj 29. gól v sezóne, čím vyrovnal strelecký rekord najvyššej slovenskej súťaže v podaní Róberta Semeníka z ročníka 1995/1996.

S kariérou sa pred 11.330 divákmi rozlúčil najlepší strelec v histórii slovenskej reprezentácie Róbert Vittek, ktorý nastúpil v 75. minúte. Do streleckej listiny sa nezapísal a hráčsku činnosť ukončil s 99 gólmi v drese "belasých" vo všetkých súťažiach.

Slovan obsadil prvé miesto so ziskom 80 bodov za 25 víťazstiev, 5 remíz a 2 prehry so skóre 84:33. Sereď skončila hneď v nováčikovskej sezóne v hornom poltucte, na šiestom mieste nazbierala 38 bodov (11-5-16, 39:54).

10. kolo skupiny o titul
ŠK Slovan Bratislava - ŠKF iClinic Sereď 3:1 (1:0)
Góly: 4. Dražič, 55. Šporar (z 11 m), 68. Ratao - 65. Menich. Rozhodovali: P. Hrčka - D. Hrčka, Chládek, ŽK: Šporar - Baez, Michalík, Nwolokor, Menich, 11.330 divákov
Slovan: Greif - Apau, Bajrič, Božikov, Suchockij - Ljubičič (51. Guzmics), Holman - Čavrič (86. Potoma), Ratao (75. Vittek), Dražič - Šporar
Sereď: Nwolokor - Sus, Michalík, Menich, Hučko - Baez (63. Pankaričan), Ventúra - Morong (62. Lačný), Bilas, Iván (82. Ulrich) - Špehar

Majstrovské oslavy Slovana odštartoval už vo 4. minúte Dražič, ktorý sa presadil z bezprostrednej blízkosti po prihrávke Apaua z pravej strany - 1:0. Šporar naháňal strelecký rekord Róberta Semeníka a onedlho sa mohol presadiť aj on, v osobnom súboji odstavil Michalíka, ale zakončil nedôrazne a neprekonal hosťujúceho brankára Nwolokora. Zápas bol jednoznačne v réžii domácich, skôr sa však zameriavali na držanie lopty a nepúšťali sa do útočenia vo veľkom počte. Sereď to skúšala jedine protiútokmi po zisku lopty, ale jeden zmaril ofsajdový verdikt a druhý nepresná prihrávka. Nezahrozila ani z rohového kopu, na opačnom konci Ratao ani Dražič nedotiahli individuálne akcie.

 

Slovan nemal na začiatku druhého polčasu problémy s udržiavaním náskoku. Gólové ovocie nepriniesli spolupráca Rataa so Šporarom a Dražičom či strela prvého menovaného o niekoľko minút neskôr. Šporar získal možnosť na 29. gól v ligovej sezóne v 54. minúte, keď ho v šestnástke podrazil Nwolokor. Ten vystihol smer strely faulovaného hráča, no jedenástka bola dostatočne dôrazná a skončila v sieti - 2:0. Od tohto momentu sa hra viac otvorila, tímy už neboli natoľko zviazané taktikou. Hostia znížili v 65. minúte, keď sa po centri z ľavej strany hlavou presadil Menich - 2:1. Šporar cítil šancu na rekordný zásah, jeho ďalší prienik zastavil Hučko. Z následného rohu Šporar predĺžil loptu a Ratao skóroval v 68. minúte do odkrytej bránky - 3:1. V 75. minúte sa za potlesku v stoji dostal na ihrisko Vittek, ktorý prebral kapitánsku pásku. V záverečných úsekoch hry sa Bratislavčania snažili dopriať Vittekovi alebo Šporarovi jubilejné góly, skóre sa však už nezmenilo.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

young woman on beach with suntan lotion
Chcete mať pokožku ako čokoláda? Tieto ZLATÉ pravidlá pri opaľovaní musíte dodržať: Je to jednoduché
Monika Babišová a Andrej Babiš boli partnermi 30 rokov.
Babiš prekvapil rozchodom s manželkou: Našiel si už NÁHRADU za Moniku? Má ňou byť TÁTO žena
Dominik Greif vychytal postup svojho tímu do 3. kola Španielskeho pohára.
Foto
Bývalý gólman Slovana môže podpísať životnú zmluvu: Chce ho TENTO veľkoklub!
Pri výsadbe nemusíte zostať len pri letničkách či trvalkách.
Foto
Vysaďte si najkrajší balkón v meste! TOP rastliny a bylinky do črepníkov
Stanka patrí v šou medzi favoritky.
FotoVáš Tip
Sexi Stanka z Ruže pre nevestu: Zbalila ju NAKA kvôli drogám!
vojaci
Máme nedostatok vojakov? Ministerstvo obrany pripravuje zmeny: Toto môže niekoho presvedčiť
Ilustračné foto
Tínedžer začal zbesilo napádať každého, koho videl: Útok neprežil jeden z policajtov
Príhovor prezidentky Slovenskej filmovej a televíznej akadémie Kataríny Krnáčovej dohnal prezidentku SR Zuzanu Čaputovú k slzám.
Foto
Slzy prezidentky Čaputovej v priamom prenose: Toto sú slová, ktoré ju dojali!
woman holding liver paper cut, hepatitis vaccination, liver cancer treatment, world hepatitis day
Slováci majú problémy s pečeňou: Alkohol za tým nehľadajte! Vinník je jasný
Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného zabili.
Odpoveď, na ktorú všetci čakali: Dal Putin zabiť Navaľného († 47)?! Vyzerá to tak, že...
Judge holding gavel in courtroom
Muž dostal za smrť mladíka podmienku: Zdrvená matka už stratila vieru v spravodlivý proces
Ilustračné foto
Slovensko zažije oteplenie: Na príjemnú zmenu sa môžete tešiť už počas víkendu