Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.03.2019 06:00 | Správy | Domáce správy

Prezidentská kandidátka Zuzana Čaputová: Udelila by milosť Ficovi?

Prvé kolo prezidentských volieb sa nezadržateľne blíži, Slováci pristúpia k volebným urnám už 16. marca.

Tým, ktorý sa ešte nerozhodli, komu odovzdajú svoj hlas, môžu pomocť online rozhovory s prezidentskými kandidátmi. Nový Čas prináša svojím čitateľom možnosť položiť im otázku. Ako tretia odpovedala na otázky čitateľov Zuzana Čaputová.

 

Viac k téme:
Online rozhovor
Položte otázku pre nášho hosťa:
:) :D :-X :-O :-( <3
Ostáva Vám ešte 2000 znakov
Posledná aktualizácia:
10:03 Katarína Lőrinczová Dobrý deň. V nejakom spote ste sa objavili s p. Kocnerom. Ak by ste boli prezidentkou, udelíte prezidentskú milosť jeho bratovi, ktorý je vo väzbe? Ďakujem za odpoveď.
Pozdravujem všetkých čitateľov Nového Času. Pánovi Kočnerovi by som milosť neudeľovala. S jeho bratom Ivanom Kočnerom sa poznám roky. Je to skvelý férový človek, ktorý žije podľa úplne iných hodnôt ako jeho brat Marián. Zoznámili sme sa tak, že bol on aj skupina ďalších ľudí mojimi klientami pri snahe zorganizovať referendum o odvolaní starostu obce, s ktorým boli nespokojní.
10:04 Mana Pani Čaputová, čo si myslíte o vybudovaní amerických základní na našom území, psistúpili by ste na tento krok? Ako by ste dokázala rokovoať s hlavou ruského a amerického štátu? Počula som, že ste zen budhistka, je to pravda?
Dôvod na vybudovanie amerických základní na území Slovenskej republiky nevidím žiadny a nesúhlasila by som s takýmto krokom, Rokovala by som s predstaviteľmi týchto dvoch štátov ako reprezentant suverénneho štátu a hájila by som záujmy Slovenska. Nie som zen budhistka, som veriaci človek, mám prvé sväté prijímanie ako kresťanska. Ako relax sa venujem meditácii, tak ako mnoho iných veriacich.
10:05 Ľubomíra Prečo sa tak kyslo tvári na všetkých fotkách a aj naživo?
Mrzí ma to, ak to tak vyzerá. Ja sa rada usmievam. Faktom je, že keď premýšľam nad odpoveďou, môžem sa tváriť vážne. Skúsim si dať na to pozor.
10:05 Peter P Čo budete robiť ak sa prezidentkou nestanete?Z čoho vrátite sponzorom vynaložené prostriedky na kampaň?Nevadí Vám absolútna ignorácia druhej kandidátky?
Budem pokračovať vo svojej advokátskej praxi a zostanem naďalej v aktívnej politike.
10:07 Lyda Dobrý deň! Ako znášate tú strašnú antikampaň, ktorá sa po zverejnení posledných prieskumoch spustila proti Vašej osobe? Želám veľa síl a pevné nervy! :)
Je to náročné a intenzívne obdobie. Mrzí ma, že v našej krajine je toľko konfliktov. Mnohé z nich v osobnej rovine. K útokom sa nebudem pridávať. Naďalej sa budem snažiť vysvetľovať obvinenia vecným spôsobom. Verím, že ľudia, ktorí volajú po slušnosti a spravodlivosti sa nenechajú rozdeliť touto antikampaňou.
10:09 Pavel Filkorn Pekný deň, pani Čaputová. Veľmi by ma zaujímalo, či budete mať aj po zvolení za prezidentku taký rozvážny postoj, ako teraz.Lebo súčasný prezident ho postupne stráca.Viem, že daňovú kontrolu naňho našili, ale mal by zachovávať určitý odstup z hľadiska svojej funkcie.Prezidenta si predstavujem ako vyrovnaného a uvážlivého človeka, ktorý by mal ísť príkladom ostatným ľuďom a dať do ústrania svoje záujmy a pocity.Skrátka človek na ktorého sa všetci spoliehajú , keď zlyhajú všetky ostatné štátne orgány.Prajem veľa šťastia a máte môj hlas.
