Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.04.2019 17:55 | Šport | Hokej

Je ako monštrum: Chára bude hrať do päťdesiatky, žartujú spoluhráči

Len päť hokejistov zo súčasného kádra Bostonu Bruins si pamätá, ako Zdeno Chára v roku 2011 triumfálne zdvihol nad hlavu Stanleyho pohár.

Okrem 42-ročného Cháru vstúpia do bojov o ďalší Stanley Cup v drese s logom medveďa aj ďalší štyria pamätníci - útočníci Patrice Bergeron (33), David Krejčí (32), Brad Marchand (30) a brankár Tuukka Rask (31). Prvý zápas štvrťfinále Východnej konferencie čaká na Bruins vo štvrtok doma proti Torontu Maple Leafs.

"Nezaujíma ma minulosť, žijem prítomnosťou. V nej teraz korčuľujem," povedal Zdeno Chára. V práve skončenej základnej časti odohral dlhodobo "železný muž" NHL iba 62 z 82 zápasov, v novembri a decembri pauzoval šesť týždňov pre problémy s ľavým kolenom. To však nič nemení na tom, že na svoje 14. play-off v zámorskej profikariére je dobre pripravený. "Každá séria play-off je odlišná a vždy platí, že proti sebe nastupujú kvalitné tímy. Ani teraz to nebude pre nás ľahké. Samozrejme, skúsenosti sa dajú využiť v určitých prípadoch. Čo je pre všetky série play-off spoločné, je to, že prinášajú vzrušenie z hokeja," skonštatoval Chára pre zámorské médiá v šatni Bruins.

Chára nedávno predĺžil zmluvu s Bostonom o ďalší rok. Aj preto Marchand pobavene odpovedal na otázku, či sa on a jeho spoluhráči pokúsia získať ďalší Stanleyho pohár pre svojho dlhoročného kapitána v súvislosti s jeho možným odchodom zo scény. "Hráči jeho typu to môžu potiahnuť do päťdesiatky. On je v dobrom slova zmysle monštrum. Hrá, trénuje a pripravuje sa tvrdšie ako ktokoľvek, koho som videl počas svojej kariéry. To je dôvod, prečo bude v budúcnosti v Sieni slávy NHL. On naozaj robí všetko preto, aby ešte mohol hrať," skonštatoval Marchand.

 

Jeden z mladých obrancov Bruins, 21-ročný Charlie McAvoy, si, naopak,myslí, že je dobré mať v tíme starších hráčov pre zvýšenie spoločnej motivácie. "Samozrejme, že si povieme: ´Poďme to vyhrať pre tých chlapov.´ Nadíde čas, keď sa naše mužstvo bude musieť zaobísť bez nich a zmeníme svoju tvár. Momentálne je však v nás čosi výnimočné, čo spája veteránov s mladými. Sme ako blízka rodina," vravel McAvoy.

Na Boston čaká v 1. kole play-off Toronto a "medvede" dlhodobo dobre vedia, ako chutia "javorové listy". Vlani ich vyradili na úvod play-off 4:3 na zápasy, hoci v rozhodujúcom siedmom súboji prehrávali po dvoch tretinách 3:4. Ešte viac si dovolili pred šiestimi rokmi, keď zvrátili osud 7. zápasu 1. kola zo stavu 1:4 na 5:4 po predĺžení.

Aj v základnej časti sezóny 2018/2019 bol Boston úspešnejší ako Toronto v pomere 3:1 na zápasy. To všetko sú však len štatistické barličky pre médiá a fanúšikov. "Nemyslím si, že čokoľvek z minulosti má vplyv na to, čo sa deje teraz. Preto nie je dôvod domnievať sa, že náš súper bude nejako ovplyvnený minulosťou. Ako to už býva, zajtra sa začne pre nás všetkých akoby nová sezóna," vyvrátil špekulácie o papierovom favoritovi bostonský 100-bodový hráč z tejto sezóny Marchand.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Stašák spomína na svojho dobrého priateľa Grúňa († 81)
Foto
Stašák spomína na svojho priateľa Grúňa († 81): Prezradil, čím spolu dostávali ľudí do kolien
Ľudia protestujú v uliciach mesta
Polícia v USA odstraňovala propalestínske tábory: Zadržala pri tom tisícky ľudí
Turisti môžu ísť do hôr len za svetla.
Váš Tip
Najstarší slovenský národný park oslávi 75. výročie založenia: TANAP pripravuje pre návštevníkov jedinečnú akciu!
Close up of legs of a woman
Biance infekcia zničila sexuálny život: Po tom, čo jej mal lekár povedať, nasledoval plač!
Tim Peake strávil vo vesmíre viac ako 185 dní.
Tim strávil vo vesmíre 185 dní: Šokujúce slová o mimozemšťanoch! O jednej veci je presvedčený
(ilustračné foto)
Na východe Indonézie vybuchla sopka Ibu: Chrlila oblak popola vysoký viac než tri kilometre
Fanúšikovia do hráčov hádzali rôzne predmety.
Šokujúce zábery z Košíc! Fanúšikovia neuniesli prehru: Útok na hráčov!
(ilustračné foto)
Čínu zasiahlo tornádo: Katastrofa si vyžiadala si viacero obetí
Sun on blue sky with clouds
Máj už klope na dvere: Čo nás čaká? Najskôr bude teplo a potom... Na TOTO sa pripravte
Slovenská pošta avizuje zmeny v zasielaní poštových zásielok do krajín mimo EÚ.
FotoVáš Tip
Slovenská pošta vydáva známku Europa 2024: Fauna a flóra tatranských plies! Aha, takto vyzerá
Foto
OBAVY o zdravie Kim Kardashian: Fanúšikovia ostali z jej príspevku v šoku! Je v poriadku?
Military combat drone UAV
Rusi majú úspešnú protivzdušnú obranu: Zostreliť mali až 17 dronov