Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Nečakaná smrť malej školáčky Lenky († 9): Dievčatko skonalo po troch dňoch v nemocnici

Nečakaná a krutá rana osudu. Pred pár dňami ešte malá Lenka († 9) z Banskej Štiavnice tancovala a spievala milovanej tete Anne (64), u ktorej bola v pestúnskej starostlivosti.

Skormútená dôchodkyňa jej teraz chystá pohreb. Krásne dievčatko zachvátili horúčky a jeho zdravotný stav sa tak rapídne zhoršil, že po troch dňoch v nemocnici zomrelo. Anna neustále plače a nevie si vysvetliť, čo sa mohlo stať.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Lenka prišla k tete, ako Annu volala, keď mala len jeden rôčik. Otec sa totiž staral o viacej detí a o drobné dievčatko sa už nedokázal. „Okrem Lenky boli u mňa aj jej dve sestričky. Mamu mali preč, tak som sa o ne starala ja. Keď sa vrátila, dve staršie dievčatká išli k nej, malá Lenka však ostala pri mne. Boli sme na seba veľmi naviazané,“ vysvetľuje zronená žena a neustále plače.

Otvoriť galériu
Usmievavé a veselé dievčatko brala ako vlastné dieťa, ktoré nikdy nemala a dala mu všetku svoju lásku. Preto keď Lenka pred pár dňami ochorela a dostala horúčky, Anna s ňou okamžite išla k lekárke. Doktorka dievčatko vyšetrila a odporučila mu domácu liečbu.

 

„Predpísala nám nurofen. Cez víkend dostala malá vysoké horúčky, ktoré som sa jej snažila znížiť. Predošlú nedeľu večer však už Lenka ťažšie dýchala, a preto som zavolala záchranku. Tá ale po nás odmietla prísť,“ vraví nešťastná Štiavničanka, ktorá napokon podľa vlastných slov zohnala odvoz do žiarskej nemocnice.

Nikdy nebola chorá

V špitáli druháčku prezrela lekárka a rozhodla sa, že tam zostane. „Lenka sa veľmi bála, no mne nedovolili s ňou ostať. Musela som jej sľúbiť, že ráno prídem. Potom mi volali, že ju museli zaintubovať,“ plače Anna. Dievčatko v umelom spánku previezli do nemocnice v Banskej Bystrici, kde však v stredu krásny anjelik vydýchol naposledy.

„Ja som tam radšej ani nešla. Sestry ju boli navštíviť a povedali, že Lenka zomrela na obojstranný zápal pľúc. Kladiem si za vinu, prečo som ju v žiarskej nemocnici nechala samu. Nemala som to robiť,“ obviňuje samu seba nešťastná žena, ktorá namiesto toho, aby utešené dieťa pripravovala do školy, chystá mu pohreb.

„Taká bola zlatá, moje slniečko. Nikdy nebola veľmi chorá, občas ju bruško zabolelo,“ ozrejmuje Anna, ktorá zvažuje, že dá preveriť Lenkinu smrť Úradom pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Teraz ju však čaká najťažšia úloha v živote, a to pochovať svoje milované dievčatko, ktorému dala domov plný lásky a bola jej druhou mamou. Nový Čas oslovil aj nemocnicu v Žiari nad Hronom a tiesňovú linku, ktoré sa však do uzávierky novín nevyjadrili.

Príčinou úmrtia môže byť ťažká infekcia

Oliver Petrík, prednosta pediatrickej kliniky v Banskej Bystrici

V pondelok bolo v ranných hodinách konzultované naše pracovisko ohľadom prekladu 9-ročnej pacientky, ktorá bola hospitalizovaná v NsP Žiar nad Hronom pre vzostup telesnej teploty, sťažené dýchanie, suchý a dráždivý kašeľ. Dňa 25. 2. ráno počas hospitalizácie v nemocnici v Žiari nad Hronom začala zvracať. Vo zvratkoch bola prítomná aj čerstvá krv.

U dieťaťa sa rýchlo začala rozvíjať cirkulačná nestabilita s potrebou oživovania. Pacientka bola posádkou RLP privezená na našu kliniku. Pri prijatí bola výrazne cirkulačne nestabilná, vyžadovala vysoké dávky liekov na podporu cirkulácie. Postupne začalo dochádzať k zlyhávaniu jednotlivých orgánov.

Pacientka napriek našej maximálnej snahe minimálne reagovala na komplexné postupy s cieľom stabilizovať jej životné funkcie. Napriek našej plnej snahe pacientka v stredu v dopoludňajších hodinách umrela. Ako príčinu uvádzame možnú ťažkú infekciu, ktorá viedla k zlyhaniu orgánov pacientky. Presnú príčinu smrti určí len pitva.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, den

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tim Peake strávil vo vesmíre viac ako 185 dní.
Tim strávil vo vesmíre 185 dní: Šokujúce slová o mimozemšťanoch! O jednej veci je presvedčený
(ilustračné foto)
Na východe Indonézie vybuchla sopka Ibu: Chrlila oblak popola vysoký viac než tri kilometre
Fanúšikovia do hráčov hádzali rôzne predmety.
Šokujúce zábery z Košíc! Fanúšikovia neuniesli prehru: Útok na hráčov!
(ilustračné foto)
Čínu zasiahlo tornádo: Katastrofa si vyžiadala si viacero obetí
Sun on blue sky with clouds
Máj už klope na dvere: Čo nás čaká? Najskôr bude teplo a potom... Na TOTO sa pripravte
Slovenská pošta avizuje zmeny v zasielaní poštových zásielok do krajín mimo EÚ.
FotoVáš Tip
Slovenská pošta vydáva známku Europa 2024: Fauna a flóra tatranských plies! Aha, takto vyzerá
Foto
OBAVY o zdravie Kim Kardashian: Fanúšikovia ostali z jej príspevku v šoku! Je v poriadku?
Military combat drone UAV
Rusi majú úspešnú protivzdušnú obranu: Zostreliť mali až 17 dronov
Občianski aktivisti bojujú za to, aby sa situácia prešetrila a vyriešila.
Foto
Dovolenkový raj Slovákov má problém! Obľúbená pláž je KONTAMINOVANÁ azbestom: Radšej si to rozmyslite
Pár rovnakého pohlavia drží dúhovú vlajku (ilustračná fotografia).
Irak si schválil prísny zákon: Za toto v krajine hrozí 15 rokov väzenia!
Detailné 3D snímky vraku Titanicu.
V Británii vydražili cennosť z Titanicu: Neuveríte, koľko stála nového majiteľa!
GABIKU si ľudia pamätajú ako speváčku s obrovským hlasovým rozsahom.
Gunčíková sa po SuperStar dostala na svetové pódiá: Porazí Beyoncé aj Justina Timberlaka!