Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.02.2019 07:15 | Správy | Domáce správy | Bratislava
FotoVideoOnline

V Bratislave sa začali dopravné obmedzenia: Kolóny a zrážka troch áut

Dopravný chaos? V Bratislave sa v pondelok očakával prvý nápor na dopravu.

Dôvodom sú rozsiahle dopravné obmedzenia, ktoré postupne začali od piatka (15. 2.) v križovatke Prievoz i v jej blízkosti a v časti ulice Mlynské nivy. Dopravnú situáciu bude monitorovať polícia aj z vrtuľníka či cez kamery. Od pondelka až do konca marca budú linky MHD 201, 202, 212, 75 a X72 jazdiť pre cestujúcich zadarmo. Zároveň začína fungovať aj bezplatná informačná linka 0800 242 000, na ktorú môžu hlásiť vodiči problémy v doprave, alebo klásť otázky.

Bratislavu podľa polície i vedenia mesta čakala zaťažkávajúca skúška pre výstavbu diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7, konkrétne pre prestavbu mimoúrovňovej križovatky Prievoz a pre výstavbu podzemného kruhového objazdu na rekonštruovanej časti ulice Mlynské nivy.

Uzávera časti ulice Mlynské nivy potrvá jeden rok. V prvom polroku pôjde o jej úplnú uzáveru, počas druhého polroka bude ulica sprejazdnená pre MHD. Stavby v oblasti Prístavného mosta potrvajú dva roky, práce sú rozdelené do šiestich etáp s tým, že dosah na dopravu sa pri ďalších uzáverách bude postupne znižovať.

Fotogaléria
28
fotiek v galérii

 

V prípade rekonštrukcie križovatky Prievoz zostanú na diaľnici D1 zachované všetky priame smery do Trnavy i do Petržalky. "Z Bajkalskej v smere od Ružinova bude možné odbočenie na Prístavnú aj do Petržalky. Povolený bude aj zjazd z Petržalky na Bajkalskú v jednom jazdnom pruhu a zjazd od Trnavy na Bajkalskú. Nebude však možné prejsť z Bajkalskej na obchvat smerom na Trnavu. Zo smeru Trnava a aj Petržalka sa nebude dať dostať priamo na Slovnaftskú, potrebné bude zísť na križovatku Bajkalská-Prievozská a na nej sa otočiť smerom na Slovnaftskú," vysvetlil primátor Bratislavy Matúš Vallo.

V prípade rekonštrukcie časti Mlynských nív a budovania podzemného kruhového objazdu, bude všetka doprava vylúčená v úseku Svätoplukova-Karadžičova. Obchádzková trasa pre autá bude viesť po Košickej a Landererovej, vozidlá MHD a taxi budú mať povolenú jazdu po Páričkovej v oboch smeroch. 

ONLINE:
ONLINE:
ONLINE: Dopravné obmedzenia v Bratislave
09:30

Online prenos sa končí. Ďalšie aktuálne informácie o dopravnej situácii v Bratislave nájdete v spravodajstve Čas.sk.

09:19
09:19
09:19
09:18

Ranná dopravná špička v Bratislave z vtáčej perspektívy.

09:17

Gagarinova ulica v Bratislave.

09:16

Situácia na Gagarinovej ulici v Bratislave je pokojnejšia ako v iné dni. Či motoristi dodržiavajú voľný bus pruh, kontrolujú aj policajné hliadky.

08:52

Komplikovaná situácia je aj na Dolnozemskej ulici v bratislavskej Petržalke. Kolóny sa tvoria hlavne pred vjazdmi na Prístavný most a Most Apollo.

08:50

Takto to vyzerá na Gagarinovej ulici v Bratislave.

08:41

Napriek komplikáciám na cestách situácia na križovatke ulíc Bajkalská, Gagarinova a Prievozská pripomínala bežné pondelkové rána.

 

Kolóny sa vytvárali pri zjazde z Prístavného mosta a pri otáčaní vozidiel v smere na Mlynské Nivy či Landererovu ulicu. Bus pruhy boli prázdne, málo áut bolo takisto v tesnej blízkosti bývalej autobusovej stanice, napríklad na Svätoplukovej ulici.

08:37

Aktuálna situácia na zjazde z mosta Apollo. 

08:22

V Bratislave na Landererovej smerom na Dostojevského rad sa zrazili 3 autá.

08:09

V Petržalke sa tvoria rozsiahle kolóny. Zápcha siaha až po Prístavný most. 

