Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Bitkárka spod Zobora: Terézia zmlátila dcéru, utýrala svokru, po obvinení z vraždy partnera je vo väzbe

Pár kilometrov od Nitry je dedinka Štitáre. Už viac ako týždeň sa v mnohých domoch hovorí o bitkárke Terézii (65), ktorá pred časom zmlátila dcéru, utýrala svokru a od minulej soboty čelí obvineniu z vraždy partnera Jaroslava († 56). Ľudia neskrývajú obavy, že keď sa raz dostane z väzenia, môže jej zbesilé vyčíňanie pokračovať.

Terézia B. po smrti manžela bývala v rodinnom dome v obci Štitáre (okres Nitra) s mladším partnerom Jaroslavom. Odkiaľ prišiel a prečo spolu bývali, je zahalené rúškom tajomstva. Isté je, že v rodinnom dome minulú stredu našli nehybné telo Jaroslava. Podľa predbežných zistení mal hlavu rozbitú polenom. Kriminalisti niekoľko dní nemali dôkazy na obvinenie Terezy. Keď ju pre nedostatok dôkazov z policajnej cely prepustili na slobodu, jej prvé kroky viedli na Obecný úrad v Štitároch, kde sa mala vyhrážať starostke Zuzane Vinkovičovej a jej kolegyniam. "Pôjdete aj vy na cintorín..." mala kričať Terézia. Šokovaná starostka privolala políciu. Terézia B. bola po obvinení z vraždy a nebezpečného vyhrážania od soboty v cele policajného zaistenia. V pondelok ju sudkyňa Okresného súdu v Nitre vzala do vyšetrovacej väzby. Terézia si podala sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Nitre.

Zmlátila dcéru

V Štitátoroch po vzatí Terezy do väzby ožili spomienky na jej staršie výčiny a tresty, ktoré jej nadelil súd.  Čas.sk má k dispozícii rozsudky, ktorými súdy Terezu poslali do väzenia. V novembri 2015 sa vyhrážala svojej dcére zabitím a vypichnutím oka, vzápätí ju obliala čajom, škrtila a hodila do kríkov. Sudkyňa Okresného súdu v Nitre Monika Farkašová poslala ženu do väzenia na 7 mesiacov a uložila jej ochranné psychiatrické liečenie.

 

Týrala svokru

A to nebolo všetko! Terézia od roku 1999 týrala svoju svokru († 71) . Keď bola opitá, napádala ju, bila päsťami po celom tele. V roku 2004 svokru zhodila na zem a vykrúcala jej prsty na rukách. Keď sa zbitej žene nepodarilo vstať zo zeme Tereza vzala horúci hrniec a položila ho svokre na hlavu. Horiace zápalky jej prikladala k perám a liala na ňu vodu. Trestný senát, ktorému predseda sudkyňa Anna Trnková, poslal Teréziu do väzenia na štyri roky a opäť jej uložil ochranné psychiatrické liečenie.

Dôchodkyni Terézii, obvinenej z vraždy partnera Jaroslava v prípade dokázania viny na súde hrozí trest 20 až 25 rokov. "Bojíme sa, že v prípade návratu z väzenia do dediny bude vo výčinoch pokračovať. Už bola v base dvakrát, mnohí ľudia z nej majú strach... To si s ňou nikto nevie poradiť?" dodala suseda.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: vd, Čas.sk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú
Streľba z kanóna Bohdana v ukrajinskom Ľvove 27.4.2024.
Hlavný veliteľ potvrdil to, čo sa už šuškalo: Ukrajina na tom nie je dobre! Sťahujú vojakov?
Ilustračné foto.
Predpoveď na LETO: Čakajú nás vlny horúčav? Meteorológovia prezradili, na čo sa máme pripraviť
(ilustračné foto)
Detektív prezradil najčastejšie výhovorky neverníkov: ODPADNETE! Také niečo len tak nevymyslíte
vojak
Izrael niečo také urobil prvýkrát: Ukončenie vojny s Hamasom? Schyľuje sa k dôležitej veci
Ilustračné foto.
Rozruch v Nemecku: Množstvo ľudí museli evakuovať! Znepokojivé, čo sa tam stalo
Princ Harry.
Foto
Harryho veľký NÁVRAT? Kvôli TOMUTO mieri späť do Spojeného kráľovstva! A čo Meghan?
(ilustračné foto).
Požiar na Kysuciach: Horieť má známy HOTEL! Na mieste zasahuje niekoľko hasičov
Ilustračné foto
V dome vládli nadprirodzené sily, tínedžerka to mala zažiť na vlastnej koži: Žena, ktorá v ňom býva, prezradila detaily