Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.04.2019 09:55 | Správy | Politika

Má Kočner prsty v smrti mafiánskeho bossa? Brutálna poprava za bieleho dňa

Peter Tóth, ktorý mal pre Kočnera sledovať Kuciaka a ďalších novinárov, uviedol vo výpovedi pred vyšetrovateľmi meno podnikateľa v súvislosti s vraždou mafiánskeho bossa Juraja Takáča. Kočner sa s ním údajne sporil o podiely v kauze Technopol a na poprave sa mal podieľať dodávkou zbraní.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Mafiánskeho bossa Jána Takáča zavraždili v júli roku 2003 na bratislavských Kramároch. Strelec Ľuboš Zelman ho rozstrieľal samopalom, keď nastupoval do svojho auta počas dňa. Brutálna poprava mafiána mala byť súčasťou vojny gangov takáčovcov a piťovcov a vyvolala zdesenie verejnosti.

Člen piťovcov Zelman však nebol sám - spoločnosť pri ohavnom čine mu robili ďalší dvaja kumpáni Matej Šalga a Marek Orlík - a vraždil na pokyn mafiánskeho šéfa Juraja Ondrejčáka alias Piťa. Dôvodom Takáčovej likvidácie mali byť osobné spory medzi dvoma hlavami zločineckých skupín. Zelman aj Ondrejčák sa ku skutku priznali, teraz sa však objavilo v prípade ďalšie meno.

Nové svedectvo

 

Exsiskár a bývalý novinár Peter Tóth pred dvoma týždňami vypovedal v Nitre pred vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka a archeologičky Martiny Kušnírovej. Podľa informácií televízie Markíza mal Tóth kriminalistom povedať, že v 16 rokov starej vražde je namočený aj jeho kamarát Marián Kočner. Do policajnej zápisnice mal uviesť, že sa to dozvedel len nedávno a Kočner mal s Takáčom konflikt, ktorý sa týkal podielov v prípade kauzy Technopol z 90. rokov. Kočner mu podľa Tóthovej výpovede vraj odmietol vyplatiť časť peňazí, ktoré si nárokoval.

Otvoriť galériu

Zavraždený mafiánsky boss údajne Kočnera tiež postrelil, čo podnikateľ niesol ťažko. „Ján Takáč ho postrelil do nohy. Kočner si to dal operovať u plastického chirurga, ale vtedy povedal, že raz sa mu za to pomstí,“ povedal pre Denník N koncom februára Kočnerov blízky človek, ktorý nechcel byť menovaný.

Obvinia aj Kočnera?

Marián Kočner sa mal na vražde podieľať dodávkou zbraní pre zabijakov. Podnikateľ, ktorý sedí v base pre miliónové zmenky televízie Markíza a je obvinený z objednávky vraždy novinára Kuciaka, v tomto prípade zatiaľ medzi obvinenými nefiguruje. Minulý týždeň však bol na policajný výsluch predvolaný Juraj Ondrejčák, či ho však kriminalisti konfrontovali s novými zisteniami nie je známe. „Išlo o dlhodobo plánované úkony Národnej kriminálnej agentúry súvisiace so staršími prípadmi násilnej trestnej činnosti, ale bližšie k úkonom nie je možné poskytnúť žiadne informácie, aby neboli zmarené,“ uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Nie je to premlčané

Róbert Bános, právnik

Všetky získané informácie by mali preveriť, či majú reálny základ. Všetkých aktérov a svedkov tejto vraždy by mali vyšetrovatelia vypočuť a overiť si informácie získané ohľadom Kočnera. Neskôr, ak by sa výpovede rozchádzali a boli by to veľké rozdiely, by ich mohli konfrontovať. Ak by bolo pravdepodobné, že sa Kočner podieľal na tomto trestnom čine, tak by ho mohli obviniť. Potom by malo začať hlbšie vyšetrovanie a odznova by mali ešte raz všetkých vypočuť. Pri vraždách je minimálne 20 rokov premlčacia lehota, takže to ešte nie je premlčané.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, fsz

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Do porotcovského kresla Let´s Dance mieri spevácka legenda: Neuveríte, o koho ide!
Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Vodička nafúkala takmer 3 promile.
Kamošky sa stretli za mrežami: Policajti takú KURIOZITU už dlho nezažili
Pre doktora si kolegovia pripravili nádherné prekvapenie
Záchranári sa po 32 rokoch lúčili s kolegom Liborom: Obrovské PREKVAPENIE, nezmohol sa na slovo
Ilustračné foto
Taliansko sa búri: Ostro odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera!
Hanychová krátko po pôrode milionára opustila.
Spor medzi Hanychovou a Soukupom sa vyostruje: Keď TOTO urobíš, vytrhnem ti... Drsné VYHÁŽKY!
Pilot dal vyskúšať svojim deťom riadenie. (Ilustračné foto)
Smrteľný pád lietadla po príšernej chybe pilota: Nechal riadiť deti? Desivé POSLEDNÉ slová a detaily tragédie!
Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie je stanovený na 75 % zo zvýšenia mesačnej splátky, maximálne v sume 150 eur
Zadlžení Slováci špekulujú s hypotékami: Dianie okolo úverov mnohých prekvapí
Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám