Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.04.2019 12:57 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Vacvalová v budovaní sídla napriek problémom pokračuje: Znečistený potok a pokuta!

Svoj sen si nakoniec splní! Moderátorka Elena Vacvalová (61) s manželom Jurajom (61) zatúžili predvlani po dlhých rokoch života v Bratislave po pokoji a kúpili si rozsiahly pozemok pri lesíku neďaleko hlavného mesta.

Tam si, žiaľ, stihli vybudovať len základy budúceho domu, pretože sa začali nekonečné opletačky s úradmi a obyvateľmi obce Borinka. Ešte pred pár mesiacmi sa zdalo, že moderátorka má všetkého dosť a so stavbou nakoniec sekne. Podľa najnovších snímok Nového Času je však jasné, že Vacvalová sa otriasla a v budovaní svojho sídla pokračuje.

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Vacvalová si už takmer dva roky brúsi zuby na nové bývanie, keď ešte v lete 2017 začala so stavbou vysnívaného domčeka v lone prírody. Ten si aj s manželom Jurajom budujú neďaleko hlavného mesta v obci Borinka. Od začiatku sa však manželom lepila smola na päty a museli riešiť jeden problém za druhým.

Dokonca sa zdalo, že Eňa je so silami v koncoch a od svojho sna nakoniec upustila, keď sa jej známy vyjadril, že uvažuje o predaji pozemku. Len pred pár dňami však fotograf Nového Času nafotil okolie stavby a zdá sa, že v tej sa nakoniec pokračuje. „Mali problémy pre výrub stromov a najmä pre znečistenie potoka, keďže sa stroje a mechanizmy tadiaľ museli premiestňovať na pozemok,“ povedal Novému Času jeden z obyvateľov obce.

Otvoriť galériu

 

Nečakanú prekážku však nakoniec Vacvalovci vyriešili a budovanie ich sídla pokračuje ďalej. Manželia totiž dali po sérii sporov, týkajúcich sa potoka, vybudovať betónovú prípravu na most cez riečku, aby už nedošlo k poškodzovaniu brehov ťažkými mechanizmami.

Vážne spory

Vacvalovej spory, ktoré sa začali výrubom stromov a prešli do znečistenia potoka, riešil aj odbor starostlivosti o životné prostredie. Vacvalová totiž nevybudovala most cez potôčik, ktorý mal byť urobený ešte pred tým, ako sa začala realizovať stavba a prišlo k jeho znečisteniu.

Otvoriť galériu

„Podnet riešia inšpektori. Tí začali štátny dozor, v rámci ktorého vykonali obhliadku lokality, vypočuli k veci starostu obce Borinka a zadovážili si potrebné podklady,“ uviedol ešte v polovici mája 2018 hovorca ministerstva životného prostredia Tomáš Ferenčák. Následne sa konalo stretnutie, na ktorom mala možnosť všetko vysvetliť nielen moderátorka, ale aj starosta obce.

Našťastie pre Eňu sa všetko skončilo dobre a následky nieslo vedenie Borinky, a nie ona. „Inšpekcia sa rozhodla, že za pochybenie orgánu štátnej správy nemôže niesť následky občan. Postačujúcou v tomto prípade je poriadková pokuta pre obec Borinka,“ vysvetlila nám vedúca oddelenia kontroly Slovenskej inšpekcie životného prostredia Brigita Pokorná.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Detektív prezradil najčastejšie výhovorky neverníkov: ODPADNETE! Také niečo len tak nevymyslíte
vojak
Izrael niečo také urobil prvýkrát: Ukončenie vojny s Hamasom? Schyľuje sa k dôležitej veci
Ilustračné foto.
Rozruch v Nemecku: Množstvo ľudí museli evakuovať! Znepokojivé, čo sa tam stalo
Princ Harry.
Foto
Harryho veľký NÁVRAT? Kvôli TOMUTO mieri späť do Spojeného kráľovstva! A čo Meghan?
(ilustračné foto).
Požiar na Kysuciach: Horieť má známy HOTEL! Na mieste zasahuje niekoľko hasičov
Ilustračné foto
V dome vládli nadprirodzené sily, tínedžerka to mala zažiť na vlastnej koži: Žena, ktorá v ňom býva, prezradila detaily
Foto
Modelka si dala predĺžiť nohy, trpko to ľutuje: Choroba, ktorá ju ničí každý deň
Dmitrij Peskov.
Rusko varuje Západ: Ak TOTO urobí, príde TVRDÁ reakcia! Čo prezradil Peskov?
Agáta nemá na chlapov šťastie.
Foto
Hanychová pod paľbou kritiky: V TAKOMTO stave berie dcérku von? Agáta posiela odkaz a zatiahla do toho aj MAMU
Polícia vyšetruje krádež na výstave v bratislavskom Ružinove. Spoznávate muža na fotografii?
Foto
Muž na FOTO si mal zarobiť na poriadny problém: Pátra po ňom bratislavská polícia!
Na snímke poslanec Národnej rady SR Jaroslav Spišiak.
Poslanec PS Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu: Nabúral do plota! Čo sa stalo?
Marián si na obale svojho obloženého rožku všimol istú kuriozitu.
FotoVáš Tip
Marián si kúpil obložený rožok, po odbalení ho čakal šok: To myslia vážne?! Slovenský internet rozdelil na dva tábory