08:02

Podľa informácií Zelenej vlny na vjazde do Bratislavy z Malaciek po D2 sa zdržíte asi 15 minút. Takisto aj na Záhradníckej smerom do centra.

07:58

Aktuálna dopravná situácia v Bratislave z vrtuľníka. 

07:55

Ďalšie kolóny sa tvoria na Dvojkrížnej smerom do centra, zdržíte sa 20 minút. V Bratislave na Račianskej smerom do centra, tam je zdržanie približne 15-minútové zdržanie. Na Gagarinovej smerom do centra, aj pri odbočovaní na Tomášikovu, sa takisto zdržíte 15 minút.

07:54

V kolóne na starej seneckej pri Ivanke pri Dunaji smerom do Bratislavy, sa vodiči zdržia 25 minút.

07:48

Takto vyzerá aktuálna situácia v hlavnom meste. 

07:44

Podľa informácií Zelenej vlny sa na mnohých miestach Bratislavy tvoria kolóny. Na Vajnorskej ulici smerom do centra sa zdržíte 10 minút, rovnako aj na vjazde do Bratislavy smerom z Mosta pri Bratislave. Rovnaké zdržanie hlásia aj na Pražskej ulici smerom do centra. 

07:42

Polícia žiada vodičov, aby nejazdili v dotknutých úsekoch v Bratislave po pamäti, ale podľa nového dočasného dopravného značenia a rešpektovali vyhradený pruh určený pre MHD, prípadne nákladnú dopravu.

Na vodičov taktiež apeluje, aby individuálnu automobilovú dopravu využívali v čo najmenšej miere a uprednostnili verejnú dopravu. Zároveň žiada, aby verejnosť nezneužívala tiesňové linky a v prípade, ak chce nahlásiť problémy v doprave v Bratislave, využívala informačnú linku 0800 242 000. Polícia bude využívať vo zvýšenej miere aj inštitút objektívnej zodpovednosti. Najrýchlejším spôsobom prepravy v hlavnom meste počas dopravných obmedzení bude podľa primátora MHD. Mesto pripravilo aj záchytné parkoviská pri cintoríne Vrakuňa, na Zlatých pieskoch či na Baltskej ulici.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Čínu zasiahlo tornádo: Katastrofa si vyžiadala si viacero obetí
Sun on blue sky with clouds
Máj už klope na dvere: Čo nás čaká? Najskôr bude teplo a potom... Na TOTO sa pripravte
Slovenská pošta avizuje zmeny v zasielaní poštových zásielok do krajín mimo EÚ.
FotoVáš Tip
Slovenská pošta vydáva známku Europa 2024: Fauna a flóra tatranských plies! Aha, takto vyzerá
Foto
OBAVY o zdravie Kim Kardashian: Fanúšikovia ostali z jej príspevku v šoku! Je v poriadku?
Military combat drone UAV
Rusi majú úspešnú protivzdušnú obranu: Zostreliť mali až 17 dronov
Občianski aktivisti bojujú za to, aby sa situácia prešetrila a vyriešila.
Foto
Dovolenkový raj Slovákov má problém! Obľúbená pláž je KONTAMINOVANÁ azbestom: Radšej si to rozmyslite
Pár rovnakého pohlavia drží dúhovú vlajku (ilustračná fotografia).
Irak si schválil prísny zákon: Za toto v krajine hrozí 15 rokov väzenia!
Detailné 3D snímky vraku Titanicu.
V Británii vydražili cennosť z Titanicu: Neuveríte, koľko stála nového majiteľa!
GABIKU si ľudia pamätajú ako speváčku s obrovským hlasovým rozsahom.
Gunčíková sa po SuperStar dostala na svetové pódiá: Porazí Beyoncé aj Justina Timberlaka!
Váš horoskop od veštkyne a liečiteľky ZANY.
HOROSKOP prezradí, čo vás čaká: Problémy vo vzťahu i práci, veľké ZMENY, či lepší život? Na toto sa pripravte
Ilustračné foto
Žena († 50) tragicky zahynula pred očami manžela: Vtisne vám slzy do očí, čomu obetovala život
aerophobias concept. plane shakes during turbulence flying air hole. Blur image commercial plane moving fast downwards. Fear of flying. collapse slump, depression, downfall, debacle, subsidence, trip.
Foto
POSLEDNÉ zábery z lietadla pred katastrofou: Vpálilo do sopky, nikto neprežil! Detaily dodnes naháňajú hrôzu