Ďakujem za podporu. Určite sa budem snažiť zachovať vecný prístup a nadhľad. I keď je zrejmé, že človek v takejto pozícii musí čeliť mnohým tlakom a útokom. Je pre mňa dôležité zachovať si nadstraníckosť.
10:11 Laco Maretta Aplikac Aky mate nazor na vacsiu integraciu statov vramci Europskej unie, resp, je potrebne podla Vas zalozit Spojene staty europske? Dakujem
Som za väčšiu integráciu štátov EÚ v oblastiach, kde to dáva zmysel. Napríklad bezpečnosť, boj s terorizmom, problém migrácie, oblasť spravodlivosti a napríklad aj klimatických zmien. Samozrejme rešpektujúc našu suverenitu. Nevidím dôvod na vytvorenie Spojených štátov európskych.
10:14 Maroš Dobrý deň pani Čaputová, myslíte si, že ľudia rovnakého pohlavia majú mať právo adoptovať si dieťa? Nemá aj dieťa "právo" na otca muža a mamu ženu? Som kresťan, budem Vás voliť, ale tento bod mi trochu vadí. Viem, že detské domovy sú plné detí bez rodičov, ale výchova homosexuálnym párom, bude dieťa prirodzene "deformovať". A jediným mozným spôsobom počatia je predsa len splynutie mužskej spermie a ženského vajíčka. Alebo ako naozaj to vnímate? Dakujem
Chápem, že táto otázka je mimoriadne citlivá. Moje presvedčenie je také, že pre dieťa je najlepšie, keď vyrastá s biologickým otcom a biologickou matkou. Pre dieťa je ideálne, keď má ženský a mužský vzor. Zároveň si však myslím, že v prípade ak by malo vyrastať v ústavnej starostlivosti, je pre neho lepšie ak ho vychovávajú dvaja milujúci rodičia, hoci aj toho istého pohlavia. Je to môj súkromný názor, nie je to agenda, ktorú budem presadzovať. Prezident na to ani nemá vplyv, mojou hlavnou témou je spravodlivosť.Ďakujem vám za vašu dôveru, aj keď sa so mnou v tejto veci nestotožňujete, vážim si vašu podporu.
10:16 kacko Pani caputova ako byste riesila romsku otazku.
Na Slovensku už dnes máme viacero dobrých skúseností ako túto otázku riešiť. Jedným z príkladov je aj obec Spíšský Hrhov. Z tejto skúsenosti vyplýva, že keď zapojíme týchto občanov do riešenia ich situácie, predovšetkým bývania, môže to priniesť skvelé výsledky v miere zamestnanosti a vzdelávania tejto komunity.
10:16 Jozef Ak sa stanete prezidentkou, tak si dáte sama dobrovoľne urobiť bezpečnostnú previerku, alebo ju odmietnete, ako prezident Kiska?
Nemám s tým žiadny problém, nemám čo skrývať.
10:17 Kašuba V prípade, že by parlament schválil zrušenie vlakov zadarmo, vetovali by ste takýto zákon? Podľa môjho názoru ide o obmedzovanie verejnej súťaže. Aký je váš názor?
Rešpektovala by som rozhodnutie parlamentu.
10:20 ANNA Dobrý deň p. Čaputová, chcem sa vás opýtať, či ako prezident SR, budete zo svojich zahraničných služobných ciest nosiť domov dobré a overené veci a aplikovať ich v našich pomeroch, na rozdiel od našich terajších štatníkov. Nám všetkým záleží na tom, aby zlých vecí sme sa zbavili a inovovali a zlepšovali svoj život.
Považujem za veľmi dobré inšpirovať sa skúsenosťami, ktoré sa v zahraničí osvedčili. Samozrejme pri rešpektovaní vnútroštátneho kontextu.
10:21 Makulienka222 Pani Caputova, ako zvladate ten nehorazny tlak a spinavosti zo strany " fickovcov"? Musite byt silna osobnost, ked to ustojite! Drzim vam silno palce, a chcem vas vidiet na hrade nielen pre to, ze ste idealna kandidatka -rozhladena, vzdelana, liberalna...ale ze ste ZENA! A tych je v nasej politike stale zalostne malo;-(
Žiaľ špinavá antikampaň je súčasťou každých volieb na Slovensku. Snažím sa k týmto útokom stavať korektne, vecne a hlavne ich neopätovať. Myslím si, že ľudia majú dosť konfliktov v politike a ja k nim nechcem prispievať. Krajina potrebuje riešenia a nie konflikty. Ďakujem pekne za podporu.
