Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.03.2019 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Markíza má v hľadáčiku suspendovaného kňaza Lajchu: Farár hviezdou televíznej zoznamky?!

Bude z neho fešák novej televíznej šou?!

Rímskokatolíckeho kňaza Michala Lajchu (34) pozná celé Slovensko najmä pre kauzu, ktorú rozpútala kniha Tragédia celibátu - Mŕtva manželka. Práve v nej celkom otvorene hovorí o tom, že celibát má byť dobrovoľný a cirkev by mala vysväcovať aj ženatých mužov.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Pre svoje dielo však dostal po prstoch a biskup ho suspendoval. Najnovšie dostal bývalý kňaz lukratívnu ponuku do pripravovanej markizáckej reality show Svadba na prvý pohľad. Farár Novému Času porozprával o detailoch novej zoznamky.

Lajcha síce stratil prácu kňaza, no dočkal sa od Slovákov obrovskej vlny priazne a podpory. Zaujal nielen názormi či knihou Tragédia celibátu - Mŕtva manželka, ale aj svojím výzorom a vyžarovaním. Mladý muž by dnes padol do oka nejednej žene. Uvedomili si to aj kompetentní v Markíze, ktorí chceli atraktívneho kňaza zlákať do pripravovanej reality show Svadba na prvý pohľad.

 

V nej sa budú dvaja ľudia prvýkrát vidieť až na vlastnej svadbe. To, či sa k sebe hodia a o samotnom spojení dvojice bude rozhodovať tím odborníkov. Uvidíme azda Michala pred oltárom s nejakou ženou? „Dostal som ponuku. Riešili sme to,“ priznal Novému Času suspendovaný kňaz.

Rady mladomanželom

V úlohe ženícha ho však zatiaľ neuvidíme. „Išlo o to, že by som bol v tíme poradcov. Mali tam byť psychológ, sexuológ a kňaz. Boli tam aj veriace páry. Za mnou mali prísť ako za kňazom,“ vysvetlil Lajcha. Televízii neprekážalo, že už nie je aktívnym farárom.

„Pár by mal nejaký problém a chcel by sa poradiť. Mali by napríklad krízu a ja by som s nimi debatoval a pomáhal im, ako sa cez ňu preniesť. Povedať im niečo o podstate lásky z kresťanského pohľadu. V tomto som sa videl, pretože to bola moja téma,“ hovorí Michal s tým, že nakoniec k dohode medzi ním a televíziou nedošlo.

„Z môjho kresťanského pohľadu je to absurdita. Prvýkrát sa vidíme na svadbe a potom zistíme, či sa k sebe hodíme? Preto som trval na tom, že musí byť jasné, že to nie je fakt. Že to nie je naozaj, ale ide len o šou,“ povedal nám Lajcha. „Televízia pôvodne uvažovala o angažovaní duchovného pre prípadnú spirituálnu pomoc pre súťažiacich, ale nakoniec takáto potreba a ani spolupráca nevznikla," uviedol šéf PR a marketingu Markízy Michal Borec.

Práca v televízii

Televízny chlebíček sympatickému Michalovi nie je úplne cudzí a v budúcnosti by sa rád videl aj tam: „Rád by som pracoval v médiách, bavilo by ma byť napríklad moderátorom politickej relácie. Chcel by som to.“ Teraz sa však najmä chce dať dokopy, pretože obdobie po suspendácii nebolo jednoduché.

„Vyrušuje ma obrovská diskriminácia, ktorá tu v rímskokatolíckej cirkvi dominuje. Som presvedčený, že Boh dáva povolenie ku kňazstvu a súčasne aj k manželstvu. A keďže som nechcel hrať na dve strany, rozhodol som sa jednoznačne. Je hrozné, že v manželstve, kde chce byť manžel kňaz, musí najskôr manželka zomrieť.Toto predsa Boh určite nechce," dopĺňa Lajcha a uzatvára: „Život sa mi veľmi zmenil. Stratil som existenciu. Momentálne si vyvetrávam hlavu a pracujem u brata na farme, čo ma nesmierne napĺňa.“

Jeho veľkým snom je presadiť spomínanú kontroverznú knihu aj u kompetentných vo Vatikáne. Sám si však veľmi dobre uvedomuje, že je to beh na dlhé trate.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: šiš, row, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Fotografia z miesta nehody v Malackách.
Dráma na stanici v Malackách: Dieťa zasiahol elektrický prúd, ratoval ho vrtuľník
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy