Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.02.2019 17:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Tínedžerka († 17) napísala tesne pred smrťou krátky list: Tie slová zrazili zničenú mamu na kolená

Niekedy je osud naozaj krutý. Platí to aj v prípade Johdi Russell († 17), ktorá zanechala svojej trúchliacej matke srdcervúci odkaz.

"Stalo sa to v roku 2017, je to už 15 mesiacov, boli to ťažké a temné dni, no ja plním svoju misiu, musím šíriť osvetu o tom, čo sa môže stať kvôli tejto chorobe," začala svoju spoveď pre portál The Sun Tanya Russell, ktorá je matkou troch dcér. Najmladšia z nich Johdi sa narodila s chybou na srdci. "Doktor povedal, že pri deťoch v jej veku je to bežné, no aj tak sme ju pozorne sledovali." Ako dievča rástlo, stávalo sa silnejšou, krajšou a v kolektíve mimoriadne obľúbenou mladou ženou. Rozhodla sa, že po strednej pôjde na vysokú školu, kde bude študovať sociálnu prácu.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii
Medzi priateľmi sa však koncom vysokej školy začala správať čudne. "Niekedy v strede vety akoby zmrzla, bolo to zvláštne, no ona bola veselá, a tak sme si z toho robili srandu," povedala jedna z jej kamarátok. "Raz za mnou prišiel jej nevlastný otec, že sa správa divne," opísala začiatok veľkých problémov jej dcéry Tanya. "Potom však dostala záchvat, triaslo ju a my sme utekali do nemocnice." Tam tínedžerke diagnostikovali epilepsiu. Prejavila sa tá malá chyba na srdci, ktorú videli už doktori tesne po pôrode. "Poslali nás ku kardiológovi a ten to potvrdil. Najviac ju hnevalo, že si nemôže urobiť vodičák. Viete, v jej veku všetci rozprávajú o tom, ako sa tešia do autoškoly," povedala matka.
Dievčaťu sa zmenil život. "Mala aj obdobia bez záchvatov, vtedy sa ma pýtala, či si naozaj nemôže ten vodičák spraviť. Často bývala podráždená a pýtala sa, prečo ja?" pokračovala zúfalá matka. Tanya s priateľom Markom mali v pláne osláviť jej narodeniny v roku 2017 na krátkej dovolenke v Španielsku. Pár týždňov predtým však Tanya všetko zrušila. "Mala som veľmi zlé predtuchy, tak som sa rozhodla, že nikam nepôjdeme. Deň pred mojimi narodeninami, 4. októbra, mi dcéra na kus papiera napísala list. Ráno mala silný záchvat, a preto sme ju nechali doma. Povedali sme, že nemá ísť do školy."
Johdi odpočívala v izbe a matka s nevlastným otcom ju pravidelne kontrolovali. "Keď som tam prišla krátko po polnoci, našla som ju ležať na zemi. Okamžite som volala záchranku a bežala jej pomôcť. Keď prišli záchranári, bojovali o jej život 2 hodiny, no márne. Ako príčinu smrti určili bližšie neurčený problém súvisiaci s epilepsiou," opísala najhoršie chvíle života Tanya. "Usporiadali sme pohreb, jej sestry boli zdrvené, ja som tam stála ako zombie a jej kamaráti ma zahlcovali slovami o tom, ako veľa pre nich moje dievčatko znamenalo. Na konci, jediné, čo mi po nej zostalo, bol list, ktorý mi napísala deň pred smrťou. Tie slová mi lámu srdce aj dnes," dodáva matka.

V liste sa Johdi prihovára mame a hovorí o tom, ako veľa pre ňu znamená jej podpora a pocit bezpečia, ktorý jej dáva. Uťahovala si z jej veku a hlavne jej vyznávala svoju lásku. "Milujem ťa až do nekonečna a ešte ďalej," vyznala sa krátko pred úsmrtím len 17-ročná tínedžerka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: miiv

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Thoughtful female high school student sitting at the desk in the classroom and looking away with hand on chin.
Po prvé alebo za prvé? Odpoveď nájdete TU! Pravopis si nemýľte s češtinou
Vďaka role Julesa v Pulp Fiction bol nominovaný na Oscara.
FotoVáš Tip
Do bratislavskej reštaurácie zavítal svetoznámy herec Samuel L. Jackson: Čo si objednal?
Slafkovský nastúpil opäť v prvom útoku Montrealu.
Ako obstál Slafkovský v hodnotení draftových jednotiek? To snáď nemyslia vážne!
Neďaleko Bratislavy vykradli bankomat! Na mieste zasahuje polícia
Kolárovského prepustili po troch mesiacoch z psychiatrickej nemocnice v Hronovciach.
Nízlovej ex prepustili z liečenia: Najintímnejšia SPOVEĎ Kolárovského! Padli silné priznania
S Aňou sa dojatý Mário stretol v Piešťanoch.
Mário s leukémiou prišiel o zuby: Onkopacientka Aňa chce mladíkovi vrátiť úsmev!
Telo muža bolo nájdené 14. apríla.
Brutálna vražda Roberta († 47): Andrea ho mala bodnúť priamo do srdca! Prekvapivé tvrdenia obvinenej
Belindin partner už má pre Bellu aj dres s číslom 24, teda rok, keď sa narodila.
Benčičovej slovenský snúbenec: Ako to vyzerá so svadbou?
Pre vdovu Majku bola rozlúčka s manželom veľmi bolestná.
Foto
Na Grúňovom († 81) pohrebe chýbala dcéra Renáta: Prečo sa neprišla rozlúčiť s otcom?!
Bratislava (ilustračné foto)
Váš Tip
Bratislava má ďalšiu národnú kultúrnu pamiatku: Je ňou TENTO chátrajúci objekt! Mesto ho plánuje obnoviť
Hollywoodsky herec Samuel L. Jackson ako Nick Fury.
Foto
Hollywoodska HVIEZDA v Bratislave! Prominentná lekárka Pallová sa pochválila exkluzívnou FOTO
A shot of a young woman standing outdoors with her arms outstretched
Po 10 dňoch prichádza ZMENA: Takéto počasie si pre nás prichystal víkend!