10:23 Roman M. Aky je vas navrh riesenia na odstranenie korupcie v policii, prokurature a na sudoch? Ako by ste riesili katastrofalnu situaciu v skolstve, kde je zjavne ze politikom ide skor o to aby ludia boli nevzdelani?
Myslím si, že by boli vhodné viaceré systémové zmeny v uvedených inštitúciach, ktoré by priniesli väčšiu mieru samostatnosti a nezávislosti od politických vplyvov a zároveň väčšiu mieru transparentnosti v ich fungovaní. Mám na mysli veľmi konkrétne opatrenia, ktoré sa týkajú napríklad voľby generálneho prokurátora, Rady prokurátorov, disciplinárnej zodpovednosti, výberových konaní, inšpekcie ministerstva vnútra a podobne.
10:26 Filip Kosnáč Prečo ste bojovali len proti jednej skládke v Pezinku potom, ako odvolali vášho otca z vedenia firmy, ktorá ju mala prevádzkovať? Pritom v Pezinku vznikla ďalšia, ešte väčšia skládka o ktorej sa nehovorí.
Informácia ohľadom angažovania sa môjho otca nie sú pravdivé. Vysvetľovala som to už na viacerých miestach. Mojou jedinou a úprimnou motiváciou bola ochrana ľudí pred ďalším nárastom onkologických ochorení v našom meste. Pokiaľ ide o inú skládku v Pezinku, je to skládka, ktorá vznikla v 60 . rokoch minulého storočia. Obsahuje milióny ton odpadu vrátane nebezpečného a dodnes je žiaľ v procese uzatvárania. Existencia tejto skládky bola motívom prečo sme odmietali ďalšiu skládku v meste. Zároveň nie je pravdou, že som bojovala iba proti Pezinskej skládke. Doposiaľ som pomáhala v mnohých podobných zámeroch. Ako napríklad skládka v Gbeloch, Senci, zámer spaľovní v Zlatých moravciach, Smoleniciach, Šenkviciach a podobne.
10:29 Juraj12 Dobrý deň, ja by som mal otázku na Pani Čaputovú. Stále nemám jasno v otázke koho voliť za prezidenta. Moja otázka na kandidátku znie : Prečo sa rozhodla kandidovať za Prezidentku a prečo by som mal voliť práve ju?? nech má skúsi presvedčiť svojou odpoveďou aby som ju mohol voliť. ďakujem
Vnímam, že Slovensko má problém so spravodlivosťou a férovosťou. Že ľuďom sa nedostáva taká kvalita služieb, ako by si zaslúžili. Zároveň vnímam veľmi negatívnu atmosféru v politike a verejnom živote. Toto všetko prispieva k sklamaniu a nedôvere ľudí. Rozhodla som sa urobiť túto ponuku, aby som pomohla jednak v témach spravodlivosti, životného prostredia a pomoci sociálne slabším skupinám. A to slušným a korektným spôsobom. Slovensko má veľký potenciál a keď sa spoja slušní ľudia, verím, že ho dokážeme naplniť.
10:32 Róbert Dobrý deň pani Čaputová. Je vôbec reálne, že za tie všetky politické kauzy budú raz odsúdení a budú sedieť v base politici ? a nie len oni... Odstúpenie z pozícií pre mňa nie je žiadne riešenie. Keď sa raz niekde "záhadne" stratia milióny alebo sa státisíce rozdajú schránkovým firmám, politik a celá tá skorumpovaná skupina by mala niesť za to plnú zodpovednosť a odstúpenie je pre mňa Bohu žiaľ tragikomická vec na zalepenie očí, že už je všetko v poriadku...nie nie je. O vražde resp. vraždách nehovoriac. Ako prezidentka nás vštkých, pevne verím že to neostane len na slovách ale aj na skutkoch a konečne sa Slovensko pohne v pred. Prajem pevné nervy a vôľu s pribúdajúcou anti-kampaňou.
