Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.05.2019 17:12 | Šport | Futbal
Video

Slovan si schuti zastrieľal: Hetrik Šporara a debakel pre Žilinu

V sobotnom zápase 8. kola Fortuna ligy 2018/2019 v nadstavbovej skupine o titul zvíťazili futbalisti majstrovského ŠK Slovan Bratislava nad MŠK Žilina presvedčivo 6:2. Hetrikom sa zaskvel slovinský útočník Andraž Šporar.

Zverenci Martina Ševelu po predchádzajúcich ligových zaváhaniach s Dunajskou Stredou (0:1) a Ružomberkom (2:3) zabodovali naplno. Ich súper si pripísal šiestu prehru za sebou a skomplikoval si vyhliadky na zisk miestenky v predkole Európskej ligy.

ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 6:2 (3:0)
Góly: 3., 58. a 80. Šporar, 32. Holman, 43. Dražič, 83. Moha - 50. Gamboš, 75. Vallo. ŽK: Holman, Ljubičič (obaja Slovan). Rozhodovali: Glova - E. Weiss, Bobko, 12.533 divákov.
Slovan: Greif – Medveděv (10. Apau), Guzmics, Bajrič, Suchockij – Ljubičič – Čavrič (75. Strelec), Dražič, Holman (69. Nono), Moha – Šporar
Žilina: Holec - Anang, Kaša, Králik, Sluka - Gamboš, Myslovič (84. Bernát) - Mihalík (67. Vallo), Škvarka, Diaz - Boženík (74. Balaj)Duel so Žilinou bol súčasťou osláv 100. výročia najúspešnejšieho slovenského klubu, ktorý vznikol 3. mája 1919. Fanúšikovia Slovana si na Tehelné pole našli cestu v hojnom počte a po bohatom sprievodnom programe sa tešili aj na kvalitné futbalové predstavenie.

Už v 3. minúte ich prvýkrát rozjasal Šporar, ktorý potrestal Anangovu nevydarenú "malú domov" hruďou. Po nej sa lopta odrazila od brvna žilinskej bránky priamo pred slovinského bombardéra a ten ju pohodlne z pár krokov poslal do bránky - 1:0.

V ďalšom priebehu sa hra viac odvíjala na žilinskej polovici ihriska, lenže k ohrozeniu Holeca sa ofenzíva Slovana dlhé minúty nevedela dostať. Žilina sa prihlásila o slovo po polhodine, Greif však nebezpečnú situáciu vyriešil vytlačením lopty na roh. O chvíľu zahrmelo na opačnej strane, keď Holman zužitkoval center Suchockého a strelou do vinkla nedal Holecovi šancu - 2:0. Hostia odpovedali delovkou Škvarku, ktorá v 38. minúte "lízla" brvno. V 42. minúte domáci trojlístok nezakončil nádejný rýchly brejk gólom, Šporarova strela minula pravú žrď. Ujal sa však exportný "kúsok" Dražiča, ktorý halfvolejom zvýšil už na 3:0 pre majstra.

Žiline sa v 50. minúte podarilo znížiť, keď sa o ďalší pekný futbalový moment postaral Gamboš - 3:1. Lenže už onedlho upravil na trojgólový rozdiel s chuťou hrajúci Šporar. Hostia ani za výrazne nepriaznivého stavu nezložili zbrane a v 75. minúte zásluhou striedajúceho Valla znížili na 2:4. V 80. minúte zavŕšil Šporar hetrik a dostal sa na métu 26 presných zásahov v tomto ligovom ročníku. Od vyrovnania streleckého rekordu Róberta Semeníka zo sezóny 1995/1996 ho delia tri presné zásahy, hrajú sa ešte dve kolá. Vysoký triumf Slovana nad "šošonmi" spečatil v 83. minúte Moha.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Vedúci predstavitelia krajín skupiny G7 na summite v Taliansku počas piatkových rokovaní.
Olympijské hry v Paríži sú za rohom: Lídri krajín G7 vyzývajú na dočasné zastavenie konfliktov
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj je pripravený rokovať o mieri: Koniec vojny na obzore? Takýto je plán
Foto
Obrovská tragédia: Futbalový reprezentant († 26) zomrel počas dovolenky!
Novozvolený prezident SR Peter Pellegrini.
Pellegriniho inauguráciu pozorne sledovali aj zahraničné média: Aha, čo napísali o novom prezidentovi
Kolóna izraelských vojenských vozidiel opúšťa Pásmo Gaz v stredu 12. júna 2024.
Výbuch neďaleko mesta Rafah: Izrael hlási jednu z najväčších strát pre armádu
ilustračné foto
Aktualizované
Hrôza pri Žiline: Neďaleko škôlky našli telíčko novorodenca
Foto
Mladej mame diagnostikovali RAKOVINU, teraz varuje: TÚTO vec z kúpeľne vyhoďte!
Foto
Maďarský futbal? Briti vysmiali Orbána: Popiera aj vlastné dogmy!
Francúzsky prezident Emmanuel Macron.
Francúzi opäť v uliciach, neodradilo ich ani sychravé počasie: Neuveriteľné, koľko ľudí demonštrovalo
Odborníčka si posvietila na to, o čom sa členovia kráľovskej rodiny rozprávali počas osláv.
Foto
Odborníčka ODČÍTALA z pier Kate, detí i Karola: HÁDKA na balkóne a priznanie kráľa!
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Erdogan podozrieva Bidena z vypočítavej volebnej taktiky: Toto má ukázať, či sú jeho zámery úprimné
Bača má na takéto situácie asi šťastie.
Foto
Juraj Bača NEVERIL vlastným očiam: Už ZASE?! Musel okamžite KONAŤ