Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.03.2019 11:04 | Šport | Šport mix
Foto

Vlhová po prvom kole slalomu tretia: V strmine som šla zle!

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (23) je po prvom kole slalomu v rámci Svetového pohára v Soldeu tretia.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Na čele sa usadila Wendy Holdenerová pred Američankou Mikaelou Shiffrinovou. Naša pretekárka má šancu na ďalšie pódiové umiestnenie, druhé kolo sa začína o 13:15 hod. 

Vlhová mala v cieli 1. kola o 1,22 s pomalší čas ako líderka Švajčiarka Wendy Holdenerová (53,14 s). Druhá priečka s odstupom 28 stotín sekundy patrí Američanke Mikaele Shiffrinovej, ktorá už je istá víťazka hodnotenia slalomu vo Svetovom pohári. Malý glóbus v najtočivejšej disciplíne získa po šiesty raz v posledných siedmich sezónach. Vlhová už pred finále v Soldeu mala istotu druhého miesta v celkovom hodnotení slalomu. Druhé kolo má začiatok o 13.15 h.

V sobotu súperia v Soldeu poslednýkrát v tejto sezóne aj muži v obrovskom slalome. Prvé kolo vyznelo najlepšie pre Francúza Alexisa Pinturaulta. Druhý je Švéd Mats Olsson s odstupom 63 stotín, tretia priečka patrí mladému Švajčiarovi Marcovi Odermattovi (+0,88). Už istý víťaz tejto disciplíny vo Svetovom pohári Rakúšan Marcel Hirscher je siedmy (+1,25) a úradujúci majster sveta Nór Henrik Kristoffersen až deviaty (+1,49). Druhé kolo sa začne o 12.15 h.

"Som na treťom mieste, ale strata je veľmi veľká. Viem, kde som to stratila, tú strmú časť som šla veľmi zle. V druhom kole sa budem snažiť vyvarovať chýb, už nemám čo stratiť," povedala pre TASR Vlhová. V strednej pasáži ju v prvých bránkach trochu "zatvorilo", na mäkkom snehu sa dostala pod oblúky, ale vyrovnala to veľmi rýchlo a do cieľa svoju jazdu udržala v rytme:

"Mala som tam naozaj veľké problémy a chvalabohu som to celkom dobre zvládla. Bolo to z môjho pohľadu boj, snažila som sa ísť naplno a aj v druhom kole budem riskovať."

Na 11-stupňové odmäkové podmienky sa nevyhovárala: "Mala som číslo dva, takže skvelú trať. Dúfam, že vydrží aj v druhom kole, možno sa spravia nejaké ryhy, ale bojujem a skúsim sa skoncentrovať na lepší výkon."

 

Finále Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní:

Obrovský slalom mužov - po 1. kole: 1. Alexis Pinturault (Fr.) 1:06,28 min, 2. Matts Olsson (Švéd.) +0,63 s, 3. Marco Odermatt (Švaj.) +0,88, 4. Žan Kranjec (Slovin.) +0,98, 5. Luca de Aliprandini (Tal.) +1,10, 6. Ted Ligety (USA) +1,16.

Slalom žien - po 1. kole: 1. Wendy Holdenerová (Švaj.) 53,14 s, 2. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,28 s, 3. Petra Vlhová (SR) +1,22, 4. Anna Swennová Larssonová (Švéd.) +1,26, 5. Katharina Liensbergerová (Rak.) +1,42, 6. Frida Hansdotterová (Švéd.) +1,53.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA, Nový Čas, juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto).
Séria zatýkaní v Británii: Niekoľko mužov obvinili! Predstavovali hrozbu pre verejnosť?
Female scientist working in the CDC laboratory.
Kartel v medicínskej laboratórnej diagnostike?! Protimonopolný úrad začal správne konanie
Annu posadili do basy za podvody, ale aj za nedostavenie sa na pojednávania.
Foto
Sklárova ex Anna bojuje o slobodu: 7 rokov basy! Čo ju dostalo za mreže?
Ilustračné foto
Divoké protesty v krajine: Ľudia sa snažia zablokovať ulice v hlavnom meste! Čo sa tam deje?
Polícia SR
Na Slovenskej technickej univerzite nahlásili bombu! Zasahujú policajti, uzavreli ulicu
German flags waving in the wind at famous Reichstag building, seat of the German Parliament (Deutscher Bundestag), on a sunny day with blue sky and clouds, central Berlin Mitte district, Germany.
Napätá situácia v Nemecku: TÚTO stranu podozrievajú z extrémizmu! Tajné sledovanie a...
Slávne osobnosti a ich oslava Dňa matiek
Foto
Slávne osobnosti a ich oslava Dňa matiek: Toto sú naše mamičky! Sledujte tú podobu
U nás sú pre cudzincov strašiakom najmä pády a skloňovanie.
Kedy používame dopad a kedy dosah? Všetko záleží od kontextu: Takto si to zapamätáte!
Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un.
Začína sa KĽDR vyhrážať Európe? Rázne slová ministerstva! Hovorí o prijatí opatrení
Matúš Kolárovský, Veronika Nízlová.
Foto
Emotívne VYZNANIE Kolárovského Nízlovej: Mladík venoval speváčke nečakane silné slová
Foto
Marek Hamšík prišiel o zápas s Kazachstanom: Svoje prvé MS sledoval v aute!
Foto
Zápasy MS pre Nový Čas tipujú zvieratá zo zoo: K akej miske zamierila Agama bradatá?