Považujem za potrebné, aby na Slovensku platila rovnosť pred zákonom a v prípade ak sa niekto dopustí trestného činu niesol za to zodpovednosť. Malo by sa to týkať bežných ľudí a určite aj politikov. K tomu, aby sme to dosiahli nás zrejme čaká ešte kus cesty, bude k tomu treba okrem iného aj niektoré systémové zmeny. Prezident sám ich nemôže zabezpečiť, ale môžu byť silným hlasom k tomu, aby sa tak stalo.
10:35 Hedviga Dobrý deň p. Čaputová, chcem sa spýtať, ako sa staviate k otázke MIGRANTI? Ďakujem!
Je to jedna z mnohých citlivých otázok na Slovensku, aj keď akútnosť toho problému teraz nie je vysoká vzhľadom na počty migrantov, ktoré sú nižšie, ako pred migračnou krízou v roku 2015. Považujem za potrebné vnímať obavy a potrebu pocitu bezpečia našich ľudí, zároveň je potrebné, aby sme sa podieľali na hľadaní riešení na európskej úrovni ako napríklad ochrana vonkajších hraníc Frontex, kvalitná návratová politika do krajín pôvodu, ovplyvňovanie príčin migračnej krízy, nielen následkov (rozvojová a investičná pomoc) a zároveň riešenie klimatických zmien, ktoré sú a budú príčinou migrácie.
10:35 Ina z Bratislavy Dobry den p. Caputova, zaujimalo by ma, akemu sportu ste sa v mladosti venovali a co Vas bavi robit vo volnom case. Akemu sportu fandite v lete, v zime? Cela rodina Vam drzime palce a zelame vela sil a odvahy pocas nasledujucich piatich rokov... Dakujem za odpoved. pozdravuje Ina s rodinou z Bratislavy
Ďakujem za podporu, v mladosti som hrávala basketbal. Pravidelne som behávala a mám veľmi rada turistiku. Západné a Nízke Tatry boli moje najobľúbenejšie. Veľmi rada mám aj plávanie.
10:37 Martin Udelili by ste milosť bývalému premiérovi Robertovi Ficovi, ak bude odsúdený v niektorej zo svojich káuz?
Pri rozhodovaní sa o udelení milosti by som ku každej žiadosti pristupovala rovnako, pretože pred zákonom sme si rovní a nikto nemôže byť zvýhodnený z titulu svojej funkcie. Ďakujem veľmi pekne za váš záujem a otázky. Ospravedlňujem sa, že nestíham zodpovedať všetky. Pekný deň prajem
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Adrian Lehmann.
Boj o olympiádu prekazila smrť (†34): Osudnou mu bola jeho láska!
Na archívnej snímke zo 14. marca 2024 nákladné autá s humanitárnou  pomocou pre Pásmo Gazy
Európska únia sa kvôli zhoršujúcej situácii rozhodla konať: Zintenzívňuje svoju pomoc
Ilustračné foto
V Rusku zadržali novinára: O jeho osude bude rozhodovať súd! Za toto mu hrozí basa
Dušan Gabáni má na konte niekoľko ocenení.
Foto
Strach o športového moderátora: Populárneho Dušana Gabániho museli oživovať
Muž parkoval na mieste vyhradenom pre ZŤP, odmietol dychovú skúšku
Muž zaparkoval tam, kde nemal: Polícii kládol odpor! Sila, čo o ňom neskôr zistili
Measuring radiation with a modern digital handheld device
Stav radiácie na Slovensku: Takto sme dopadli my, čo iné krajiny Európy?
(ilustračné foto)
Rozruch v Rusku: Plánované útoky? Zásah bezpečnostnej služby
Andrej Danko mal v bratislavskej Dúbravke nehodu.
Polícia zverejnila VIDEO dopravnej nehody Andreja Danka
Neprajníci tvrdia, že to medzi dvojicou má škrípať.
Kríza? Hájek mal byť Belohorcovej NEVERNÝ, Zuzana pení: Teraz budem hovoriť ja!
Ilustračné foto
Zadržali dvoch mužov podozrivých zo špionáže: Sila, ako sa maskovali!
(ilustračné foto)
Mimoriadna dopravná kontrola: Odhalené priestupky a prekvapenie pri dychovej skúške!
Andrej Danko počas upratovania Dúbravky.
AktualizovanéFoto
Danko pri zametaní v Dúbravke ukázal zlomený zub: Polícia sa vyjadrila k zverejneniu kamerových záznamov