Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.03.2019 07:20 | Šport | Hokej
Video

Černák a Jaroš zažili divokú noc: Padalo množstvo gólov

Hokejisti Tampy Bay Lightning zvíťazili na ľade Washingtonu Capitals 5:4 po predĺžení v stredajšom stretnutí zámorskej NHL.

Už istý víťaz základnej časti a držiteľ Presidents Trophy triumfoval v šiestom zápase po sebe, tentoraz zdolali obhajcu triumfu v Stanleyho pohári. "Bleskom" chýba päť dvojbodových duelov na vyrovnanie profiligového rekordu v počte víťazstiev za sezónu. Aktuálnym držiteľom je Detroit Red Wings, "červené krídla" ukončili ročník 1995/1996 so 62 triumfami.

Brankár Lightning Andrej Vasilevskij prispel k triumfu svojho tímu 54 úspešnými zákrokmi, čím utvoril nový klubový rekord. "Bolo to ďalšie neuveriteľné vystúpenie z jeho strany. Kiežby sme hrali pred ním trochu lepšie a viac mu pomohli. Dal nám šancu nájsť si cestu k víťazstvu," pochválil ruského gólmana obranca Tampy Ryan McDonagh pre oficiálny ligový web. Suverénne najproduktívnejší hráč súťaže Nikita Kučerov (119 bodov) strelil dva góly, presadili sa aj Steven Stamkos, Anthony Cirelli a v predĺžení rozhodol o dvoch bodoch pre "blesky" Victor Hedman. "Dostal som sa k puku a pozrel sa, aké mám možnosti. Žiadna z nich sa mi nepáčila, tak som to tam 'napálil' a skóroval," popísal svoj víťazný gól švédsky bek. Slovenský obranca Tampy Bay Erik Černák odohral 22:01 min bez bodového zisku. Pripísal si dva mínusové body, dve strely a tri bodyčeky.

Vancouver zdolal Ottawu v jedenásťgólovej prestrelke 7:4. Elitný útok Canucks Loui Eriksson - Bo Horvat - Tanner Pearson sa na víťazstve podieľal desiatimi bodmi. Eriksson strelil jeden gól a pridal tri asistencie, Horvat s Pearsonom mali zhodnú bilanciu 2+1. "Kosatky" triumfovali v treťom meraní síl v sérii.

 

Toronto triumfovalo na ľade Buffala 4:2. Hviezdny útočník Maple Leafs Auston Matthews prispel k triumfu gólom a asistenciou, pričom dosiahol métu 200 bodov v NHL. "Dnes bol každý výborne pripravený. Všetci výborne korčuľovali a plnili si svoje povinnosti. Sú to pre nás veľmi dôležité dva body," vyjadril sa k zápasu americký center. Slovenský obranca Martin Marinčin nenastúpil v drese "javorových listov".

Sumáre NHL - streda:

Buffalo - Toronto 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)
Góly: 16. Mittelstadt (Dahlin, Eichel), 46. A. Nylander (Sobotka, Bogosian) - 22. Matthews (Johnsson, Muzzin), 39. Tavares (W. Nylander, Matthews), 41. Marner (Tavares), 60. Hyman

Washington - Tampa Bay 4:5 po predĺžení (1:0, 2:4, 1:0 - 0:1)
Góly: 8. Eller (Hagelin), 31. Hagelin (Eller), 34. Oshie (Ovečkin, Carlson), 60. Kuznecov (Bäckström, Oshie) - 22. Kučerov (Stamkos, Hedman), 23. Stamkos (J.T. Miller), 27. Cirelli (Joseph), 36. Kučerov (Stamkos, Palát), 64. Hedman (Gourde)
Erik Černák (Tampa Bay) odohral 22:01 min, 0+0, -2, 2 strely, 3 "hity"

Anaheim - Winnipeg 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Góly: 16. Scheifele (Connor, Trouba), 45. Connor (T. Myers, Copp), 48. Ehlers (Morrow, Trouba)

Vancouver - Ottawa 7:4 (1:0, 3:0, 3:4)
Góly: 15. Horvat (Edler, E. Pettersson), 21. Pearson (Beagle, L. Eriksson), 26. Virtanen (Beagle), 37. Boeser (Edler, E. Pettersson), 41. Pearson (Horvat, L. Eriksson), 59. Horvat (Edler, L. Eriksson), 60. L. Eriksson (Pearson) - 49. Veronneau (DeMelo, Pageau), 50. B. Tkachuk (Pageau, Balcers), 54. Lindberg (B. Ryan, DeMelo), 59. Duclair (DeMelo, Tierney)
Christián Jaroš (Ottawa) 18:10 min, 0+0, -1, 2 "hity"

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Fotografia z miesta nehody v Malackách.
Dráma na stanici v Malackách: Dieťa zasiahol elektrický prúd, ratoval ho vrtuľník
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie